Въпроси за TBI Bank

• 79 169
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 705
Днес приложението ме е изкарало и сега ми иска да се идентифицирам със снимка на лична карта и запис на видео, все едно съм нов клиент. Не ми се струва нормално! На някой случвало ли се е до сега?

# 706
На мен ми се е случвало поне 3 пъти, та нормално е! Simple Smile

# 707
Ако не Ви трябва спешно, изчакайте известно време
Днес приложението ме е изкарало и сега ми иска да се идентифицирам със снимка на лична карта и запис на видео, все едно съм нов клиент. Не ми се струва нормално! На някой случвало ли се е до сега?

# 708
И аз имам съобщение за личните данни.

Vanian, картата Виза Неон ли е?
Защото аз си открих в края на 2022 банкова сметка за превод на заплата, обаче не бях закрила още старата в УниКредит и не си заявих дебитна карта. След Нова Година се оказа, че тази сметка не може да работи с Неон и ми откриха нова, с която заявих картата.
По старата нямам лихва, пак си получавам заплата по нея, но после я прехвърлям към другите сметки.

П.П.
Имам вече съобщение за лихвата. 3.45 Simple Smile

Последна редакция: ср, 31 яну 2024, 23:26 от DeVa®

# 709
  • София
Да, Виза Неон. Ето, ти ми потвърждаваш, че по старите сметки няма лихва. В същност това питах. Дали някой получава лихва по стара сметка с карта Неон. Със  сигурност трябва да мина през офис, да си поговорим.

# 710
Старата трябваше да е с Мастър кард, а те ги подмениха с Виза/Неон. Би трябвало и нова сметка да имаш, щом на мен ми казаха, че старата няма да става за Неон.

# 711
  • София
Не, не е нова сметката. Известно време работеха и двете карти към една сметка. После блокираха мастъркард и остана само Виза картата.

# 712
Най-добре питай в офис.

# 713
Някой знае ли колко струва превод на евро от TBI към Revolut, 1лв?

# 714
Превод, или зареждане?
Зареждане от Неон е безплатно.

# 715
С нея мога ли да прехвърлям от евровата ми сметка в ТБИ?

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 00:07 от atom3

# 716
Не, не е нова сметката. Известно време работеха и двете карти към една сметка. После блокираха мастъркард и остана само Виза картата.
И при мен е точно така. Никаква лихва, че даже чак сега разбирам.

# 717
Снощи към 21:00 погледнах в приложението в "Сейф" и бяха начислили лихвата за Неон картата в касичката.
Относно разплащателната сметка към Мастъркард и Неон, ето какво аз знам. Преди около 16 месеца (не съм сигурен за точните месеци), когато първоначално си откривах разплащателна сметка и дебитна карта към нея, картата беше Неон Мастъркард. Няколко месеца по късно пуснаха Неон Виза и си поръчах нея. Мастъркард картата я спряха. Новата карта Виза автоматично я свързаха към старата разплащателна сметка (към която беше свързана Мастъркард). Лихва към Виза Неон получавам редовно. Веднъж попитах служител на банката каква е процедурата, смисъл когато се преминава от Мастъркард към Виза, открива ли се нова разплащателна сметка, отговора беше, че при някои клиенти се открива, при други не се. Опита ми показва, че има разлики при различните клиенти, може би системите на банката още са в процес на оптимизация. Когато отидеш в банката, попитай каквото те интересува. Според мен при мен стана по-добре, понеже IBAN-а ми си остана същият, не се наложи да уведомявам никой, че съм с нов (при преминаването от Мастъркард към Виза).

# 718
И аз снощи получих лихвата, но в 0:22 мин. видях го чак сутринта - 3,47 лв.. Ако знаех че ще ги получа още в 0:22 ч, веднага щях да хукна по моловете, като тая от рекламата на ТБИ за НЕОН-а.

# 719
В 9 и нещо вечерта са ми я превели, но известие този път нямаше, незнайно защо. А си спомням че предния път ме издразни точно известието, че беше късно през нощта и почти бях заспала.

Общи условия

Активация на акаунт