Отговори
# 615
  • Бургас
Таничка, много неприятно...но за секциото мисля, че са постъпили правилно, защото в такъв случай не могат да си позволят да чакат и рискуват живота на бебето, че и на майката. Това с отоците четох някъде, че се получава в следствие на конфликт с плацентата и поради намаления кръвоток, се вдига рязко кръвното и стават бели. Единственото решение тогава е спешното секцио и трябва да се стискат палци да не е преди 7-мия месец...
https://medconsult.bg/bremennost/item/4899-kak-se-lekuva-preekla … -vreme-bremennost
Да ти кажа много ме доядя тогава, че не ме изчакаха да си тръгне нормално всичко. Нямах индикации за раждане освен паднал ниско плод и само това. И тоновете всеки ден добри. Затова си мисля, че избързаха. В чужбина съм чувала, че чакат до 2 седмици преносване, тук не им се чака много.

# 616
Момичета май развих стокхолмски синдром и психологическа зависимост към утрогестана 🤣 от утре вече минавам на 2 хапчета за 5 дни и край до края на 16г.с. и умирам от страх направо 🤣

# 617
и на мен ми спират прогестерона ин инжекции. сега съм само по една на ден за 7 дни и спирам в 13 г.с. ще съм и аз като теб се притеснявам много.

# 618
  • София
Момичета, за прогестерона изобщо не се притеснявайте! Ако сте го намалявали плавно, спирането не е никакъв проблем! Аз от близо 2 седмици живея без и честно казано нямам никакви негативи, напротив - повече енергия и по-малко подуване. Никакво зацапване, съмнителни болки или притеснения. Бебетата си имат вече плацента, не ги мислете, спирайте смело (пак с уговорката да не е изведнъж).
За раждане обмислям между Щерев и Токуда. В Щерев се следя до момента и гледам Мацето с позитивно мнение.
Ако обаче ми се наложи да раждам преждевременно, Токуда има неонатология с кувьози и за недоносено бебе ще е по-добре. Може би от 6-тия месец ще се запиша и там с досие, в случай че възникне ситуация в 7-ми...
В МД се следя по каса, досега съм се видяла с лекаря си там веднъж. Още тогава ми заговори да нямам илюзии, че ще раждам без секцио. Аз илюзии нямам за нищо, но все пак тогава на няма и завършен трети месец да говорим как ще се ражда, ми се видя прибързано. И още нямах БХС и феталната с потвърдените рискове.

# 619
  • София
Лейди Роуз ти записа ли се при Милчева? Аз имам позитивни впечатления от престоя заради лекаря там. За преждевременно раждане не съм и помисляла, макар че бях рискова миналия път с 10 седмици лежане, не се отказах да мисля че ще си родя там. Иначе да , опцията е Токуда или МД, но аз съм си обещала на себе си че няма да обикалям лекари да ме объркват само с различните си мнения.

# 620
Аз съм то Пловдив, следся се в Селена и живи и здрави вероятно ще раждам там.

# 621
Момичета май развих стокхолмски синдром и психологическа зависимост към утрогестана 🤣 от утре вече минавам на 2 хапчета за 5 дни и край до края на 16г.с. и умирам от страх направо 🤣

Аз спрях утрогестана с голям кеф - разделих се с подуването, храносмилането ми е далеч по-добро, енергийният баланс също.

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 10:12 от Vikodi

# 622
Я да започнем ведро петъка с темата за стриите Joy Почнахте ли да можете коремите, бедрата, гърдите с нещо, или още ви е рано?

Аз преди седмица започнах, като се мажа всяка вечер на гореспоменатите места със специалния лосион/крем Матернеа, а останалата част от тялото - ръце и останалите крака с обикновен лосион за тяло. So far so good  Grinning

Ще се радвам да споделите, ако имате изпитано и доказано добро средство срещу появата им Blush

# 623
Момичета, стиснете силно палчета вие и бебчетата ви за моите 2 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Със сълзи на очи и свито сърце се оправям за първата фетална морфология. Не съм мигнала и отивам да си чуя присъдата. Дано този път Господ се смили над мен и са здрави мъничетата ми,защото няма да имам сили да мина пак през Ада.

# 624
Cookies, не се мажа още, но ще започна. Миналата година се мазах с чиста щраусова мас. Нямам нито една стрия. От една ферма я поръчвах. Не мирише на кремче, но мисля че при мен сработи и затова пак с това ще мажа.

Девилче, стискам и на краката. Всичко ще е 6. Чакаме добрите новини Simple Smile

# 625
Devilche, стискаме палци всичко да е наред и чакаме да пишеш какво са ти казали след прегледа Flowers Four Leaf Clover

# 626
Девилче, вярвам, че всичко ще бъде наред ❤❤❤❤❤

# 627
  • София
Стискам силно палчета всичко да е наред с малките съкровища, и с маминка! Настрой се позитивно, Господ да е с теб и да няма нищо притеснително!
Момичета, стиснете силно палчета вие и бебчетата ви за моите 2 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Със сълзи на очи и свито сърце се оправям за първата фетална морфология. Не съм мигнала и отивам да си чуя присъдата. Дано този път Господ се смили над мен и са здрави мъничетата ми,защото няма да инам сили да мина пак през Ада.

# 628
  • София, България
Devilche, успех, мила! Стискаме палци. Чакаме те после да кажеш. Heart

Аз нищо не мажа все още. С това кървене, гледам да не си пипам корем изобщо.
Пък от вчера вечер пак имам кафяво зацапване, не е съвсем малко, като ходя до тоалетната, но е изцяло кафяво, та предполагам, че се изчиства отвътре събраното. Направо голям стрес ми е ходенето до тоалетната, честно ви казвам. Sad
 Та Утрогестан скоро надали ще спирам да взимам. От днес почвам 14-та седмица.

# 629
Девилче, всичко ще е наред, чакаме да се отчетеш със супер новини!

Общи условия

Активация на акаунт