Покупка на ваканционен имот на южното черноморие

• 17 718
  • 275
  •   1
Отговори
# 255
Балчик няма плаж. Любимо място ми е за разходка по веднъж на лято. В програмата ни е , но и там паркирането е ужас, заведенията по крайбрежието са ужас и няма плаж. Обаче големи разходки стават .
Напиши в Гугъл "плаж в Балчик" и гледай...
няма какво да гледам . изарсла съм си там всички лета от бебе насам.

# 256
Обръщам се към бургазлиите  в темата. Тристаен обзаведен с паркомясто в Сентрал парк за 270х. Как ви се струва?

# 257
  • Бургас
С каква цел е покупката на имота? За живеене, за ваканционен имот, за отдаване?
Не харесвам комплекса, огромен е, като мравуняк, което предполага по-трудно управление и множество непознати хора, строителството е некачествено. Продължава да се строи отзад, където е промишлена зона.
В момента в него живеят основно наематели - голяма част от жилищата са инвестиционни, което пак предполага по-лош контрол.  Понеже цените, на които се отдава, са по-високи - пълен е с украинци и рускоговорящи, те го харесват, струва им се "лукс", защото в Бургас тези комплекси са малко.

Лично аз не бих купила там, нито за отдаване, нито за живеене. Просто едно по-луксозно ЕПК.
Колега на ММ купи за живеене и си живее. Винаги са изтъквали като аргумент цената, на която са го купили - че не са могли към момента да купят нещо подобно в друга част на Бургас. Оплаква се, че редовно му спират на паркомястото. Жена му пък се оплаква, че центърът е далеч, ама това не е критерий Simple Smile
Други познати софиянци също купиха, за да го ползват сезонно, поползваха, сега продават.

# 258
За живеене, но не като основно жилище. Предпочитам и аз център, Лазур, но вече доста време търсим, а нищо подходящо не сме намерили. Държим на асансьор, гараж или паркомясто, но такива имоти минават 350-380 хил., особено ако са ремонтирани и в по- нови кооперации. 270 хил. ми се струва доста, но май е реална цена за момента. Гледам в тази сграда, която сега се строи, тристайните са над 200хил. , а още поне година- две няма да е обитаема.

# 259
  • София
Нямам представа дали е реална обява, вероятно по-скоро не е, но все пак може да се провери
Скрит текст:

# 260
  • Бургас
212, ако имате време да чакате - много нови строежи предстоят. Колодрума, обекта на Мастерхаус зад Сентрал парк (макар че мястото е майко мила), Ванина стил също ще бутне оставащите блокчета от бившите работнически жилища...
Цената е реална, да, но за мен е компромис местоположението. В "Славейков" гледали ли сте, дори и нещо за ремонт?

marion, ако обявата е реална, няма да има асансьор. Неслучайно не е упоменато.
Във "Възраждане" има много предложения на много по-ниски цени, но без асансьор.

# 261
Не ни се чака повече. Цените са вече двойни на това, което гледахме в началото. Даже изтървахме няколко имота, за които съжаляваме, но каквото - такова. Мъжът  ми го хареса, аз не толкова, но ще направя компромис. Писна му и на него постоянно да го мислим това жилище. Другото, което надделя за решението е, че подземния паркинг е доста широк и удобен за  паркиране. Колите са ни големи и в тесните гаражи и паркоместа, които сме гледали е почти невъзможно да се влезе. Други ни бяха желаните локации, но за съжаление не можахме да намерим това, което търсим.

# 262
  • В.Търново
Със сигурност жилищата през 2026г няма да поевтинеят.

# 263
  • Бургас
Точно това е проблемът(по горе ви казаха, но, не знам дали обърнахте внимание )– комплекс ...уж нов, уж модерен, а на практика стените са тънки като оризова хартия. Некачествено строителство.

Кой нормален човек би дал толкова пари, за да слуша телефона на съседа от първия етаж?

И гледката – ако не е към паркът, направо си е наказание: промишлена зона в пълния смисъл. Честно казано, аз не бих си изгубил времето дори да отида на оглед.

А вие в Славейков гледахте ли? Отново Ви попитаха и то, с право .

Там, особено , ако сте с малки деца, е направо друго измерение в сравнение с тази конюшна. Не напразно и цената е такава там.

# 264
  • Бургас
Тя гледката уж е към парка, но всъщност е към едно от най-натоварените кръстовища. Шумно, мръсно, прашно.
Трябва да си на много висок етаж, за да не го усещаш, но високият етаж си има други недостатъци.

# 265
  • София
Ще използвам темата да питам къде мога да гледам оферти за бунгало по морето. Имот.бг, ало.бг, други? Като какви ги обявават в имот.бг примерно(къща, вила, студио...), ако имате наблюдения и опит?

# 266
Плюс местните ФБ групи, и може периодично да пускаш пост, че се интересуваш от покупка на бунгало. Ако е нещо то калибъра на село, обикновено кметът иили техниците знаят.
Успех Simple Smile

# 267
В групите за почивки също.
Напримeр тази
Скрит текст:

# 268
Ще използвам темата да питам къде мога да гледам оферти за бунгало по морето. Имот.бг, ало.бг, други? Като какви ги обявават в имот.бг примерно(къща, вила, студио...), ако имате наблюдения и опит?

В групите на къмпингите - Арапя, Созопол еко, Оазис и всяко място, което Ви интересува. Редовно има обяви за продажба на бунгала или каравани с навес.

# 269
  • Бургас
Имайте едно наум с тези бунгала, че собственикът на земята в един момент може да реши друго...
Страшни панаири имаше на "Якото място".
https://youtu.be/hHhj85HVGpU?si=u3rPNizr-OZABQxn

Общи условия

Активация на акаунт