Отговори
# 600
  • София
Таничка, много неприятно...но за секциото мисля, че са постъпили правилно, защото в такъв случай не могат да си позволят да чакат и рискуват живота на бебето, че и на майката. Това с отоците четох някъде, че се получава в следствие на конфликт с плацентата и поради намаления кръвоток, се вдига рязко кръвното и стават бели. Единственото решение тогава е спешното секцио и трябва да се стискат палци да не е преди 7-мия месец...
https://medconsult.bg/bremennost/item/4899-kak-se-lekuva-preekla … -vreme-bremennost

# 601
И аз съм от Пловдив и живот и здраве първата ни среща с бебче ще е в Селена. Само добри отзиви около мен, АГ-то ми си е към тях, така че нямам какво да го мисля.

# 602
Здравейте момичета, днес не съм писала , сега ви прочетох чак на работа ( последната ми смяна, последна нощна 🎉) Още малко и пак нова тема.
Винаги слагам колан ,важен е за мен , шофирам ежедневно и до края ще си го слагам , ако не ми е комфортно ,ще мисля варианти , за сега не ми пречи.
Гледам е живнала фейсбук групата , сега ще прочета и там какво сте писали, но не ми излизат известия от там.

# 603
Благодаря на всички споделили! Наистина е полезно за майки, на които им предстои за първи път.

Аз също клоня към Токуда. Обмислям и Лозенец и Майчин дом. Това е базирано на всичко четено и споделено от приятелки, не се следя в нито една от тях, та нямам лични впечатления. За Надежда и Щерев също съм чувала предимно хубави отзиви.

Познавам поне 4 жени, които са раждали в Майчин дом и горчиво съжаляват за това. Не просто съжаляват, ами направо са си травмирани. За първо раждане, имайки предвид, че няма да знаете какво да очаквате и всичко ще е ново, добре би било да си спестите всички неприятни преживявания. Поразпитайте за мнения за там от по-близки ваши хора, за да вземете информирано решение.
Надежда е хубава болница, но аз лично там имах кофти опит с една лекарка и я зарязах в 5-ти месец. Другото характерно за там е, че нямате право да изберете кой да ви изражда, който е на смяна - той води раждането. Поне така беше преди, но не съм чула да има промяна.

Vikodi, сестрата на мъжа ми и една позната раждаха в Селена и бяха много доволни.
Сестрата на мъжа ми ражда първото си дете в Св. Георги и беше доста разочарована преди 6г. Спомням си, че ходихме да я видим и изглеждаше доста измъчена и нещастна. Тогава се зарече, че следващия път със сигурност няма да ражда там. Но всичко пак е доста индивидуално. Зависи и какъв късмет ще имаш и ба какви сестри и лекари ще попаднеш.

# 604
Аз също ще съм за 1ви път и съм избрала МД София заради лекарката ми. Знам какво да очаквам от страхотиите които ми разказаха мои приятелки, но все пак е индивидуално, дано акушерките са човечни поне 🥲🤣

# 605
Относно болниците /в София/ нямам личен опит, но имам споделен от приятелки, роднини и колежки ...може би няма две мнения да си приличат едно с друго, но ако трябва да  ги обобщя повече впечатления са, че в частните  болници има петзвездно обслужване и обстановка, а в държавните петзвезди специалисти /има изключения разбира се/
Както повечето  майчета споделят изборът на болница е въпрос на приоритет ...за съжаление моята АГ не изражда и съм в търсене на такава/такъв, та където е тя/той в тази болница съм  и аз ...
Бях сигурна, че ще бъде в Св. Света, сега съм сигурна, че ще е в Майчин дом, с времето Софиямед ми се струва все по-добра идея ....хахха

# 606
  • София
Аз явно съм единствената в групата която се е насочила към Лозенец, за първи път ще ми е, живот и зраве.
Все още се притеснявам всеки ден, хем че съм почти 14 г.с.
Не съм мислела за раждането, отворена съм и към едното и другото, важното е бебето и аз да сме добре. Вече ми говори ММ за естествено раждане, но ще видим, има време.

