Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 31

• 36 107
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • София
На наемите - определено.
За да се отдаде, отне доста повече време, отколкото е нужно, обикновено.
За продажбите - охлаждането се дължи по-скоро на факта, че няма предлагане в най-добрите райони, към които аз проявявам интерес. Предложиха ми чудесна цена /вече трета оферта/, но отказах, защото няма какво да купя.
Предложенията са все от заможни хора, които влагат- едните банкери в Хонк Конг, другата дама живее от години между Париж И София и третата оферта е от семейство, съпругът отново банкер в Лондон, но влагат в София.
Появи се един апартамент на Шипка за над половин милион евра и се продаде за по-малко от 24 часа. Само за пример. Беше около 130 м2, наистина, но все пак илюстрира какво искам да кажа.

# 586
Azzy както винаги страхотен дизайн. Старо строителство ли е ?

За продажбите - охлаждането се дължи по-скоро на факта, че няма предлагане
и моите наблюдения са такива.

# 587
  • София
За охлаждането - може би лятото и отпуските също допринасят.
Аз забелязвам много повече обяви за наем и купуване в кварталните ФБ групи. Преди рядко имаше по 1 -2 на 10 дни, сега всеки ден някой нещо търси или предлага.

# 588
  • София
Azzy както винаги страхотен дизайн. Старо строителство ли е ?

За продажбите - охлаждането се дължи по-скоро на факта, че няма предлагане
и моите наблюдения са такива.

Благодаря, дами!
Старо- в карето около Шишман.

Разбира се, че и лятото си казва думата, но аз го пуснах преди активния сезон.
Другия още стои.

# 589
  • Бургас
Апартаменти като на Azzy си изискват подходяща околна среда. Точно такъв район си представям за този тип жилища - стария аристократичен център. На такава среда отива такъв тип обзавеждане и дизайн. Съответно и наемателите ще са от високия сегмент.
Не си представям подобно жилище в Дървеница или Банишора. Потенциалните наематели няма да го оценят. И наемите няма да избият вложените средства.

# 590
А мен ме човърка един практически въпрос - над вратата в кухнята има климатик, но и релса с пердета.
Чудя се пердетата дърпат ли се или са само за красота?

Не задавам въпроса, за да се заяждам или критикувам, просто веднага ми грабна окото това решение. Между другото, за това помещение климатикът е сложен на перфектното място и откъм функционалност, и откъм красота.

# 591
Azzy, и на мен ми е любопитно каква е квадратурата на апартамента?

# 592
Azzy, аз се впечатлих от качеството на снимките - професионален фотограф ли ги прави? Жилището наистина ли е толкова светло в действителност?
Много ми харесва минимализма в броя на мебелите - създава се едно усещане за пространство, широта без да изглежда празно.
От практична гледна точка няма и какво особено да счупят с толкова малко мебели.
То и капацитетът на жилището е за 1, максимум 2ка силно ангажирани наематели, така че предразполага малко похабяване.
Настилката много ми хареса, изглежда доста стилно.
Интересен е сегментът ти, наистина, уцелила си нишата.

# 593
  • Бургас
Настилката е естествен паркет. Моят кошмар Simple Smile

# 594
Azzy,

Вдъхновяващ апартамент, чудесно си се справила.
Да попада само на свестни наематели.

# 595
  • Варна
Едната ни наемателка преди няколко дни каза, че ще напуска. Лични причини каза, не съм разпитвала, не ме и интересува. Само 6 месеца остана. Тъй като не даде едномесечно предизвестие, задържах депозита. Ще покрие последните сметки, които са летни и не ме притесняват. Днес върна ключовете и огледах апартамента. Пренебрежимо малки щети:
- един контакт и един ключ стърчат от стените (сама ще ги оправя)
- счупена сапунерка в банята от тези с монтаж на стената (мога ли да намеря някъде само чинийката?)
- релсата за пердета в спалнята падала... Ще извикам майстор да я монтира здраво, че мъжът ми го няма
Като е изключила хладилника и се е размразил, е потекла вода върху ламината и малко се е подул. Засега няма да правя нищо по въпроса, тъй като почти не си личи, а и е под самия уред. Този ламинат там и без това е в супер тъп десен и винаги съм искала да го сменя, понеже ме дразни. А и не е в цялата дневна, а само зоната за мека мебел, тоест около 6 квадрата, нищо работа. Но засега ще остане така. Ще изчакам да го досъсипят още малко.

Иначе предаде апартаментът добре изчистен, с избърсан прах навсякъде. В банята много се е постарала даже.

Веднага ще публикувам обява. Имам 4 дни за огледи - предостатъчно. До 1ви август по всяка верятност ще се отдаде и няма да имам празни дни.

# 596
  • София
А мен ме човърка един практически въпрос - над вратата в кухнята има климатик, но и релса с пердета.
Чудя се пердетата дърпат ли се или са само за красота?

Не задавам въпроса, за да се заяждам или критикувам, просто веднага ми грабна окото това решение. Между другото, за това помещение климатикът е сложен на перфектното място и откъм функционалност, и откъм красота.
Нямах избор- единствената възможна опция за климатика беше там, което доведе до дилемата римски щори върху дограмата или пердета и корниз с декоративна функция, или и двете. Накрая сложих пердетата, наемателят нищо не каза и остана така. Е, на вратата на терасата има комарник плисе, който също ограничава и така реших този казус. Simple Smile

Настилката е дъбов паркет.

Снимките са професионални, но не са най-добрите, които съм виждала, но не ми се разправяше с фотографа Simple Smile

Дами, благодаря още веднъж, много сте внимателни, трогнахте ме!

# 597
Цитат
Аз не съм писала скоро, но и завърших обзавеждането на малкия апартамент и го отдадох под наем. 800 Евро за сверка на часовника.
Колко квадрата е това жилище?Страхотно е наистина и локацията супер.

# 598
  • Бургас
Диди, това ли беше апартаментът, който и предишните наематели освободиха бързо, или е другият ти?
Аз отдадох едно безнадеждно търговско помещение. Още не смея да се зарадвам.
Наемателите са руснак и украинец Simple Smile

# 599
Честито ! Да сте доволни един от друг и безпроблемно ползване !
В София или на морето е ?

Общи условия

Активация на акаунт