За четенето - 2

• 47 775
  • 776
  •   1
Отговори
# 225
Значи аз съм единственият луд с купени книги на летище.

# 226
Носила съм от чужбина голяма, тежка енцикопедия, която зае значителна част в багажа ми. Както и други книги, на чужд език, когато не можеше така лесно и достъпно да се поръчва онлайн, както през Амазон напр.
Прегънати странички на книги никак не харесвам, както и каквито и да е посегателства, подчертавания или повреди по книгите.
Списък на книгите, които чета не правя, но трябва да си опиша наличните, че се случи да купя две книги, които се оказа, че в библиотеката от родителите ми съм имала в по-стари издания.

# 227
  • София
Прочетохте първата глава на книга в книжарница - Не.
2. Купили сте си книга на летище - Не.
3. Останали сте цяла нощ, за да довършите книга - Не.
4. Купихте книга, която вече притежавате - Не.
5. Правите списък на книгите, които сте прочели - Не.
6. Четете повече от 20 часа на седмица - Не.
7. Използвали сте касова бележка като книгоразделител - Не.
8. Следвате повече от 10 автора в социалните медии - Не.
9. Страница на книга с прегънат ъгъл ви кара да настръхнете - Да.
10. Притежавате повече от 300 книги - Не. Много съм подарявала.
11. Вдъхнахте аромата на нова книга, преди да я прочете - Да.
12. Купили сте си книга, без да прочете описанието - Не.
13. Плакахте поради смъртта на измислен герой - Не.
14. Предпочитате да четете, отколкото да отидете на парти - Различно е.И да, и не. Зависи от партито.
15. Притежавате дреха, показваща любовта ви към четенето - Не.

# 228
Десет точки за Грифиндор! 🤣

# 229
  • София

Вече си имам чорапки с книжки😀

# 230
Идеални.
И още една мисъл, по темата за любовта към книгите
Скрит текст:

Днес видях една интересна публикация за Мария Пеева за един полски автор, който написал книга, в която се разказвало за неразкрито престъпление, а в действителност имало такова реално, било неразрешен случай. След като публикували книгата се намерил виновника (ако ви е интересно - ето линк, дано е работещ, историята е любопитна)
Скрит текст:

По този повод отново се присетих за трилогията на Франк Тилие, там не е такъв случаят, но пък има прототипи на герои от света на изкуството, както и някои други елементи, които за съжаление съществуват под някаква форма.(Тези книги явно доста са ме впечатлили, щом още не ми излизат от мислите.)

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 17:29 от fenyx

# 231
1.Прочетохте първата глава на книга в книжарница --да
2. Купили сте си книга на летище--да, повече от веднъж
3. Останали сте цяла нощ, за да довършите книга--да
4. Купихте книга, която вече притежавате--не
5. Правите списък на книгите, които сте прочели--да, но само чрез Гудрийдс. Иначе правя списъци, на книгите, които искам да прочета.
6. Четете повече от 20 часа на седмица--да, много повече
7. Използвали сте касова бележка като книгоразделител--да
8. Следвате повече от 10 автора в социалните медии--не, не обичам социални медии
9. Страница на книга с прегънат ъгъл ви кара да настръхнете--не
10. Притежавате повече от 300 книги--не сега; притежавах, но дарих много покрай разчиствания
11. Вдъхнахте аромата на нова книга, преди да я прочете--не, по-скоро рядко
12. Купили сте си книга, без да прочете описанието--не
13. Плакахте поради смъртта на измислен герой--да
14. Предпочитате да четете, отколкото да отидете на парти--не, но зависи от партито
15. Притежавате дреха, показваща любовта ви към четенето--да, но само защото книгата беше превърната в мюзикъл, и заглавията съвпадаха. А, да, и торби Simple Smile

А какво точно трябва да показва това? Това, че някой притежава дреха афишираща любов към четене не значи много или че е разбрал книгите.

