Въпроси за TBI Bank

• 82 200
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 810
Малко странично от темата с ТБИ, но в момента обсъждате УПФ. Какво мислите с възможноста да се прехвърлите доброволното пенсионно осигуряване към НОИ? Аз съм се засилила да си го връщам към НОИ. В момента УПФ само те печелят, поне да печели държавата. Когато дойде време за пенсия си мисля, че тези с УПФ т.к. по малко са внасяли в НОИ ще им е и по малка пенсията, ще се очаква една част да бъде от УПФ. А при тях само загуби, то ако ги спестявам ще имам повече пари

# 811
big_67, според мен зависи от индивидуалната ситуация на човек. Моята майка предстои да се пенсионира след няколко месеца. Като родена след 1960, тя също има партида в УПФ. Заради краткия период на внасяне там, недотам благоприятните условия и редица други промени в пенсионното осигуряване, които са били предвидени в реформата, но никога не са се случили, сумата, която тя има натрупана в УПФ е нищожна. Поради това тя прехвърли средствата си към НОИ. Освен всичко останало, занапред всички увеличения на пенсията й ще се смятат като процент върху цялата сума на пенсията, а не само частта в НОИ. В нейния случай най-разумного решение да прехвърли всичко в НОИ.

Аз започнах да се осигурявал 2006г и докато стигна до пенсия не е ясно какво ще се случи.

# 812
И аз мисля да се прехвърля в НОИ. От УПФ индексации не чакам, а НОИ всяка година увеличават пенсиите.
Единствения плюс на УПФ е, че имаш лична партида и наследниците ще получат парите. Нищо друго.

# 813
Разбира се че в НОИ. Назад обясних защо в сравнение с пенсиите, особено сега как скачат.

# 814
  • София
Няма категоричен отговор, зависи от натрупаната сума. Както беше даден по-горе пример при кратък срок на внасяне прехвърлянето в НОИ е разумно. При хора с натрупани значителни суми в УПФ, напр, осигурявали се дълъг период на максимума, решението не е еднозначно. Въпрос на сметки  и лична преценка е.

# 815
  • Асеновград
Еми например при мене беше 3000лв. при пенсионираането ми . При условие , че се пенсионирах на 44г. а ще ги получавам чак след 65г. и то само 3000лв. без да се замислям ги прехвърлих към НОИ , като там ще ги получавам доживотно . Не помня колко точно , но около 60-65лв. ми добавиха тогава и сега като смятам след 13г. съм на плюс повече орт 2 пъти от това което съм вкарал . Те така . Пък и още нямаше да съм почнал да ги взимал ако бях ги оставил там  в УПФ . Ма да свършвам , че темата е друга . И да не баш офтопик и двамата с жената си държим парите в  TBI .

# 816
  • край голямата локва
Някой може ли да ме ориентира, за колко дена се получава картата.
Примерно ако я заявя в петък дали ще пристигне следващата седмица?

# 817
Някой може ли да ме ориентира, за колко дена се получава картата.
Примерно ако я заявя в петък дали ще пристигне следващата седмица?

Да, ще пристигне.
Аз хванах и празниците и дойде за около 5 дни.

# 818
При мен дойде за по - малко от 48 часа - в четвъртък вечерта направихме регистрацията и в събота сутринта я докараха пред входа ни.  Но беше една от първите, сега чета, че имат някакви забавяния.

# 819
Обадиха ми се от Доверие. Точно същите въпроси ми зададоха, за 2-3 минути. Питах за сайта, те не знаели, само за анкетата отговаряли.
Да не кажете, че само на ТБИ е неграмотен съпорта. Grinning

# 820
Анкетьорите според мен са външни фирми (Кол центрове), които задават само конкретни въпроси. На мен така ми правеха анкети всяка година след сключване на застраховка, едни определени въпроси. Сега от 2-3 години не го правят, че вече е автоматична анкета с СМС-си.

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 16:44 от Seiko7075

# 821
Възможно е, но ми се чу, че от ПОК Доверие се представи, Грациела.

# 822
Е те от Доверие се представят. Като дропшипърите се представят от името на фирмата доставчик.

# 823
Момичета, защо те мога да пазарувам онлайн с шопинг лимита ? В случая правя опит за покупка от мебели Виденов, два пъти ми дава неуспешно плащане.
Активирана е картата, така както и на пос терминал. Правя плащания на пос успешно.

# 824
Ако сте активирала шопинг лимита наскоро, например вчра или днес, е възможно все още да не може да го ползвате. Изчакайте малко, и при мен беше така.

Общи условия

Активация на акаунт