Въпроси за TBI Bank

• 82 091
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 555
ТБИ привлече много хора, с лихвите които дава. Говорих с хора които работят в друга банка, те дори не знаят че ТБИ дават лихви. Аз бях в шок.  Поради невежество, мързел и инат да не се минат, много банки които имат и по големи офиси, по качествено обслужване, без изнервени служители, изгубиха много клиенти. А като чета, ще продължават да губят. Простотията наистина не ходи по гората
Как е положението с лихвите в чужбина ?

Последна редакция: сб, 30 дек 2023, 19:51 от dsfds

# 556
Странно ми звучи да не знаят, то вярно че редовият служител в банка няма да тръгне да си търси друга банка да ползва ама все пак... поне тези на по-високите позиции, от които зависи политиката на банката със сигурност са наясно с пазара на тези услуги.
А останалите банки имам чувството че си лежат на стари лаври, щото нали тях всеки ги знае, пък ТБИ повечето ги знаят само с кредитите. Или разчитат на това че работодателят като работи с дадена банка, служителите му обикновено са в нея и те. Нямам друго обяснение.

# 557
Какво има да знаят? Всеки средно грамотен човек може да види на всички банки лихвите в сайта на "Моите пари".
Ако някой няма спестявания, нормално е да не се интересува.

# 558
Мен наскоро колега ме пита или по-скоро се чудеше на глас, "Абе, дали е вярно че ТБИ дават такава лихва по депозит каквато рекламират?" Защото и той е чувал само за кредитите, от мен разбра че са си банка с лиценз и като цяло и тогава не ги взе насериозно. Ама пък видял и чул реклами и започнал да се чуди. Показах му в приложението как се открива и какви лихви пише, клатеше глава още известно време.
По-консервативните хора все още предпочитат "голяма" банка, повече доверие им вдъхва. И явно на това разчитат.

# 559
Нека си стоят в ДСК и да губят. Тяхна си работа.
Сега си погледнах приложението.
За тази година лихвите по сметки и един депозит на падеж, при тогавашна лихва 0.9, ми са 1000 лв. На който му са излишни, да ги подарява на банките, плюс такси за какво ли не.

Последна редакция: сб, 30 дек 2023, 23:35 от DeVa®

# 560
Е то ако не гледаш и телевизия. Доскоро рекламираха лихвата и в приложението и с един възрастен човек пък за в офис - 3,0%. Но пък и на мен се случи, като споменах на служителя, който ми оформяше друга сметка в друга банка, че съм клиент и на TBI. И той ме пита - е не те ли е страх от тия мошеници. Викам му - ми те са с банков лиценз - колкото сте вие, толкова са и те ... Друг е въпросът, че в офиса им на TBI те обслужват, като човек с пресрочен кредит. Не правят разлика, още са си кредитна институция в това отношение. Да не говорим, че служителката направи нещо, което въобще в началото, когато имахме допир с ТБИ щях да падна. Прехвърли парите от пенсионния фонд на съпругата ми, без изобщо да ни попита, а ние седим 10 мин и не знаем какво прави. После попроучих - тя е като брокерка, т.е. взима някакъв комисион от това, съответно и банката де, но това е злоупотреба с личните данни. То имахме още един месец да потвърдим дали искаме или не тая транзакция и все пак ... без да ни пита, мислех да ѝ кажа, че не сме ТОЯ тип клиенти, защото в офисът освен ние и служителите, другите бяха по - препечени и то не от слънце.

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 05:52 от Seiko7075

# 561
  • София
Може ли някой да даде акъл, или аз нещо не съм разбрала, та с картата ми неон не бях пазарувала във физически магазин, доколкото разбрах за да я активирам трябва да я пъхна в постерминала, а не безконтактно.
Та смених си аз Пин кода през приложението, тъй като първоначалния ми е труден за запомняне и вчера пробвах два пъти в една аптека, но ми изписа грешен пин и се чудя кое не е наред.

# 562
Аз лично първо бих опитал да активирам дебитната карта с първоначалният ПИН, а след това да опитвам да го сменям. Щом ти дава грешен код, освен да опиташ с първоначалният код. Не знам обаче след колко грешни кода се блокира картата, да не вземеш да я блокираш. Иначе правилно извършваш процеса на активиране (мушкаш картата физически в ПОС терминала/банкомата) и си вкарваш ПИН кода и вече е активирана.

# 563
Сейко, за пенсионния фонд не се ли иска ваш подпис? Защо подписахте изобщо прехвърляне?
Аз чета всичко бавно преди да положа подпис...

# 564
Сейко , как стана това с УПФ-то?
Аз съм клиент от 7 години, в офис съм ходила безброй пъти, не са ми споменавали никога за УПФ. Последния път когато бях за закриване на депозит видях брошури на Доверие, но се разсеях и забравих да питам. Че аз съм в Алианц, а те са много зле.
За рекламите по принцип. Не гледам телевизия и най-малко от там научавам нещо. Писах какво следя през годините. Там няма лъжа, няма измама.

# 565
Смешен въпрос, но все пак в темата на TBI:
Има ли различни модели подаръчета? 😁

# 566
Какви са тези подаръчета, аз за първи път ги чувам/виждам? Simple Smile

# 567
С УПФ - то стана така. ТБИ са като брокери) търговци на Доверие. Жена ми по принцип е клиента в ТБИ, а аз бях с нея, понеже аз движа банковите ни неща. Та първо служителката мен ме пита, към кой фонд съм, аз съм към Доверие. Загуби интерес. После влиза с данните от личната карта на жена ми и явно те имат достъп и казва - ооо ти си на ЦКБ. И до тук спря да говори. И си цъка нещо ... И ние седим 10-15 мин, аз бързам, че беше в обедната ми почивка, мислех че оформя депозита, че тогава там го правихме. И по едно време тая вика - готово, дайте тоя СМС който получихте на телефона си, а тя е прехвърлила през неиния електронен подпис  УПФ на жена ми в Доверие. Съответно ще вземе комисион. Викам - е що го направихте и тя - ами ВСИЧКИ клиенти на ТБИ ги прехвърляме така и малко раздразнена, че я питам. То всички УПФ са маскари и без това мислех да я прехвърлям към Доверие (щото са с най- малки ЗАГУБИ) и в крайна сметка след 1 месец обадиха на жена ми от Доверие да потвърди че все пак иска прехвърляне. Реално тая не го беше прехвърлила фонда, без допълнително изрично съгласие. Тя искаше по принцип. При друго ходене, забелязах над бюрото на тая служителка, грамота от доверие за най .. нещо си, най -вероятно добър брокер. Тъпо ми беше мишкарството и лъжата която ни изтърси, че ВСИЧКИ клиенти ги прехвърлят.

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 12:34 от Seiko7075

# 568
Към 20-ти ходих в офиса да си внеса сума в картата и ми го дадоха, но сега се сетих да питам тук Simple Smile
Какви са тези подаръчета, аз за първи път ги чувам/виждам? Simple Smile

# 569
Сейко, благодаря ти! Хич не е ставало дума за УПФ. Камо ли, че местят всички клиенти на ТБИ там.
Виж сега как се чувствам пренебрегната. Grinning
Само не знам как става местенето без твое знание? Преди няколко години дори се плащаше, с цел да се избегнат такива служебни прехвърляния.
Не ми се ходи пак до офис, да проуча. Юли имам депозит за закриване, тогава ще ги питам.

Общи условия

Активация на акаунт