бъдещи мами -септември 2007 от Бургас?

• 12 430
  • 268
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Ех да ти кажа и аз така нямах търпение като тебе, ама я си помисли още колко имаш да чакаш докато се появи на бял свят  ooooh! То и аз все за нещо чакам, чаках да чуя сърчице, чакам да видя дали расте, чакам да видя всичко ли си има (ако може и друго да видя  Mr. Green ) и все се чака да му се невиди. Ама така си е добре от мен да знаеш. Не го мислиш нахранено ли е, спи ли му се, памперса пълен ли е... грабваш си тумбака и излизаш. С първото като ми ги разправяха тия неща ми се виждаше много странно, че някой може да мисли така, ама сега ела ме виж  Whistling каква съм куражлийка само, нищо че се чувствам като новобранка  ooooh!
Пък правилно си преценила да изчакаш преди да отидеш на доки. Ще видиш една малка ама малка точица и нищо. Сърчицето ще се чуе по късно като влезеш минимум в 6-та г.с. Ние дори и тогава не го чухме. А в 8-ма г.с. като отидохме да проверим расте ли, защото доки се беше притеснила че изостава повече от седмица. Така че не го мисли. Така по-мъничко ще се притесняваш.  Hug

# 76
Хехе. Момичета, върнахте ме във времето преди 9 месеца, когато и аз се вълнувах от "точката". И да ви кажа честно от тогава до сега имам един куп снимки на бебето, но най-хубава си остана онази първа точка! Simple Smile
Каталина изчакай колкото можеш и тогава отиди на преглед за да видиш и сърчицето. На мен ми го видяха някъде към края на 6-та г.с. Наслади се максимално на този момент, зашото според мен той е най-хубавия от цялата бременност. От там нататък ще ходиш всеки есец на преглед и ще гледаш точката как става бъбрече, после малки ръчики и крачета, пръстчета ще разпознаеш, докато дойде момента и човечето ще е прекалено голямо за да видиш каквото и да е ако не ти обяснят много добре какво трябва да гледаш и не напрегнеш цялото си въображение! Simple Smile
Ох как се разчувствах пак! Simple Smile
Права е 6u6on4eto като казва, че то от тук насетне само чакане има. Чакаш от преглед на преглед, чакаш да мръдне, чакаш да хлъцне, чакаш контракции, чакаш смъкване на корема ... накрая вече ти се изчаква чаканката. Simple Smile Особено когато тръгнете по бебешките магазини и започнете да искате всичко което се продава там, само защото е толкова сладичко и бебешко. Като си набележите кошарка и количка и започвате да си гледате ту тумбака ту мястото където ще стоят ... Абе голямо чакане! Simple Smile
А сега както съм се зачела и в книжки обясняващи как се гледа бебе вече не ме свърта! Simple Smile
Успех и леко бременеене. радвайте се на всеки миг от бременността и живейте с мисълта, че най-хубавото ще дойде накрая! Simple Smile Hug

# 77
Добро утро на всички  Hug Аз да се похваля ,вчера бях на док и видях бебо и едни мънички ръчички .Голямо вълнение падна  newsm03 newsm68.Вече споделих на каката ,а тя съответно като всяко дете подшушнала тайничко на цялата градина .Сега е много мила с мен и непрекъснато говори на бебо ,казва му добро утро ,лека нощ и въобще емоцята е много голяма .
Добре дошла на новата мама  КАТАЛИНА  welcomebouquet.Желая ти безпроблемна бременност и да останеш при нас дълго време .Наистина в последно време мамите не са много активни ,но може би работят или излизат по -често ,че това зима ли е ,аз вече не знам как да се обличам.Но е по-добре отколкото сняг и лед.
Моят корем вече си личи и ме е обзел един апетит и много странно и аз като шушончето се чувствам като новобранка .Вчера док ми каза че съм с 2 седмици напред т. е в 11-а г.с и да пия фолиевата киселина още 3-седмици и после край . На мен ми се стори странно ,а витамини ? Сега се чудя дали аз дане си купя някакви и да започна да пия ? не знам. За сега чао , отивам да  wash hang 1ironing newsm79

# 78
здравейте
аз само си чета и чета и забравям да ви пиша
скоро трябва да ходя на док за да си чуем сърчицето дано всичко да е наред, малко се притеснявам, но така ми се иска всичко да е както трябва
искам да попитам Уиш къде в бургас правят записи от видеозона и снимки искам да запечатам този щастлив момент. Първият път ходих при Драгнева но тя с техниката е малко назад - в смисъл не може да ми изкара запис .скъпа ли е тази услуга
многоще съм благодарна

# 79
  • Burgas, Bulgaria
Калчева прави 3-4 Д и запис но удоволствието е 70лв. за другаде не знам.
Честито на всички нови бъдещи майчета и много да се пазите. Hug

# 80
miss_mimi, снимка ще получиш почти от всеки доктор. Аз лично съм доволна от апарата на Гамишев в Ел Масри и мога да ти препоръчам при него да си водиш бременността защото освен всичко работи със здравната каса. При Калчева е най-добрия апарат, но е много трудно да запазиш час. А за 4Д-то за което говори mama21 е много рано. Препоръчвам ти (а и всеки доктор ще ти каже) да го направиш след 20-та седмица. И то не е задължително. Не е чак такова зрелището.
Успех и лека бременност. Ако мога да помогна с още нещо питай! Simple Smile

# 81
Здравейте от мен отново! Момичета записах се най - накрая за първи преглед на при Калчева, но не знам дали да продължавам след това да ходя при нея. Момичета някоя от вас ходи ли при нея да си води бременността. Ако има такива споделете впечатлението си. Другото, което съм чувала е че май колежката и се занимава с това.

