За четенето - 2

• 47 398
  • 776
  •   1
Отговори
# 765
  • София
savii_, да, дизайнът оттам са го взели Simple Smile
Симпатични са ми , но не бих си ги купила. За мен са абсолютно непрактични.

# 766
  • Пловдив
Да, от там ще е /нямах идея за съществуването им и затова асоциирах с бабините/.

# 767
И аз забелязах истерията по въпросните солници и пиперници. Оставам с впечатлението, че никой не държи на книгите, които уж са в основата на тези кутии, а на нещицата от Тему. То не са химикалчици, лепенчици, десертчета, свещи (само с извинение още не са сложили special edition дамски превръзки). И цветните порезки започнаха много да ме дразнят. В 90 % от случаите книгите нямат никаква литературна стойност, но пък стоят добре за снимка в Инстаграм и в групата "Какво четеш...".

# 768
  • София
Аз затова се отказах от абонамента, далечни   са им книгите от вкуса ми.
Иначе пък сега слушам точно "Обрат в сюжета" на Ралица Генчева, предполагам днес ще я приключа и ще дам мнение в другата тема.

# 769
Аз затова се отказах от абонамента, далечни   са им книгите от вкуса ми.
Иначе пък сега слушам точно "Обрат в сюжета" на Ралица Генчева, предполагам днес ще я приключа и ще дам мнение в другата тема.
На Ралица Генчева "Минимализъм " ми е настолна. И Обрата я имам, все й се каня. Подсетихте ме да я започна. 🙂

# 770
  • Пловдив
Мъж ми си инсталира Строител, не е плащал. Мъчи се да намери Дан Браун - не излиза негова книга. Ние ли бъркаме в търсенето, защото има доста нови книги качени.

# 771
Няма книги на Дан Браун в Сторител.

Ъпдейт: Има аудио на английски - Dan Brown.

# 772
  • Пловдив
Благодаря!

# 773
  • Mediterraneo
А как се слуша без абонамент в Сторител? Инсталирането е едно, слушането - друго.

# 774
То е ясно, че ревютата в културните колонки или в социалните мрежи не целят да отразят личното мнение на автора, а да накарат читателя да купи книгата. Затова и почти винаги липсва емоцията, а на нейно място идват някакви общи приказки, които могат да бъдат казани за всеки и за всичко, както и преразкази на сюжета, които издават съдържание и те отказват от книгата. Нерядко виждам и несъответствие между интелекта на автора на благосклонното ревю и боклука, който промотира, просто не мога да повярвам в искреността на думите, когато очевидно ерудиран и интелигентен човек хвали някоя безумна тъпотия.
Отдавна не си избирам книги нито според отзивите, нито според оценката в ГР, ориентират ме мненията в книжната ни тема тук, защото с годините съм опознала предпочитанията на редовните участници, както и някои коментари в групите, макар че и там се спотайват автори, преводачи и клакьорки, които ще те направят на нищо ако си позволиш да не харесаш нещо, което на всяка цена трябва да грабне някоя литературна награда. Най-често просто влизам в книжарница и прочитам няколко страници от книгата.
А не мислиш ли ,че „боклука “може  в действителност да бъде харесван от дадения човек?В крайна сметка за един боклука е боклук,а за друг е  съкровище.А също го има това с  guilty pleasure.Не съм толкова навътре с това как се случват нещата при нашите   книжни инфлуенсъри,но ми се  струва,че може би малко се преуличават нещата.Не отричам,че го има и това,но не ми се струва,че поне за този момент нещата  не  изглеждат да са  ,както е при чуждестранните книжни инфлуенсъри.Чак,пак бизнес да се върти и да се изкарат кой знае колко впечатляващи пари от това  което правят,силно се съмнявам да е така.По скоро ,друго го има.Някои ,може да изпитват неудобствот,да изкажат,ако не  негативно мнение,то неутрално такова,защото харесват издателството и  хората,които работят в него,което не е ок,разбирам чувството,но е хубаво да се гледа да се преодолее.Както казах не следя инстаграм, тик-ток,аследя хората в ютуб  и следя няколко хора във гуудрийс,които пълнят ми душичката с техните мнения.Не мисля,че огромна част от тях гледат на това което правят ,като втора работа или бизнес.Има ,разбира се такива хора,но ми се струва,че не са кой знае колко много(може да не съм права,тъй като не съм чак толкова запозната ).Не малка част от тях  са   все още на любителско ниво и малко или много,полека-лека с течение на времето гледат да си подобрят по някакъв начин това което правят,но това някаква част от тях ще го правят,без да имат някакви задни мисли и амбиции,като не изключвам,в даден момент да се породи такова желание сред някои от тези любители.Ако,някое  издателство ги забележи и реши да им изпрати книга или нещо такова,то по скоро би било бонус,а не целенасочено да водят някаква политика.
П.С На мен ми е интересно,каква ще е следващата мода,която ще ни зелее! Може би ,ще е с илюстрация ,която да  върви към книгата,или именно това с  книжните кутии ,при предварителните поръчки.Не знам ,колко от това което е модерно в чужбини,всъщност ще може да бъде приложимо тук.За жалост се вижда,че използването на ИИ за корици, не ни  е подминало,надявам се да не се задълбочи това.
П.С Биле ,това  като че ли в действителност се усеща и  при нас,докато в чужбина  положението е  съвсем  излязло от контрол, като гледам.Визуалната част е важна,няма какво да се лъжем,ама се отива в някаква крайност.Двете изкувства,трябва да се  допълват,а не визуалното такова, да измести словото,което е найважната  част от една книга...Този проблем се вижда и  в други сфери.

# 775
  • Пловдив
Искахме да проверим дали има негови книги първо, за да знаем дали да платим абонамент. Мъжът ми не чете по принцип и реших да го излъжа така, но не успях 🤣

# 776
Заповядайте в новата тема Simple Smile
https://www.bg-mamma.com/?topic=1823464.new#new

Общи условия

Активация на акаунт