Въпроси за TBI Bank

• 82 086
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 570
Сейко, благодаря ти! Хич не е ставало дума за УПФ. Камо ли, че местят всички клиенти на ТБИ там.
Виж сега как се чувствам пренебрегната. Grinning
Само не знам как става местенето без твое знание? Преди няколко години дори се плащаше, с цел да се избегнат такива служебни прехвърляния.
Не ми се ходи пак до офис, да проуча. Юли имам депозит за закриване, тогава ще ги питам.

Аз лично се почувствах като глупак. То понеже прехвърлянето нали го направиха безплатно. Реално ние не плащаме такси все пак. Но държанието, без наше съгласие беше много грубо. Освен това ние отиваме с идея, да захраним НЕОН-а и да открием депозит, аз си бях направил сметка на времето. Нямах време и за прехвърлне на УПФто. Накрая понеже и бързахме и така или иначе бях решил и преди да се мести в Доверие, подписахме един документ, но той не беше окончателен. Без повторното съгласие от нея, като ѝ се обадиха от самото Доверие.

# 571
Недопустимо е принципно, и нечистоплътно ми е също на мен, описаното.
Знам как си се почувствал, същото но в Теленор офис ми се е случвало. Долно е, долни хора са това..

# 572
Абе в Теленор иди-дойди. Ама ние оставяме не-малка сума на депозит и изведнъж измекярски изпълнения ... За малко да се откажа.

# 573
Беше по 20 лв., внесени на ръка, прехвърлянето. Кога са отпаднали?
Иначе съм съгласна, че е крайно некоректно, но ми любопитно и технически как е станало? Thinking

# 574
Беше по 20 лв., внесени на ръка, прехвърлянето. Кога са отпаднали?
Иначе съм съгласна, че е крайно некоректно, но ми любопитно и технически как е станало? Thinking

Ами видя че е в ЦКБ и започна да си цъка. Дайте си телефона - даваме го. Дайде имейла. Даваме го. През цялото време си мисля че прави депозита. И накрая - получихте СМС, дайте ми номера. И аз виждам СМС-са от Доверие, с код и прехвърлено с нейния електронен подпис. От нейно име. Даже тя си следеше пък нейните кодове от нейния личен телефон, че ѝ се обажда някой роднина по едно време на него. Викам, що го направихте? И тя ами ВСИЧКИ клиенти ... И аз ами ще подписваме ли нещо, някакъв договор. То реално с електронния подпис станало. Ако имаш електронен пдпис, всеки може да си го прехвърли. НО тя си получава комисиона като брокер, понеже е с нейния подпис. Вика вие сте съвременни хора, всички документи вече са на пощата ви. И верно ги получихме. И само още едно потвърждение допълнително по телефона вече от Доверие получихме след около месец. И мисля, че само на едно място реално се подписа жена ми, но не си спомням вече.

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 13:03 от Seiko7075

# 575
Недопустимо е това нещо, нямам друга дума по-подходяща.

# 576
Недопустимо е това нещо, нямам друга дума по-подходяща.

Е да де. И това ми беше първият досег в тоя офис и банка. Отделно атмосферата си беше ... около нас все такива поизпаднали клиенти. И това мишкарство от служителката. Мислех да се отказвам за депозита по едно време ама айде. Не е чак толкова лошо де. Сега като направиха всичко през приложението, малко се успокоих, че няма да ходя повече в офиса. То пък DEVA ме изненада, че пак ще трябва да ходим на падежа на тоя депозит, който първо открихме в офиса.

# 577
Поне аз където съм попадала в техни офиси, не мога да се оплача от отношение или от това как са си свършили работата. Моят опит е от месец май насам де, не е много дълъг ама се е налагало няколко пъти, в два различни града. Внасях отначало в брой 1-2 пъти докато още не ми бяха превели заплата по тази сметка, за да ползвам картата. Сменях лична карта, та ходих и за това в офис набързо. Питах някакви неща, питах и за сбъркания адрес отначало дето като се регистрираш и показва някакво произволно населено място - казаха че това само в приложението излизало така, а в тяхната система си било както трябва.
Съпортът им за никакъв не става, казвала съм го и друг път, но за в офис нямам какво лошо да кажа за обслужването им.

# 578
Това с прехвърлянето на УПФ е меко казано скандално. Трябвало е да откажете и директно сигнал в КФН. Как така ще прехвърля лична партида с нейния електронен подпис? Трябва или с личен електронен подпис на човек или да се разпише на хартия документ за прехвърляне. То не че има голямо значение в кой фонд са парите, но все пак..

