НАБОР 2004 - новите пътища

• 57 921
  • 774
  •   1
Отговори
# 210
Аз чета и не вярвам на очите си!!! Как е възможно такова безхаберие, идиотизъм?!
  И нищо не може да се направи!!!!

# 211
Щеше да е комично,  ако не е плачевено!
Аз съм съгласна,  че като финални изпити,  които са и вход към университетите, те следва да са трудни,  но някой трябва да си даде сметка и за компетентността и възможностите на проверяващите. Грешки и самозабрава при проверките винаги е имало, а промяна в процеса изглежда невъзможна. Може и да не им трябват резултатите,  но горчивият вкус остава!

Аз също без грам съжаление казвам, че с радост и облекчение се разделям с българската образователна система.

Разбирам децата,  които искат да останат тук и изобщо не подценявам усилията им, но наскоро разбрах,  че пиленето с пили и заваряването с електрожен е все още част от обучението в ТУ за всички специалности , what the... Принципно не е зле, все пак всеки инженер, прави средно по 5 заварки на седмица, докато
общините в Токио внедрят АИ (Chat) в ежедневната си работа.  Та доста сме закъснели с промяна в програмите,  качеството, обновяване и на базата и на преподавателите,  а после бизнеса се оплаква,  че кадри няма, ако така продължават нещата,  няма и да има.

# 212
mivan, много точно се изказа за ТУ. Големият ми син беше удивен как може да има упражнение за двутактови двигатели. Единственият преподавател, от който каза, че е научил нещо полезно и е в час с новостите, е имал бизнес в  тази сфера. Като цяло беше недоволен от преподаването, но важното е, че завърши магистратура и сега практиката го учи. Писала съм и преди, че преобладаващата част от групата му все още не може да завърши бакалавърска степен.

# 213
  • София
Не знам как може да има такава потресваща разлика между ТУ и ТУЕС, което е тяхното училище. В ТУЕС преподават по специалните предмети предимно млади хора, работещи в сферата. И децата учат наистина много и съвсем адекватни и съвременни неща. Дано след 2 години да има раздвижване и в ТУ. Естествено, че няма как да се мине и през основни неща, които вече не са актуални, но трябва да има и нещо практическо.

# 214
  • София
Ох, стига сте писали колко се радвате на раздялата с бг училищна система, че на някои тепърва ни предстои влизане и направо свят ми се вие Head Band Имам още 13 години да я търпя, айде малко солидарност Laughing Кой знае какви глупости ще измислят за това време...Ще взема да си посадя розмарин това лято, да си имам.

# 215
  • София
Ох, стига сте писали колко се радвате на раздялата с бг училищна система, че на някои тепърва ни предстои влизане и направо свят ми се вие Head Band Имам още 13 години да я търпя, айде малко солидарност Laughing Кой знае какви глупости ще измислят за това време...Ще взема да си посадя розмарин това лято, да си имам.
Ааа, не ми говори! Мен това ми беше най-големия зор след като видях за трети път двете черти! Повтарях няколко дни как ще издържа още 12 години училищна система! Не си сама, сестро, тепърва ми предстоят и на мен още веднъж! Честно да ти кажа, не съм сигурна, че ще изляза с нормално психическо състояние след третия сблъсък. Мисля да пусна баща й да се бори този път, аз се чувствам тотално обезверена и омерзена, нямам никакви сили да влизам в тази битка още веднъж. Просто не мога.

# 216
Момичета, дръжте се! Надеждата умира последна Simple Smile
Може пък нещо изведнъж рязко да се случи......дано

# 217
  • В светлината на слънцето
Друго, ако не, с розмарин мога да ви снабдявам, колкото искате.

# 218
Моля родителка на кандидатстудент в СТопанския фак-т на СУ да се яви! Гледам, гледам, аз ли съм тъпа? -ми не виждам много специалности на чист български.
  Също така гледам балообразуването- ДЗИ1 по съотв.предмет, изучаванвъв втори гимназиален етап като профилиращ ИЛИ ДЗИ 2 - по съотв. учебен редмет -оценката от допълнителния ДЗИ.
   Сега ,да  питам - наборът е с профил немски, английски и история.Държа втора матура по АЕ. Това ДЗИ1  е или ДЗИ2  ? Пфууу, нищо не разбирам.
   Лулу, как успя  с такъв храст? Моите все умират. Ти сигурно от 7ми клас го гледаш

