За четенето - 2

• 47 712
  • 776
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ако не се лъжа любимката ми "Олив Китридж" има награда Пулицър...

# 556
"Олив Китридж" има Пулицър, да. 2008 година, ако не ме лъже паметта. Аз последно с тази награда четох "Часовете" на Майкъл Кънингам, но не беше съвсем моята бира. Любима ми е "Невероятните приключения на Кавалиър & Клей" на Майкъл Шейбон, друга толкова харесвана не ми е попадала май. От Нобела категорично Казуо Ишигуро.

# 557
"Часовете" съм гледала на кино и помня, че доста ми хареса, бих прочела и книгата, въпреки че другата много известна на М. Кънингам "Дом на края на света", е една от най-неприятните книги, които някога съм отваряла, май дори не я дочетох.

# 558
Някой чел ли е нещо от Изабел Овчарова -  една от най-популярните български YouTube влогъри. Има няколко книги,които се харесват от тинейджъри. Напоследък все ми е пред очите две от нейните книги "Причината" и "Слънчеви лъчи в мрака ". Тези от вас с по-големи деца харесват ли я?

# 559
Нямам по-големи деца, но видях някъде цитат от нейна книга. Стори ми се доста позната мисъл, но малко перифразирана.

Онзи ден в ГТ видях един младеж да чете Кафка, много му се зарадвах. В близост пък друг читател беше с книга на Джером Джером, чудесно е да видиш и разлистени книги.

# 560
  • Mediterraneo
Никога не би ми хрумнало да чета "книга", писана от инфлуенсър.

# 561
  • София
Ох, нищо не съм чела нейно, но давали някакво интервю по телевизията с нея и моя колежка, която тази година се пенсионира си купи някаква нейна книга. 🤣 Не е давала отзиви, обаче.🤣

# 562
Четете ли списания или вестници?

Аз харесвам L'Europeo, преди четях и Списание 8, но малко ми идват твърде фантасмагорично темите в него. Напоследък имам любопитство към хартиен източник на новини, т.е. вестници, но не знам в България кой е качествен. Някой има ли препоръки?

# 563
In Globo,l’Europeo,списание 8,Жената днес/преди си го взимах/.Сега излезе “Стълбата”,интересно ми е.
Но най-любимо списание ми е “Съвременник”👍!
Да,в Списание 8 има доста фантасмагории,които ми идват в повече,преди беше чудесен избор за любознателни малки и големи.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 18:03 от Calabria

# 564
Може да погледнете това:

,
както и “Християнство и култура”, ако за второто тематиката ви е интересна.

# 565
  • Berlin
Редакторката на списание 8 не я слуша много главата.

# 566
Чели ли сте "Нещастното начало" (Поредица от злополучия) издавани от Бениториал? От каква възраст са подходящи ?

# 567
Чела съм всичките на "стари години" на английски. Определено ще се приемат по-лесно от тийн, от колкото от някои на 30тина.
Бих казала 12-13 по думи на познати, които са ги чели на български. Може да има разлика в усещането, което оставя у четящия самия език, за това го споменавам Simple Smile

Иии да споделя и тук, че направих (за сега пустееща) тема за размяна на детски книжки Simple Smile
https://www.bg-mamma.com/?topic=1694864

# 568
За моето дете на 6г се чудя дали ще е подходяща. Въпроса е да няма нещо страшно, защото четем книжки ,като за по-големи деца.

В темата за размяна на детски книжки, към момента незнам дали ще се включим, защото младежа не си дава книгите 😂.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 08:16 от CoCoMilk

# 569
Аз на 6-годишно не бих я чела, но пак казвам - имам си едно на ум и принципно не знам дали бих я препоръчала на моето. Има страшни моменти из книгите, в първата по спомен графа се опитва да се ожени за Вайълет и провесва сестра ѝ в клетка от върха на кула, за да се съгласи. Като цяло готическия стил се усеща много силно и е мрачна и безнадеждна Simple Smile Мога да опитам да намеря моята на английски и да ти изпратя, за да прецениш.

Общи условия

Активация на акаунт