# 82
Калчева е една от най-добрите в Бургас. Двамата с Георгиев са наистина на ниво ...
Моя съвет е да продължаваш прегледите си при Калчева. Много добър специалист с много добра техника, което има значение само за теб, за да виждаш точно какво има в корема ти! Simple Smile Една голяма част от емоциите през бременността се дължат на добрата апаратура и мисля че не трябва да си го спестяваш. Simple Smile
За колежката и не те съветвам. Просто аз не съм чувала добри думи за нея.
Другото, което мога да те посъветвам е да си избереш лекар който работи със здравната каса и ще ти дава болнични, направления за изследвания и накрая ще ти подготви документите за раждането. Ходи си при двамата успоредно, хем да чуваш второ мнение защото е неизбежно да нямаш моменти в които ще си попритснена малко! Simple Smile
Успех! Simple Smile

# 83
wish, благодаря за съвета. Не знам кой ще е тоя втори лекар, но за сега имам още малко време. На тебе кой ти води бременността.

# 84
Ами моя втори лекар беше Гамишев от Ел Масри! За него по принцип съм чувала най-малко лоши неща и като цяло съм доволна, макар, че понякога ме попретупваше, ама и аз си го ползвах него само заради здравната каса. Иначе ходих пери Георгиев за прегледи и слушах най-вече той какво ще ми каже. Според мен дали ще избереш Георгиев или Калчева е все едно защото и двамата са достатъчно добри, просто на Калчева апаратурата е много по-добра! Simple Smile

# 85
добре де, когато вторият лекар е един от търсените лекари, не иска ли да направите уговорка за раждането? притеснява ме, че ако откажа уговорка, а после му попадна в ръчичките /все пак дори и при планирана дата на раждане може да има изненади/ , няма да си свърши работата като хората  Rolling Eyes
и аз още не съм си избрала втори лекар и точно затова се чудя кой да е-хем искам да е добър, хем не искам после "да ми го върне", че не съм се уговорила с него, а с друг. а може и да имам прекалено развинтено въображение  Crazy

# 86
Herelina който и лекар да избереш не е гаранция че ако попаднеш при някой друг няма да те претупа, а и ти не си длъжна да се уговаряш с лекар. Моя близка беше се уговорила и остана много разочарована. Според мен акушерката върши по- голямата част от работата при самото раждане. От много хора така съм чувала. И ако сте решили да давате пари си ги дайте ако сте доволни и след като всичко мине ако е възможно де. Не знам докато дойде това време да раждам какъв акъл ще ми дойде, но за момента съм на това мнение. Така че според мен или аз поне мисля да избера някой, който работи с касата. Направила съм си един списък и за сега съм се насочила към Дорийска или Братова. Не знам още. Но ще продължавам да си посещавам Калчева.
А има и нещо друго не знам дали ти самата вече ако искаш да си правиш уговорки за раждането там вече е друг въпроса.

Последна редакция: пт, 16 фев 2007, 11:41 от katalina

# 87
herelina , никой не може да те накара да раждаш при него. Няма начин да ти каже " уговряй се с мен! Simple Smile
 Като наближи момента, най-много да ти каже на какъв интервал контракции трябва да тръгнеш към болницата и от там нататък вече само от теб зависи да му кажеш дали искаш той да ти води раждането или не!
Аз също мисля, че предварителните уговорки и даването на рушвети са пълна глупост, но това си го решава всяка за себе си!
Аз лично няма да дам пари ...
Предпочитам с тези пари да купя нещо за бебчо, а той доктора си получава колкото заслужава от моите осигуровки!!!

# 88
ами аз съм решила да се уговоря. секцио ще съм /заради очите, ама наистина се налага, не е фиктивен проблемът/. понеже цикълът ми е нередовен, терминът ми е не е точен. и ако ми изтекат водите преди датата на операцията, ще трябва да ходя в болницата. по-спокойно ще ми е ако съм се уговорила и знам, че ще ми направят секциото, а няма да ме карат да раждам нормално. ужасявам се от мисълта, че може да ми изхвръкнат ретините, защото дежурният лекар не е на кеф  Embarassed

# 89
ами аз съм решила да се уговоря. секцио ще съм /заради очите, ама наистина се налага, не е фиктивен проблемът/. понеже цикълът ми е нередовен, терминът ми е не е точен. и ако ми изтекат водите преди датата на операцията, ще трябва да ходя в болницата. по-спокойно ще ми е ако съм се уговорила и знам, че ще ми направят секциото, а няма да ме карат да раждам нормално. ужасявам се от мисълта, че може да ми изхвръкнат ретините, защото дежурният лекар не е на кеф  Embarassed
Joy Joy Joy
Глупости!!!
Изобщо имаш ли представа каква е клиничната пътека за раждане със секцио по наложителни причини!  hahaha
Извинявай ама заради такива като теб сме на тоя хал с рушветите на докторите! Simple Smile
Не ми се сърди, но първо виж какви са ти законните права и после всичко останало!
Ретините щели да и изхвръкнат .... Joy
Уговаряй се ако мисли, че ще получиш някакво специално отношение  ама мога да те разочаровам още от сега!

Общи условия

Активация на акаунт