Честито на всички минали ФМ, много ви се радвам Blue HeartPurple HeartYellow Heart

# 607
  • София, България
Аз явно съм единствената в групата която се е насочила към Лозенец,

Ще ходиш в частния апартамент Joy Joy

Ох аз също имам меко казано ужасни впечатления за държавните болници в София и това ми беше основен приоритет при първото раждане. От всичко друго бих спестила пари, но не и от това да съм спокойна и да получавам адекватно отношение в този момент. Просто е и до характер. Някои жени са по-твърди, през просото, не им пука как им говорят, но аз примерно съм много емоционална и чувствителна и малко да ми се сопне някой реввам с крокодилски сълзи. Софиямед не е нещо Уау! Не е като Надежда или Св. Лазар. Но отношението е супер и акушерките са много отзивчиви за всичко, чисто е, има елементарни удобства в 21 век (като собствена баня). Единствения минус, който отчитам сега е, че от Ковид насам така и не са разрешили да влизат външни лица, дори и татковците на свиждане при бебетата, НО намирам това донякъде и за плюс. Защото ако не си платя единична стая ( а аз не искам да си кукам сама 5 дни) влизат и роднините на “съквартирантката” и миналия път се получаваха неудобни ситуации. Аз излизах като идваха нейните близки, тя като идваха моите….

# 608
Охоо, аз съм същата, Фъстък, рева от най-малкото 🤣 значи ще си поплача в МД като знам как е

# 609
  • София
Абе частна си  частна. Толкова беше удобно и приятно в Щерев, че приличаше на хотел стаята а не на болнична стая. И сега с лежането беше така, малкия питал баща му дали съм оставала там на СПА 😂. Снаха ми ражда в МД. Хем е медицинско лице и я сложиха сама в стая, сестри лекари като колега я гледаха много добре и пак каза че няма да повтори МД повече

# 610
И аз съм се насочила за частна и то Токуда. Имах досег преди година с държавна, въпреки, че си платих всичко и не минах по каса за да не лежа, беше ужасно. Отношението, храната, обстановката и останах с горчив вкус към всички държавни медицински услуги. Точно заради това се и следа на частно за да няма изпуснато, не погледнато и не обърнато достатъчно внимание.

# 611
И във вита беше лукс стая хотел направо, отношението топ, но за жалост моята само в МД изражда. Все пак е шеф на отделение и се надявам поне на самото раждане акушерките да имат малко страх от нея 😁

# 612
  • София, България
Охоо, аз съм същата, Фъстък, рева от най-малкото 🤣 значи ще си поплача в МД като знам как е

Ами да да, няма какво да се лъжем, всеизвестно е, че отношението после след избора ти на екип за раждане (ако имаш такъв) си е гадно. И пак е въпрос на търпимост - ако попиташ някоя търпелива майка ще каже, че е било супер. Simple Smile просто разни хора….
Частното си е друго вече. Там си има отношение и даже приятелско на моменти с персонала Simple Smile Сега като лежах бях в стая с моя адашка, а и едната акушерка се оказа адашка, та все се бъзикахме трите с еднаквите имена.
Просто за мен цялостния спомен не приключва само с раждането. Тогава си в такава еуфория, че всичко си готов да изтърпиш. Обаче после….3 дни си съвсем с ясно съзнание.

# 613
Момичета, за първескините препоръчвам за прочетете темите тук във форума " Смешно ли е раждането" има няколко теми ии супер много истории, много се забавлявах и смях. Някъде там може и мен да ме процетете 😀 една идея ще погледнете по-ведро на раждането.

# 614
Аз не рева изобщо, даже по-често аз разревавам хората. Обаче мизерията в държавните болници не мога да я преживея. Бебе 1 беше на 50 дни с ковид, всички бяхме. В Пловдив само ВМИ и Инфекции приемаха толкова малко дете с ковид. Във ВМИ ни приеха след сумати време чакане. Е няма такава мизерия. Без кошара за бебето. Да спяло при мен. Е как да спи на тези чаршафи, целите в петна от незнайни неща, скъсани и миришещи. Хлебарки, паяци, мивката която се изливаше в краката ми. Беше август, буквално се умира от жега в Пловдив ама няма какво да те разхлади. За лекари не мога да коментирам колко са компетентни. Първия ден този, който дойде си го изгоних и повече не го видях. Такова отношение от лекар в детско спешно просто няма. Всеки ти се сопка, все едно си виновен, че си там и на тях не им е това работата. Храната е от зле, по-зле. Не съм претенциозна, но това не е нормално. Бебета вътре ама топла вода йок. Питах на какво да стопля водата за млякото на бебето, ако толкова съм искала имали микровълнова някъде си. Просто ужас. Никога няма да стъпя повече ако недай си боже не се налага. Не казвам, че във всички държавни е така. Лежала съм в няколко не само в Пловдив, от всичките съм меко казано разочарована.

Общи условия

Активация на акаунт