ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 46 741
  • 710
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Чакам новини от Касисчето ❤️

Ама как си ме уцелила, баш в тази минута родих. Laughing

Момичета, след контракции, които започнаха в 00ч, в 8:57ч днес родих Калина. Heart Eyes 2770г, 47см. Нямам шевове, което е страхотно. Но иначе раждането никак не го усетих като лесно и бързо, както се надявах да е с второто. Grinning Болеше си, както първият път, може би с една идея маалко по-кратко накрая, защото този път си изкарах контракциите права, а не легнала на система.

# 601

Момичета, след контракции, които започнаха в 00ч, в 8:57ч днес родих Калина. Heart Eyes 2770г, 47см. Нямам шевове, което е страхотно. Но иначе раждането никак не го усетих като лесно и бързо, както се надявах да е с второто. Grinning Болеше си, както първият път, може би с една идея маалко по-кратко накрая, защото този път си изкарах контракциите права, а не легнала на система.
Честитооо. Бъдете живи и здрави. Ние сме си вкъщи и се напасваме още, баткото и той свиква с обстановката. Не мога да се оплача,много е хубаво да си мама на двама 💙💙

# 602
  • Варна

Ами аз и в 4 без нещо като си ми писала, тъкмо ти прочетох съобщението в просъница как другите като им почнат контракциите и до два часа са родили 😀 писала си ми точно тогава, че са те приели, но аз го видях сутринта. 8мо число, 7ми месец в 8:57 - има нещо тука 😀

# 603
  • Варна
Верно има символика, не се бях замислила.  😄

# 604
Колко ниско боли гърба при контракциите? Нямам база за сравнение от предния път защото бях на легло със системи и ме болеше принципно жестоко гърба защото само по гръб даваха да седя заради тоновете. Имам лека болка подобна на ПМС и отделно и гърба, на нивото на опашката. Баш ниско ниско в края на гръбначния стълб. Движа се, сядам. Разлика голяма не усещам. Пих но шпа, АГ нали каза, че може, обаче почти никакво подобрение не забелязвам.

# 605
И мен от 2 дни ме боли в областта на опашката, но моето определено не са контракции. Правя упражнения на топка и малко отминава болката.

# 606
Аз не съм се спирала много днеска. Обикновено повече си почивам,  обаче не ми дават днес просто и не знам заради ПМС болката ли е, от умора ли е... Почва ли се, въобще не знам какво става вече. 😅 Май ще разбера като ме ударят яките контракции.

# 607
Аз болката при мен я отдавам на това че последните 3-4 дни седях по-дълго време на стол.
Днес и аз не съм се спряла - чистя, мия. И определено се чувствам доста по-добре. Кога ти е терминът на теб?

# 608
Аз болката при мен я отдавам на това че последните 3-4 дни седях по-дълго време на стол.
Днес и аз не съм се спряла - чистя, мия. И определено се чувствам доста по-добре. Кога ти е терминът на теб?

Края на месеца чак, като нищо ако пренося отива августинче. Обаче нали второто по-рано идвало и по-бързо и тнт. Даже АГ ме уверяваше вчера, че преди 15ти няма да излезе. Обаче пак каза 'нищо не се знае'.   Та седя си и се самонавивам, обаче ако тръгнат нещата трябва да уцеля момента да може ММ да се прибере, да стигна до болницата и да ме приемат (35 минути писаха хартийки предния път) и да вляза в родилна зала като хората дето се вика. Да не е 'ох ама то излиза' и дори да не видят какво е положението преди да си подаде главата. Всичко се случва.

# 609
И за мен ще е второ раждане. Терминът ми е 25 ти юли. Но и аз първия път преносих, та да видим сега. Иначе и аз се надявам на по-бързо и по-рано раждане. Но да видим. На мен ми дадоха документите да си ги прочета и попълня на спокойствие у дома. Та и с документациите съм готова. Само да реши, че е време да излиза бебо.

# 610
То документите, които имам са за хоспитализация направлението и последния амбулаторен лист. Нищо друго. Всичко останало на място в болницата чак ме чака. И по спомени бяха доста хартийки. 😬🥴🫣 Да ти е кеф ако влизаш по спешност.  Направо понякога се изкушавам да се пробвам да предизвикам да тръгнат нещата.   Хич не ми харесва това безизвестно положение 😅

И за мен ще е второ раждане. Терминът ми е 25 ти юли. Но и аз първия път преносих, та да видим сега. Иначе и аз се надявам на по-бързо и по-рано раждане. Но да видим. На мен ми дадоха документите да си ги прочета и попълня на спокойствие у дома. Та и с документациите съм готова. Само да реши, че е време да излиза бебо.

# 611
  • Wonderland
Тъп въпрос, ма има ли някакви приложения за телефон, с които да следиш развитието, да дават съвети за първите седмици у дома…?
Днес яко ме пристраша, че другата седмица ще съм с бебе вкъщи живи и здрави и не съм готова 🤣🤣🤣🤣

# 612
За приложения не знам, има една книга 'Вашето бебе седмица по седмица' на издателство ПАН е. Що годе полезна книга и сбито написано. Може да се чете набързо докато бебето спи за настоящата седмица какво и що. Обаче от опит казвам - време не остава. Уж много спят обаче и мама и тя уморена и тя спи. Или яде щото няма кога иначе. Или чисти и .... до там. Това помня от преди 2г. 😬 Иначе всичко наново и ще си припомням в движение.  Даже сега се сетих, че още не съм се уговорила с моята лична лекарка да запише и това дете при нея. 😬🫣  Май в последния момент ще и звъня като се роди ... за бой съм.

# 613
Охх минавам да се оплача, на термин съм и днес бях на преглед 2см разкритие, пролабирал мехур, бебето е вече ниско, шийка 1см, но все още назад, подпомогнаха я чрез вагинален преглед да мине напред и имам зацапване цял ден. Тоновете са добри, но ми казаха очаквайте, ама кога ама как?!?! Обстановката е доста нажежена, имам контракции с менструални болки и стягане, но са търпими и не на 5 мин. Да не ви казвам колко точно ме изнервят всички близки и роднини,които от 1 седмица насам не са се спряли да ми звънят с въпроса "Какво става? Още ли не си родила?"  еййй днес направо изпаднах в нервна криза. Съжалявам, че изобщо някога споменах кога ми е термина. Та да се върна на същественото, към мамите,които са раждали вече как се развиха при вас нещата предвид горе споменатите симптоми? Наистина да очаквам ли да настъпи раждане тази вечер или утре, че и аз вече се побърквам от това чакане.

# 614
Тъп въпрос, ма има ли някакви приложения за телефон, с които да следиш развитието, да дават съвети за първите седмици у дома…?
Днес яко ме пристраша, че другата седмица ще съм с бебе вкъщи живи и здрави и не съм готова 🤣🤣🤣🤣

Може да погледнеш Дневникът на мама и татко. Българско е.
https://www.namama.bg/

Общи условия

Активация на акаунт