# 232
Хехее, кой друг е 15/15 (като мен;))) Абсолютна книгохоличка Simple Smile)))

# 233
Според мен идеята зад последния въпрос в теста е, че толкова си пристрастен към книгите/ или дадена книга, че дори и чрез облеклото се демонстрира (от фенски ентусиазъм).

# 234
Благодаря, fenyx! Разбрах идеята, но за мен такива неща често са точно демонстрации. Поглеждах от време на време една ФБ група, където постовете бяха по-скоро показност към любовта към книгата, притежаване, купуване, и т.н. на книги. Тестът е fun, но за мен не означава много.

# 235
Тестът просто ми попадна и ми се стори забавен. А за дрехите- имам и аз някои, от пристрастия към определена творба е при мен, за другите - не знам.
И още една мисъл, която не записах, ще се опитам да я цитирам по памет-
“Животът е  непрекъснат низ от препятствия , които ти пречат да си четеш предпочитана книга.”

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 18:36 от fenyx

# 236
Забавен е. И аз го попълних Simple Smile Просто ми напомни за ФБ.

# 237
  • София
1.Прочетохте първата глава на книга в книжарница - Не, само страница-две
2. Купили сте си книга на летище - о, да, редовно при това (Балкай не си сам в лудостта Simple Smile)
3. Останали сте цяла нощ, за да довършите книга - да
4. Купихте книга, която вече притежавате - да
5. Правите списък на книгите, които сте прочели - за съжаление отдавна не правя, иска ми се да се поправя
6. Четете повече от 20 часа на седмица - да
7. Използвали сте касова бележка като книгоразделител - да, ползвам каквото ми попадне
8. Следвате повече от 10 автора в социалните медии - не
9. Страница на книга с прегънат ъгъл ви кара да настръхнете - ооо, да
10. Притежавате повече от 300 книги - 2 пъти по толкова
11. Вдъхнахте аромата на нова книга, преди да я прочете - да, задължително
12. Купили сте си книга, без да прочете описанието - да, купувала съм си книги заради хубава корица
13. Плакахте поради смъртта на измислен герой - редовно плача, ревла съм си
14. Предпочитате да четете, отколкото да отидете на парти - не, защото излизам рядко; но когато излизах всяка вечер навън едно време ми се е случавало да си остана, заради книга
15. Притежавате дреха, показваща любовта ви към четенето - тениска с надпис I disappear into books, what is your superpower

11/15

Забавно е.
Кои автори следвате в социалните, имат ли интересно съдържание, или ги следите в знак на подкрепа само?

# 238
  • Варна
1.Прочетохте първата глава на книга в книжарница- не
2. Купили сте си книга на летище - не
3. Останали сте цяла нощ, за да довършите книга- да
4. Купихте книга, която вече притежавате- да
5. Правите списък на книгите, които сте прочели- да
6. Четете повече от 20 часа на седмица-да
7. Използвали сте касова бележка като книгоразделител- не
8. Следвате повече от 10 автора в социалните медии- не
9. Страница на книга с прегънат ъгъл ви кара да настръхнете- да
10. Притежавате повече от 300 книги- да
11. Вдъхнахте аромата на нова книга, преди да я прочете-да
12. Купили сте си книга, без да прочете описанието- не
13. Плакахте поради смъртта на измислен герой- да
14. Предпочитате да четете, отколкото да отидете на парти- да
15. Притежавате дреха, показваща любовта ви към четенето- не

Благодаря за теста. Забавен е. Simple Smile

# 239
Надниквате ли какво четат хората около вас? Smirk На опашка, на спирката, в градския Simple Smile Вчера една девойка четеше пред мен докато чаках на дълга и бавна опашка и не се сдържах да надзърна Simple Smile Не ми се е случвало да заговоря някого по повод това, което чете, но винаги поглеждам Sweat Smile
Сетих се за "Когато видиш някой да чете любимата ти книга е все едно тя да ти препоръча човек." Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт