Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 31

• 36 039
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
Много хора гледат.

# 61
  • София
Да, гледат тв.
Но си носят уреда и сами се абонират и плащат  за интернет и тв.
Поне с моите така процедираме.

# 62
  • Варна
Маманадвекукли, вие влязохте остър тон, търсейки обяснение за нещо логично и близко до акъла. Отговори ви се. Вие започнахте с това, че от половин година всеки месец искат нещо, а дадохте само един пример, който дори не е точно пример, защото не е искане на нещо допълнително.

Щори, комарници и телевизори ако наистина сте им купили допълнително, то сама сте си виновна, че са се качили на главата ви. Следващия път може да поискат и пиано за хола и да им заредите хладилника. Това с крушките е направо нелепо.

# 63
Банел до филтъра май няма как да стигне, обикновено засяда отзад и при разглобяване се вижда. Мисля.

А ако няма банел, чия е вината?

Професионалният техник може да каже.

# 64
Вписвам в договорите, че дребни ремонти/поддръжка до 100 лв са за тяхна сметка. Освен това, изрично описвам, че съм дала с Х броя ЛЕД работещи крушки и с такива работещи трябва да върнат имота.
Така като има за плащане от техния джоб, по-малко ще тряскат вратите и повече ще пазят.
Всеки път след наематели освежаваме и добавяме по някоя екстра. Винаги давам инструкции как се поддържа имота -без простиране вътре, проветряване, аспиратора да включват, как да почистват мивката, котлоните, сифона в банята и т.н. Общо 2 стр., на които искам подпис! Амортизирани неща се изхвърлят и подменят. Старая се и очаквам освен наема да получа насреща и коректно отношение. На когото условията не се нравят има други имоти. Аз отдавам жилище в безупречно състояние на съответната цена и очаквам така да се поддържа.

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 08:49 от drago_2008

# 65
Помня, че на Румка комбиниран уред пералня със сушилня се бяха развалили в жилище, отдавано под наем. И след идването на майстора се беше оказало точно това - че не е чистен филтъра. При нас имаше същата ситуация, с пералня, доста старичка, но работеща. Пак се оказа нечистен филтър. След наемателите тази пералня издържа още 2-3 години, преди да сдаде окончателно багажа. В такива случаи майстор (на хазяина, не на наемателите) и да се види каква е причината. Ако е по вина на наемателите - те плащат ремонта.
В друг случай при нас хладилникът спря да работи - пак извикахме нает от нас майстор, не ни е познат, просто от фирма, намерена в нета. Оказа се компресорът. Цената за смяна на компресор не си заслужаваше, по-добре беше нов хладилник. Ремонтът, т.е. огледът от майстор беше за наша сметка, т.е. на хазяина. Наемателите предложиха да си купят собствен хладилник, срещу малка отбивка от наема. Съгласихме се. Иначе щяхме ние да купим нов хладилник.

Телевизор нов - абсурд да купувам. Ако въобще сложа. Най-малкото защото телевизор лесно се изнася и краде.
Ако наемателят иска някакъв конкретен телевизор - да си купи и да си го гледа, а след това да си го взима.

За щорите - ако са такива с дупчене на дограма, без мое знание и съгласие - НЕ.

За потребителката - това е за урок, за следващите наематели се вписват в договора тези неща и им се казва изрично и устно, че не четат.

# 66
Вписвам в договорите, че дребни ремонти/поддръжка до 100 лв са за тяхна сметка. Освен това, изрично описвам, че съм дала с Х броя ЛЕД работещи крушки и с такива трябва работещи трябва да върнат имота.
Така като има за плащане от техния джоб, по-малко ще тряскат вратите и повече ще пазят.
Всеки път след наематели освежаваме и добавяме по някоя екстра. Винаги давам инструкции как се поддържа имота -без простиране вътре, проветряване, аспиратора да включват, как да почистват мивката, котлоните, сифона в банята и т.н. Общо 2 стр., на които искам подпис! Амортизирани неща се изхвърлят и подменят. Старая се и очаквам освен наема да получа насреща и коректно отношение. На когото условията не се нравят има други имоти. Аз отдавам жилище в безупречно състояние на съответната цена и очаквам така да се поддържа.
Drago, много те моля да ми изпратиш на лично твоята иструкция. Благодаря предварително!
Ходих миналата седмица в единия апартамент - жената винаги е толкова чиста и добре облечена, а апартамента... Банята с плесен в ъглите, шкафовете на кухнята изцапани, абсорбатора в мазнина. Нищо не й казах, не ми беше удобно, а и не съм го написала в договора.

# 67
По повод 700-те лв. за едностайния: в нета видях обява в стил: омръзна ли Ви да не Ви приемат животните, тук сте добре дошли, дори има място за къщичка на терасата за куче!
Загледах се: едностаен си беше, 690 лв., теракот навсякъде, един разтегателен диван, маса с 4 стила, малка кухня, уж всичко си има в нея, но някак изглеждаше старо и като събирано отвсякъде, имаше отворен дрешник, нямаше гардероби. Реално няма какво толкова да се изцапа или унищожи от животно. Предполагам, че чистата печалба от това жилище е по-голяма от на доста напудрени апартаменти. Просто добре е таргетирано.

# 68
За дребните поправки - в ЗЗД има и примерно изброяване кои са те:

# 69
Drago_2008, може ли и аз да помоля за указанията за чистене? Добре ще са за наематели, а и честно да си призная ако филтърът на пералнята е това правоъгълното прозорче долу вдясно - чистила съм го преди на пералня със сушилня, но отворех ли го, се изливаше една река отвътре. Та след това в другите жилища съм почиствала само пералнята отвън + чекмеджето за препарати.

# 70
Филтърът на пералнята вкъщи е твърде ниско, не мога да подложа никакъв съд, та не сме го отваряли.

# 71
Ще пусна днес или утре на лични, че трябва да изровя файла. Преинсталирах компютира и всичко махнах.

# 72
Всяка пералня в книжката с инструкциии има такава точка.
Да, сигурно е близко като начин, ама отворете си инструкциите✌🏼

# 73
Ще пусна днес или утре на лични, че трябва да изровя файла. Преинсталирах компютира и всичко махнах.

Моля да го изпратите и на мен. Благодаря!

# 74
Точно там ниско долу е филтърът на пералнята.
И да, в определени случаи, като се задръсти, не само от влакна и пух от дрехите, но и от дребни предмети (примерно 1-2 стотинки, останали в джобовете), и пералнята блокира, така са програмирани явно.

Общи условия

Активация на акаунт