Противозачатъчни Jangee 0.02

• 964
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Не, цикъла ми е 6-7 дни, и ми идва на 30-31 дни. Обаче по време на овулацията около 13- 15 ден ми се появява тъмно кафеникаво течение, което знам от опит че е хормонален дисбаланс (май висок пролактин нисък прогестерон). Затова ми изписаха Жанги, за да регулира тези течения. 3 месеца пия Жанги, 3 месеца почивам. На първия месец като го пих имах оше повече течения, после се оправи, после като спрах Жанги един месец съм добре на другия пак течения после пак съм добрр….. хайде пак почвам Жанги, гърдите ме боляха адски много, ненормално много, обаче пак се нормализира течението и после пак всичко се нареди. И е така един кръговрат, сега пак ги почнах след 3 месеца почивка- не ме болят гърдите само малко яйчниците, но от ден 12 до ден вече 19ти имам тъмното кафяво течение. Вероятно другия месец ако продължа Жанги ще се изчисти, или пък не? Никога не знам какво следва….
П.с. Дуфастон дали ще помогне? Мисля че съм го пила преди години

Проблема не е в цикъла, а в това че имам кафеникаво течение около овулацията или преци цикъла, некомфортно е. И още по-големия проблем ми е, че имам фобия от посещение при гинеколог (металните уреди и тн), и също от взимате на кръв- абсолютно всеки път приападам и то олкова тежко, че едвам ме събуждат и после няколко часа ми е адски отпаднало…. И имам чувството че този стрес още повече допринася за тези изменения в хормоните.
Ще отида пак другия месец, след цикъла, и ще се моля да измислят нещо по възможност без взимане на кръв.
П.п. Много хора, приятелки, гаджета са ми казвали, че се лигавя, но не е така, осъзнавам, че няма нищо страшно, знам, че всяка себеуважаваща се жена трябв ада се грижи за себе си и че когато тези неща са й в ред изглежда и се чувства още по-добре. Обаче не мога да го контролирам, подсъзнателно е….. Confused
Има ги разбира се . Защо не го оставиш сам да си се оправи или си пусни някакви изследвания . Мен яйчниците ме боляха през цялото време, докато ги пих, имах главоболия и доста странични ефекти. Но според мен не се тъпчи с боклуци мини през гиниколога да ти пусне някакви изследвания. Ако не ти помагат тия питай за други хапчета .

Трябва да се успокоиш . Стреса ти влияе . Добре на теб колко дни ти е цикъла . 10 ли беше споменала ?

# 16
Аз мисля, че ще е по добре с дуфадтон. Отиди и си направи изследвания. Защото не е много добре да се тъпчеш само с хапчета. Колко кг си и на колко години си?

# 17
  • Sofia
И Дуфастона е хормон.
Така или иначе не е ок да е постоянно на хормони било то противозачатъчни или Дуфастон.

# 18
И Дуфастона е хормон.
Така или иначе не е ок да е постоянно на хормони било то противозачатъчни или Дуфастон.

Знам така е , не е хубаво постоянно да си на противозачатъчни .

# 19
На 26г, 54кг. Не мога да сваля, преди години бях 51-2 и ми беше супер, но съм закотвена на 54-55кг.
Четох и симптомите на висок пролактин и нисък прогестерон, и наистина се припокриват в голяма степен. Тревожност, предменструално кървене, ниско (липсващо) либидо и вагинална сухота. Което е ужасно защото точно се сгодих, и на моят му спрях секса Grinning
Чудя се, дали да пробвам още един месец с Жанги и тогава да ходя по лекари, все пак би трябвало да регулира хормоните..
Или да пиша на доктора да го питам за дуфастон.. 
Аз мисля, че ще е по добре с дуфадтон. Отиди и си направи изследвания. Защото не е много добре да се тъпчеш само с хапчета. Колко кг си и на колко години си?

# 20
Горе долу колкото мен си ;дд . От колко време пиеше тия хапчета ? Дебела глава имаш .

# 21
Като бях на 18-19 пак ги пих замалко и много добре ми подействаха. Сега ги пия от 1 година- 3 месеца пия 3 почивам.
Просто страха ми е много голям, иначе до сега да съм ходила 3 пъти да давам кръв, ама само отлагам защото знам каква мъка ще е, припадъци, и тн Mask
Горе долу колкото мен си ;дд . От колко време пиеше тия хапчета ? Дебела глава имаш .

# 22
При първа възможност отивай на лекар . Не да му пишеш да отидеш да ти пусне изследвания .

# 23
мислиш, че е нещо сериозно ли
При първа възможност отивай на лекар . Не да му пишеш да отидеш да ти пусне изследвания .

# 24
Всъщност ти отначало си писала, че си оправила цикъла и зацапването само дето либидото ти е паднало . Ако все още имаш проблем със зацапването поискай някоя добавка за регулиране , а не постоянно да се тъпчеш с тия хапчета . Защото едно ще оправиш , а друго ще развалиш . И как искаш да имаш либидо с тия хапове ? Не ти ли писна вече с тия странични ефекти ? Дано се осъзнаеш скоро ..

# 25
  • Sofia
В първия пост пишеш, че имаш висок пролактин. Той не се оправя с противозачатъчни.

И като гледам в каква въртележка си се вкарала - почваш/спираш противозачатъчни, Дуфастон, Достинекс. Според мен съвсем си си объркала хормоните.

Аз бих те посъветвала да спреш всички хормонални препарати за няколко месеца (изобщо не са безобидни). На хормоните ти им трябват няколко месеца, за да се регулират. И после щеш не щеш ще трябва да си пуснеш изследвания и да посетиш някой свестен АГ. Без изследвания няма как да се следят хормони.

Общи условия

Активация на акаунт