# 579
Това с прехвърлянето на УПФ е меко казано скандално. Трябвало е да откажете и директно сигнал в КФН. Как така ще прехвърля лична партида с нейния електронен подпис? Трябва или с личен електронен подпис на човек или да се разпише на хартия документ за прехвърляне. То не че има голямо значение в кой фонд са парите, но все пак..

Да, подписа все пак жена ми. Тя видя че и бързаме и се възползва май от това. Все пак така или иначе, тя не ни попита, окончателно дали искаме, а аз само споменах че друг път ще решим евентуално за прехвърляне. Мисля че може с електронен подпис, като тя е брокер към Доверие. Тогава попочетох малко, даже и аз мислех да кандидатствам за брокер Simple Smile. Ама не съм толкова нагъл.

Нещо такова е станало с нейния Евротръст https://www.poc-doverie.bg/bg/digital-onboarding

Тук някъде има и вход за осигурителни посредници (т.е. служителката на ТБИ), и си спомням че проучвах колко е взела - беше нещо 20-30 лв. Не си спомням точно. Но щяха да ѝ ги изплатят, ако жена ми беше окончателно се съгласила след месец, след обаждането от Доверие. В случая злоупотребяват с данните на клиентите, като имат достъп до повече такива поизпаднали хора. Това в друга банка не ми се е случавало, въпреки че и други са такива посредници. Например от ЦКБ никога не са ми предлагали, въпреки че си имат собствен такъв фонд.

Абе тия фондове са толкова смешни. С уникално високи такси вход. После такса върху печалбата. А тя печалбата е с отрицателна доходност в повечето години. На депозит да ги сложи човек, ще има по - голяма доходност, поне няма такса вход. Доверие и Родина на ДСК май са най - търсени, че са с най-малка загуба. Аз имам май още четирицифрена сума, която след 20-на години като се пенсионирам може и да е станала 5цифрена, когато толкова ще е минималната заплата за месец сигурно.

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 14:39 от Seiko7075

# 580
Жена ти е подписала че я упълномощава да действа от нейно име и за нейна сметка. Друг начин няма с личния ел .подпис да задължава трето лице.
За това попитах защо сте подписвали без да сте чели. Ингелигентен човек си, защо не си чел, а подписахте на сляпо...нямам обяснение.

Това за иди дойдито не го разбрах.

Аз на 5 мин.питам тжва за какво е, сега какво пишете..отделно от отговора чета.

# 581
Жена ти е подписала че я упълномощава да действа от нейно име и за нейна сметка. Друг начин няма с личния ел .подпис да задължава трето лице.
За това попитах защо сте подписвали без да сте чели. Ингелигентен човек си, защо не си чел, а подписахте на сляпо...нямам обяснение.

Това за иди дойдито не го разбрах.

Аз на 5 мин.питам тжва за какво е, сега какво пишете..отделно от отговора чета.

Ами после стана подписа, след като служителката вече беше попълнила всичко. И ние получихме СМС-са на нашия телефон. Тогава разбрахме какво прави. Ние не знаехме какво прави преди това. Тя преди това не беше подписвала да я опълномощава. В действителност потвърждаването, беше че ѝ дадохме кода, получен от Евротръст и Доверие. Аз така или иначе бях решил някога да я прехвърлям в Доверие, самата смяна не беше проблем, проблема беше че го направи без нашето окончателно решение и лъжата едва ли не по принуда, че да имаш привилегията да си клиент на ТБИ трябва УПФто да ти е в Доверие.
Иди - дойди за Теленор ли ? Ами в Теленор може да платиш три такси напред - 100 айде 200 лв. и се отърваваш от неизгоден договор, а аз оставям много по-  голяма сума пари на явни мошеници.

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 15:14 от Seiko7075

# 582
Аз също съм в Доверие от време оно...

# 583
Ходих да питам преди време в Доверие, искаха в брой да платиш за прехвърлянето. Но после имаше някакъв скандал около тях, щяха да фалират и се отказах.
За съпорта на ТБИ добра дума не мога да кажа. Но в офис никога не са ми предлагали нищо различно от това, което съм искала да правя. Нито УПФ, нито кредити.
За достъп до данните - всяка банка има достъп, но за УПФ-то не знаех, че също така могат да видят.
Ако е само до комисионна, мен защо ме изпуснаха? Мисля, че нещо все пак са ви подхвърлили за УПФ и в бързината не сте се разбрали.

# 584
Смешен въпрос, но все пак в темата на TBI:
Има ли различни модели подаръчета? 😁
Понеже избягвам посещенията на офиси, може би веднъж годишно посещавам офис, затова и не съм получил подаръче. Но е добра идея, че дават по нещичко на клиентите си. Когато банка ти направи подарък, трябва да се чувстваш късметлия. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт