Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Противозачатъчни Jangee 0.02

• 482
  • 25
  •   1
Отговори
Здравейте, поради хормонален дисбаланс ми предписаха Jangee0.02, като доктора ми каза да ги пия 3 месеца, после 3 месеца почивка.
Тук да вмъкна, че изпитвам панически ужас от гинеколози, взимане на кръв, и т.н. Моля да не ме съдите за това, на подсъзнателно ниво е и се боря с това Simple Smile и едва изтърпях предишния преглед.
Така хапчетата оправиха проблема с нередовния цикъл, зацапването, но пък либидото ми падна страшно много. Отделно ми се спи постоянно и вечер в 9 вече искам да си лягам, а през деня понякога ми е леко замаяно. Качих и 2-3кг, които нямат сваляне. Има ли други с подобни проблеми, имате ли съвет как да повдигна енергията и либидото. И мога ли да сменя хапчетата без преглед? Или само с консултация с доктора по телефона? Благодаря предварително!

# 1
Привет, за какъв хормонален дисбаланс става въпрос? Има доста теми тук, които могат да ти помогнат с информация за това.
Аз тотално отказвам да ме лекуват с противозачатъчни, само листовката чаршаф като видя и ми става лошо. Да не говорим, че почти всички смазват либидото.
 В момента съм само на хранителни добавки и заместващ хормон, под формата на хапче.

# 2
Привет, за какъв хормонален дисбаланс става въпрос? Има доста теми тук, които могат да ти помогнат с информация за това.
Аз тотално отказвам да ме лекуват с противозачатъчни, само листовката чаршаф като видя и ми става лошо. Да не говорим, че почти всички смазват либидото.
 В момента съм само на хранителни добавки и заместващ хормон, под формата на хапче.

Прогестерона ми е нисък мисля, а пролактина висок. Преди 5-6 години същото ми се случи и имах киста, пих Достинекс после JANGEE и всичко беше наред. Този път доктора каза, че може да не “ме тъпче с хормони” а да ми даде противозачатъчни, тъй като му казах че искам и да се пазя от забременяване. И че това е по-добрият вариант. Аз също помня, че когато пих Достинекса беше адски неприятно- изчегърта ми целия корем и няколко дни ми беше лошо.
Сега де замислям, Че май е било по-добрия вариант…
Мисля да си ги изпия този месец, за да не предизвиквам цикъла да ми дойде отново ако ги спра, и след това да ги спра тези Jangee. Ако събера смелост за нов преглед вече ще го помоля за друг вариант.

# 3
  • Sofia
Този път доктора каза, че може да не “ме тъпче с хормони” а да ми даде противозачатъчни, тъй като му казах че искам и да се пазя от забременяване.
Противозачатъчните са хормони, та пак си е тъпчене с тях.

За смяна на хапчетата не е нужен физически преглед. Но на своя глава не е редно да ги сменяте. Все пак имат различна дозировка и състав. Трябва си консултация с АГ, макар и онлайн. И не забравяйте да споменете дали имате история на тромбози, ССИ и др. в семейството.

Също така противозачатъчните не оправят проблема с нередовния цикъл. Цикълът е редовен само по време на приема, защото самите хапчета диктуват кога да има кървене. В момента, в който ги спрете, Вашият цикъл ще се възстанови (ако е бил нередовен, пак ще си е такъв).

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 03:45 от Brin de muguet

# 4
Кастус е хубава добавка за нисък прогестерон.

# 5
Подкрепям мнението на Brin de muguet, отиди на лекар, не е редно да ги сменяваш по своя воля.
Попитай гинеколога си за Кистоп, при мен точно това помогна за високия пролактин (816 mIU/L при норма 101.76 - 487.60).
Бих посъветвала и визита при ендокринолог, ако не си ходила скоро.

# 6
Щом толкова те притесняват физическите прегледи, то тогава може да се възползваш от Superdoc, там имаш опцията да си запазиш онлайн консултация със специалист.

# 7
Всъщност си беше редовен, но почнах да получавам зацапване/тъмно/ преди и след цикъл, а понякога и по време на овулация. Все едно постоянно съм в цикъл.
Благодаря за идеята, Ще пробвам с онлайн консултация, но след като довърша блистера. От това притеснение, може и да нямам либидо просто от страх, че нещо пак ще има, нещо ще потече, и тн. Възхищавам се на жените, на които не им пука за такива “дреболии” и имат по-силен характер.😇

Този път доктора каза, че може да не “ме тъпче с хормони” а да ми даде противозачатъчни, тъй като му казах че искам и да се пазя от забременяване.
Противозачатъчните са хормони, та пак си е тъпчене с тях.

За смяна на хапчетата не е нужен физически преглед. Но на своя глава не е редно да ги сменяте. Все пак имат различна дозировка и състав. Трябва си консултация с АГ, макар и онлайн. И не забравяйте да споменете дали имате история на тромбози, ССИ и др. в семейството.

Също така противозачатъчните не оправят проблема с нередовния цикъл. Цикълът е редовен само по време на приема, защото самите хапчета диктуват кога да има кървене. В момента, в който ги спрете, Вашият цикъл ще се възстанови (ако е бил нередовен, пак ще си е такъв).

# 8
Това с напълняването , замайването и постоянната сънливост са странични ефекти от хапчетата и аз съм ги пила и напълнях доста . Постоянно ме боляха яйчниците. После ми ги смениха на логест . Малко по - добре бях с тях . Даже като ги бях спряла отслабнах доста. Но аз ги пих заради други проблеми 6 месеца .

# 9
Явно е едното за сметка на другото. Един проблем се решава, за сметка на нещо друго (либидо, килограми..).
доколкото знам и първият месец като се почне, страничните ефекти са по-изявени, после се оправя. Ако не- ще ги сменя.
Преди години нямах проблем с тях, дори отслабнах. Сега точно обратното..

Това с напълняването , замайването и постоянната сънливост са странични ефекти от хапчетата и аз съм ги пила и напълнях доста . Постоянно ме боляха яйчниците. После ми ги смениха на логест . Малко по - добре бях с тях . Даже като ги бях спряла отслабнах доста. Но аз ги пих заради други проблеми 6 месеца .

# 10
Явно е едното за сметка на другото. Един проблем се решава, за сметка на нещо друго (либидо, килограми..).
доколкото знам и първият месец като се почне, страничните ефекти са по-изявени, после се оправя. Ако не- ще ги сменя.

При мен страничните ефекти бяха през целия период на пиене . Сменете хапчетата на Логест ако тия не ви понасят .
Така е едното се оправя, другото се разваля . Аз съм против тия хапчета за това ги и спрях . Проблема ми започна да минава и без тях .

# 11
Честно казано, май наистина ми се беше пооправил проблема като бях в 3м почивка от хапчетата. Сега ги почнах пак, и както винаги първият месец имам странични ефекти. Преди беше леко зацапване в началото, и болки в гърдите. Този път обаче - болки в яйчниците и от 12 ден на цикъла до вече 16ти ден имам тъмно кафяво зацапване (заради което реално почнах Jangee преди година).
Освен това нямам никакво желание за секс, и когато се опитаме с партньора ми да правим, сякаш се затварям и не се получава нищо. Имам чувството че съм девствена. Ужасно е… Sad с моят непреодолим страх от гинеколози, усещам как се налага пак да ходя, и това още повече ме страсира.

При мен страничните ефекти бяха през целия период на пиене . Сменете хапчетата на Логест ако тия не ви понасят .
Така е едното се оправя, другото се разваля . Аз съм против тия хапчета за това ги и спрях . Проблема ми започна да минава и без тях .

# 12
Има ги разбира се . Защо не го оставиш сам да си се оправи или си пусни някакви изследвания . Мен яйчниците ме боляха през цялото време, докато ги пих, имах главоболия и доста странични ефекти. Но според мен не се тъпчи с боклуци мини през гиниколога да ти пусне някакви изследвания. Ако не ти помагат тия питай за други хапчета .

# 13
Проблема не е в цикъла, а в това че имам кафеникаво течение около овулацията или преци цикъла, некомфортно е. И още по-големия проблем ми е, че имам фобия от посещение при гинеколог (металните уреди и тн), и също от взимате на кръв- абсолютно всеки път приападам и то олкова тежко, че едвам ме събуждат и после няколко часа ми е адски отпаднало…. И имам чувството че този стрес още повече допринася за тези изменения в хормоните.
Ще отида пак другия месец, след цикъла, и ще се моля да измислят нещо по възможност без взимане на кръв.
П.п. Много хора, приятелки, гаджета са ми казвали, че се лигавя, но не е така, осъзнавам, че няма нищо страшно, знам, че всяка себеуважаваща се жена трябв ада се грижи за себе си и че когато тези неща са й в ред изглежда и се чувства още по-добре. Обаче не мога да го контролирам, подсъзнателно е….. Confused
Има ги разбира се . Защо не го оставиш сам да си се оправи или си пусни някакви изследвания . Мен яйчниците ме боляха през цялото време, докато ги пих, имах главоболия и доста странични ефекти. Но според мен не се тъпчи с боклуци мини през гиниколога да ти пусне някакви изследвания. Ако не ти помагат тия питай за други хапчета .

# 14
Проблема не е в цикъла, а в това че имам кафеникаво течение около овулацията или преци цикъла, некомфортно е. И още по-големия проблем ми е, че имам фобия от посещение при гинеколог (металните уреди и тн), и също от взимате на кръв- абсолютно всеки път приападам и то олкова тежко, че едвам ме събуждат и после няколко часа ми е адски отпаднало…. И имам чувството че този стрес още повече допринася за тези изменения в хормоните.
Ще отида пак другия месец, след цикъла, и ще се моля да измислят нещо по възможност без взимане на кръв.
П.п. Много хора, приятелки, гаджета са ми казвали, че се лигавя, но не е така, осъзнавам, че няма нищо страшно, знам, че всяка себеуважаваща се жена трябв ада се грижи за себе си и че когато тези неща са й в ред изглежда и се чувства още по-добре. Обаче не мога да го контролирам, подсъзнателно е….. Confused

Трябва да се успокоиш . Стреса ти влияе . Добре на теб колко дни ти е цикъла . 10 ли беше споменала ?

Общи условия

Активация на акаунт