Въпроси за TBI Bank

• 79 139
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 675
Това беше доста полезно уточнение, защото  аз бях питала в офиса и ми бяха казали два пъти по 400, а не до 800 на теглене, но явно са ме подвели. Но все пак този вариант е доста по-добър. Simple Smile Благодаря  на всички, които се включиха.
И пак да си повторя въпроса:
Дали спестовната компонента, върху която има лихва, е същото като касичката, защото в офиса  ми казаха, че върху  сумата в касичката няма никаква лихва?

# 676
Това беше доста полезно уточнение, защото  аз бях питала в офиса и ми бяха казали два пъти по 400, а не до 800 на теглене, но явно са ме подвели. Но все пак този вариант е доста по-добър. Simple Smile Благодаря  на всички, които се включиха.
И пак да си повторя въпроса:
Дали спестовната компонента, върху която има лихва, е същото като касичката, защото в офиса  ми казаха, че върху  сумата в касичката няма никаква лихва?

Затова първо се пита тук. В офисите се ходи да си вземеш от безплатните бонбончета на бюрата им.
Върху сумата в касичката действително няма лихва. Поне при мен (моето е малко объркано). Получавам лихва само върху сумата по сметката, към която е привързана НЕОН картата. Лихвата се получава месечно. 3,45 лв. на мес. ако имате 2000 и повече лв. 2,1% е годишната лихва да уточня, въпреки че се получават месечно. Отчита се среднодневно салдо. Аз получавам лихвата направо в сметката с НЕОН-а. Другите си я получават по касичките (не зная защо съм объркан, но няма значение). Ако имате повече от 2000 лв. имало 0,15 %над тези пари, но аз не мога да кажа.

# 677
Няма лихва на касичката. То пък и каква лихва се очаква на 40 лв.?
И аз държа само 2000 в Неон. Лихва 0.15 ми дава и Спестовната сметка.

# 678
  • София
От банкомат на ЦКБ съм успявала да изтегля сума по-голяма от 400лв.

# 679

Искам да " използвам" касичката, за да си прехвърлям пари от сметката на неон, за да ги " събирам" за нещо определено , тоест да са отделно  от другите пари в сметката по картата. Simple Smile  Не става въпрос за  тези 40 лв, които са от лихвата
.А спестовна сметка как се открива? Може ли да стане чрез апп-а и да се върже към разлащателната сметка, от която да си прехвърлям пари?
Seiko 7075, благодаря за разяснението.

# 680
Долу под касичката "започни да спестяваш" открива спестовна компонента, където може да прехвърлите от другите сметки.

Искам да " използвам" касичката, за да си прехвърлям пари от сметката на неон, за да ги " събирам" за нещо определено , тоест да са отделно  от другите пари в сметката по картата. Simple Smile  Не става въпрос за  тези 40 лв, които са от лихвата
.А спестовна сметка как се открива? Може ли да стане чрез апп-а и да се върже към разлащателната сметка, от която да си прехвърлям пари?
Seiko 7075, благодаря за разяснението.

# 681
Моята спестовна сметка е от 2016.
Сега не знам как става, дали може онлайн.

# 682
Моята спестовна сметка е от 2016.
Сега не знам как става, дали може онлайн.
Ноември открих, само в офис, не може онлайн

# 683
Имам едно питане към по-запознатите с банката. Лихвата към левовата сметка е 2.1% , а към спестовна сметка 0.5%. Не виждам смисъл от спестовна сметка с такава малка лихва освен предимството, че парите не са в сметката вързана с картата. Един вид ако някой открадне данните на картата няма да може да тегли от спестовната сметка. Явно изпускам нещо съществено тук.

# 684
Лихвата по спестовната сметка е 0.15%. Да, няма голям смисъл от нея, а и трябва да се ходи на място в офис да се открива. Ако човек се притеснява, че може да му откраднат данните за картата, а държи голяма сума по нея - просто държи картата блокирана и я отблокира само когато ще прави плащане/теглене. А иначе по спестовни сметки другите банки и толкова не дават с някои изключения /аз за спестяване си открих безплатна сметка в ПроКредит и всеки месец си прехвърлям накаква сума в тяхната спестовна сметка, която е с лихва 0.45%/

# 685
Имам едно питане към по-запознатите с банката. Лихвата към левовата сметка е 2.1% , а към спестовна сметка 0.5%. Не виждам смисъл от спестовна сметка с такава малка лихва освен предимството, че парите не са в сметката вързана с картата. Един вид ако някой открадне данните на картата няма да може да тегли от спестовната сметка. Явно изпускам нещо съществено тук.

Бат Пешо, то лихвата по сметката на НЕОНА е 2,1% но до 2000 лв. Над тази сума се начислява лихва от 0,15%. Съответно имаш няколко опции, държиш 2000 лв. и над ... колкото да си харчиш за месеца. Останалите пари можеш да сложиш в спестовна сметка ако те е страх да държиш толкова пари в картата, но пък трябва да се ходи до офис. Друг вариант е по касичките. Там няма лихва. За мен разумен вариант е да си откриваш депозитчета, в зависимост от нуждите и сроковете, когато мислиш че ще ти трябват. Пък не е невъзможно и да нарушиш депозит, ако си чак толкова на зор.

# 686

Бат Пешо, то лихвата по сметката на НЕОНА е 2,1% но до 2000 лв. Над тази сума се начислява лихва от 0,15%. Съответно имаш няколко опции, държиш 2000 лв. и над ... колкото да си харчиш за месеца. Останалите пари можеш да сложиш в спестовна сметка ако те е страх да държиш толкова пари в картата, но пък трябва да се ходи до офис. Друг вариант е по касичките. Там няма лихва. За мен разумен вариант е да си откриваш депозитчета, в зависимост от нуждите и сроковете, когато мислиш че ще ти трябват. Пък не е невъзможно и да нарушиш депозит, ако си чак толкова на зор.
Благодаря за информацията. То логично да е така с лихвата просто не разбрах нещата със сметката добре. Здраве и късмет от мен!

# 687
Точно от съображения за сигурност не искам да държа в картата повече пари.
А и моята сметка си я имам много преди да имам Неон.

# 688
  • София
Всички ли имате лихва по разплащателната сметка с Неон? Разплащателната ми сметка е не е новооткрита, нямам лихви, дали е само за нови клиенти?

# 689
Обикновена разплащателна сметка няма лихва.
Има само тази към карта Неон, или сметка Свободни пари.

Общи условия

Активация на акаунт