НАБОР 2004 - новите пътища

• 57 834
  • 774
  •   1
Отговори
# 495
За Медицина има скромно увеличение на бройките според “проекти на нормативни документи” от сайта на МОН:
МУ-София - 1 бройка повече.
МУ-Варна - 30 бройки повече.
СУ - 14 бройки повече.
Стара Загора - 13 бройки повече.

Познато дете обаче е пуснало вече желания в СУ. Снимката я има и във фейсбук групата КСК - в СУ излизат само 11 места държавна поръчка, което хем е по-малко от миналата година, хем не отговаря на документа от МОН. Или в сайта нещо е бъгнато, или не знам.
Значи хем пускат 14 отгоре, хем в графата места излизат общо 11:

# 496
  • София
Това число 11 е съвсем произволно написано, за да може да допусне системата кандидати да подават документи, защото още няма приет план-прием. Да не го гледат. Когато се приеме РМС-то, ще оправят бройката.
ПП В Бургас бройките са намалени почти наполовина.

# 497
  • Б
За всички университети ли има излязал вече план прием или само за медицинските? Къде ги гледате?

# 498
  • София
Ей, не се чете и тук, братче! Joy Досега говорим, че няма още план-прием, а само проект. Линк към проекта има в първи пост.

# 499
  • София

В кристалната топка. 🙈🙈🤣

# 500
Видях , че в Бургас са намалени бройките медицина. Там е нова специалноста, четвърта година мисля. Но като цяло и дентална и фармация имат увеличение. Мен ме интересува Варна , там увеличението общо по проект е над 60 места /м, д, ф/ Дано поне малко се смъкне бала.

# 501
Еми дадоха дипломите.Набора завършва с 5.67.Да видим сега за къде ще стигнат.

# 502
Здравейте, моят син ще кандидатства фармация в СУ. Вярно ли при редене на желанията няма възможност да напишем 1 фармация редовно, 2 фармация платено. Една приятелка ми обясни, че не можело заедно да се пишат

# 503
В СУ може да се кандидатства едновременно платено и държавна поръчка.
В МУ-Варна например класиранията са отделни.
И имайте предвид, че платено фармация в СУ е 8 хиляди 303 лв. Всеки сам си преценя, за мен е неоправдана тази висока такса. Във Варна е още по-скъпо там гони 10 хиляди лева годишната такса.
А още повече е момче. Няма неприети мъже, защото кандидатите са малко, местата много. Платеното обучение може да си спестите.
В МУ-София всяка година около 50 места за мъже остават все незаети и се прехвърлят за жени.

# 504
  • София
Някой с получена диплома пробвал ли е да види дали е качена в регистъра? Нашата още не е.

# 505
  • София
Някой с получена диплома пробвал ли е да види дали е качена в регистъра? Нашата още не е.
Да. Току що проверих. Качени са на моите девойки

# 506
  • София
Вчера не беше качена, проверявах тогава, но нотариус ни завери копие, не е от значение, че не е качена.

# 507
  • София
От значение е за тези, които кандидатстват в БГ - университетите, поне някои, сравняват прикачената диплома с регистъра.

# 508
  • София
...нотариус ни завери копие, не е от значение, че не е качена.
Малко тъп въпрос - вие ли си правите копието и отивате при  нотариуса или направо нотариусът прави копие, което го заверява?

# 509
...нотариус ни завери копие, не е от значение, че не е качена.
Малко тъп въпрос - вие ли си правите копието и отивате при  нотариуса или направо нотариусът прави копие, което го заверява?
не е тъп въпроса. Нотариуса сам прави копие и го заверява

Общи условия

Активация на акаунт