# 219
Моля родителка на кандидатстудент в СТопанския фак-т на СУ да се яви! Гледам, гледам, аз ли съм тъпа? -ми не виждам много специалности на чист български.
  Също така гледам балообразуването- ДЗИ1 по съотв.предмет, изучаванвъв втори гимназиален етап като профилиращ ИЛИ ДЗИ 2 - по съотв. учебен редмет -оценката от допълнителния ДЗИ.
   Сега ,да  питам - наборът е с профил немски, английски и история.Държа втора матура по АЕ. Това ДЗИ1  е или ДЗИ2  ? Пфууу, нищо не разбирам.
   Лулу, как успя  с такъв храст? Моите все умират. Ти сигурно от 7ми клас го гледаш

На предишните страници го коментирахме. Само на български език специалности няма. Предметите се преподават комбинирано - някои са само на български, други са само на чужд език.

# 220
  • София
Марулетка, аз не виждам за Стопанския факултет да е конкретизирано ДЗИ1 или ДЗИ2. Посочено е само ДЗИ. Ти къде гледаш?

# 221
  • София
В последните години стигнах до извода, че само ако извикаш телевизия и си споделиш проблема, нещо може да се случи
Защото ги извежда от анонимност. Огромно падение е издевателстването заради моментна власт и чувство за безнаказаност. Тази оценка може да спъне дете по пътя, който иска да следва. Щом случаите са масови, следва да се даде гласност. Ако организирате нещо съвместно, майките от 05-ти набор ще се присъединим.

Със сигурност и майките на набор 06 ще се присъединим. Това което прочетох е просто безумно! Много късмет пожелавам на децата ви по пътя напред!

# 222
То това 1 и 2 са с малки цифрички, и на някой спец-сти има звездичка.И под черта обяснено.
Скрит текст:

кандидатстудентски изпити/държавни зрелостни изпити

Оценки от дипломата за средно образование

С коефициент 3:

1. ДЗИ¹ по български език и литература

2. ДЗИ¹ по история и цивилизации

3. ДЗИ¹ по философия/философски цикъл

4. ДЗИ¹ по английски език

5. ДЗИ¹ по немски език

6. ДЗИ¹ по френски език

7. ДЗИ¹ по испански език

8. ДЗИ¹ по италиански език

9. ДЗИ¹ по руски език

С коефициент 2,5:

10. ДЗИ² по български език и литература

11. ДЗИ² по история и цивилизации

12. ДЗИ² по философия/философски цикъл

13. ДЗИ² по английски език

14. ДЗИ² по немски език

15. ДЗИ² по френски език

16. ДЗИ² по испански език

17. ДЗИ² по италиански език

18. ДЗИ² по руски език

+   Общ успех от дипломата за средно образование
Забележка:

1. Оценка от ДЗИ¹ по съответния учебен предмет, изучаван във втори гимназиален етап като профилиращ учебен предмет.

1.1. ДЗИ¹ по български език и литература е оценката от задължителния държавен зрелостен изпит по този учебен предмет.

2. Оценка от ДЗИ² по съответния учебен предмет е оценката от допълнителния държавен зрелостен изпит.

Не било за стопански , а  за Фак. по  журналистика.
  Е що така стопанския няма само на чист български?!!!

# 223
Дано след 2 години да има раздвижване и в ТУ.
И аз се надявам обучението вече да е осъвременено. Да доуточня, че  синът ми завърши през 2019 г. специалност "Транспортна техника и технологии". Това, което коментирах по-горе, важеше тогава за неговата специалност. Може би не е редно да правя генерални изводи без наблюдения към настоящия момент.

# 224
Следващата седмокласничка ще ми е след девет г. Живи и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт