Въпроси за TBI Bank

• 81 987
  • 1 149
  •   1
Отговори
# 915
Аз от 2 години имам Неон и за пръв път имам лихва в касичката.

# 916
Аз все още си мисля, че няма как да е грешка. Поне не и човешка. Всичко е автоматично. Има някакво общо натрупване. Депозитите ти годишни ли са или месечни ?
6 месечен депозит открит преди месец имам. То всичко е автоматично, но гледа ли клипа дето го постнах по-горе 😀

Спомням си я тая карта, вълшебна, много смях беше. Стават грешки. Но или стават такива големи, като с тая карта, а такива дребни ... не знам. Тогава и не бяха толкова дигитализирани нещата. Тук поне за лихвата съм сигурен че човек не го поглежда.
Пробвай да сложиш 10 лв. (двойно на това, което имаш) в разплащателната и ако другия месец ти е 17 лв. (двойно на сегашната от тоя месец), значи имаш някаква привилегирована лихва. Направо вкарвай пари, ще печелиш като от биткойни Simple Smile

Soft Rаin,  НЕОН не е ли на около 1 година? Явно по случай Баба Марта са решили да ни правят подаръци и на мен по висока ми беше лихвата и на Бат Пеше го стимулират...

Vanian аз получавам лихвата директно по Разплащателната, въпреки че имам касички.

# 917
  • София
Аз се размечтах - колко ще е лихвата на 3000лв, ако ги раздаваха като на Бат Пешо?

Иначе и аз имах проблеми с доставката на картата, с комуникацията в чата (все бяха предали на колегите, но се оказваше, че колегите не са приели). Засега предпочитам да стоя при тях. Обслужването на клиенти навсякъде е кошмарно. Половинков мина от Райфайзен на ОББ и ги благославя ежедневно. Аз не се ядосвам, защото ми е безплатно. Но и не съм имала проблеми от забавената доставка на картата. Само няколко пъти ме караше да си направя профил, но след няколко стъпки разпознаваше, че всъщност си имам. 

# 918
  • София
Seiko7075 и друг път си споменавал, че получаваш лихвата директно в разплащателната. Аз просто споделих, че поне при мен, със създаването на касичка, започнаха да ми изплащат лихва. Когато успея да стигна до клон, ще ги питам какво правим с минал период?
От около година са Виза Неон картите. Преди това бяха мастъркард неон. Мисля, че с въвеждането на Виза, въведоха и лихвите по разплащателна сметка.

# 919
Seiko7075 и друг път си споменавал, че получаваш лихвата директно в разплащателната. Аз просто споделих, че поне при мен, със създаването на касичка, започнаха да ми изплащат лихва. Когато успея да стигна до клон, ще ги питам какво правим с минал период?
От около година са Виза Неон картите. Преди това бяха мастъркард неон. Мисля, че с въвеждането на Виза, въведоха и лихвите по разплащателна сметка.

Аз съм от една година. Не знаех че и Мастеркард са били НЕОН. Ами да, може би това е отговорът, че е трябвало да пререгистрирате някак официално, щом се получава  след VISA-та. Абе объркана банка.

# 920
Да, точно така и Mastercard-a си бяха Неон и после ги смениха с Visa. От минал период надали ще получим нещо.

# 921
Еми ето, и после Бат Пеше откъде получава големи лихви, от тоя от оня ...

# 922
В trading212 дават лихва 5.2% на GBP и 2.5% на левове като лихвата се плаща всеки ден. Парите влизат в QMMF. Има много малък риск - има 1 такъв фонд 2008 където фалира и инвеститорите губят 3% от инвестицията. Банката си е най-сигурно, но 3.2% лихва и то за 3 годишен депозит и лихвата на падеж.

# 923
Да, точно така и Mastercard-a си бяха Неон и после ги смениха с Visa. От минал период надали ще получим нещо.

Мисля, че за Visa е лихвата, но питайте в офис. От януари миналата година са Visa. Писала съм, че през декември 22 си открих сметка за превод на заплата и заявих ДК, но ми казаха да изчакам, че сменяли Мастър кард с Виза и после ми откриха нова сметка, за Неон, по която имам лихва. По първата нищо нямам, въпреки, че по нея си получавам заплатата.

# 924
Здравейте, март е първият месец, в който трябва да платя вноска по шопинг лимита, само че ми излиза само минимална вноска и не виждам къде мога да погася цялата вноска. Гледах някъде, че вече са го направили, ако не си погасиш до 20-то число пълната вноска, теглят минималната автоматично, а аз искам да си погася пълната. Някой да е имал подобен проблем или да знае как се случва цялата работа?

# 925
Тук е показано как се погасява предсрочно целия кредит - https://youtu.be/aZSGtzrAAPE?si=7P-7tF_cT_nFv71B
Ако там липсва опция за шопинг лимита, най-вероятно не е възможно предсрочно погасяване. Той все пак е по-специфичен, без лихви/такси ако е разсрочено за 3 вноски и може затова да не са предвидили опция за предсрочно погасяване.

# 926
  • София
Здравейте, март е първият месец, в който трябва да платя вноска по шопинг лимита, само че ми излиза само минимална вноска и не виждам къде мога да погася цялата вноска. Гледах някъде, че вече са го направили, ако не си погасиш до 20-то число пълната вноска, теглят минималната автоматично, а аз искам да си погася пълната. Някой да е имал подобен проблем или да знае как се случва цялата работа?
Аз имах драма с този шопинг лимит, в началото по невнимание нямах достатъчно пари в картата и направих покупка, която използва шопинг лимита, после чак на третия месец си изтеглиха парите, нямаше как аз да ги платя, ставало автоматично, 100 пъти им писах, защото се страхувах накрая да не ми сложат някоя лихвичка.
Ходих до офис да подам молба, че не искам да ползвам шопинг лимит само и само да си изтеглят парите и въпреки това пак бая писане в чата падна, накрая започнах да правя скрийншотове на отговорите им и като започнех наново да описвам цялата история и ми отговорят някоя друга измишльотина им пращах снимките.

# 927
Аз се водя (или подведох за по-правилно) по това в сайта им и искам да си плащам пълната месеча вноска, не да ми теглят минималното задължение автоматично. Поне от тоя текст го разбирам като да имам опция да погася пълна вноска ръчно преди падежна дата, иначе ще си изтеглят минималната.

# 928
  • София
Ами не съм много наясно, гледам, че има различни месеци за погасяване, аз реално нищо не бях избирала, в картата имах 100 лв, а направих покупка примерно за 105 лв и тези 105 лв се изтеглиха от шопинг лимита, а не само 5те лв, колкото не достигаха.
После ми отговориха, че автоматично си ги теглят на 20 число на следващия месец, след това май нещо ми обясняваха за последващия, но трябвало да има достатъчно пари в картата за да си ги дръпнат.

# 929
Сега излезе ъпдейт за апа на ТБИ и реших да проверя дали показва коректно депозити открити през апа и се изненадах приятно, показва ги по еднакъв начин с депозити открити в клон на банката (не е нужно да се влиза в депозита, за да се види падежна дата и начислена лихва) най-накрая го оправиха Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт