Фенове на тениса - тема 9

• 25 749
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Заради закъснялото му пъшкане. Имаше подобно наказание на Ролан Гарос на друг мач.
Не разбрах нищо. Айде пак, моля.
Тези организатори защо не сложат една четка да си почистват натъпканата трева в подметките? Ще се пребият с тази пързалка.
Надявам се на победа в 3 сета, но Синер нещо се засили.

# 256
Не се научиха тея инглизи че като го провокират Ноле нарочно на сет поинт само будят звяра в него. Joy 5-5 Идемо Нолеее Heart Eyes

# 257
  • София
Рецитал на Ноле. Не очаквах толкова убедителна победа. Да видим съперника кой ще бъде.

# 258
Тананикам си само Cry me a river, cry me a river. Joy Joy
Айнщайн е казал "Глупака се учи от собствените си грешки, умния от грешките на другите" Как се наричат хора, които повтарят една и съща собствена грешка отново и отново, и отново? Joy Браво, "дами и господа" в публиката!
Невероятен е Ноле уникален! Вчера гледах прогноза на специалисти тенис експерти за двата полуфинала и всички даваха минимум сет за Синерчето заради силната му игра и умението да затруднява Ноле обаче Ноле просто го отвяяяя. В първите два сета Ноле прояви отлична и убедителна игра доминираше тотално но в третия Синерчето показа защо е млада надежда в тениса и завиши нивото си осезаемо чак се притесних края на сета Пфуу! Обаче Ноле има няколко скорости в себе си и превключва когато е необходимо. Heart Eyes Накрая мистър Тайбрекович оново се материализира на корта за да спечели н-ти брой пореден тайбрек за себе си. Обичаме те Ноле! Heart Eyes

# 259
  • София
Нищо изненадващо днес. Е, мен ме шокира, че за това по- късно  изпъшкване на Новак има подобна санкция....но при него винаги стават неща за 1 път. Особено в посока наказания.
Финалът ще е тежък за Новак. Дай Боже се подготви както трябва. Алкарас този път ще е пил достатъчно магнезий и не вярвам да крампира. Очаквам даже победа за испанеца, но разбира се не я искам.

# 260
Мигла мене нищо вече не ме изненадва което да е свързано с Ноле. Карлитос какви ли не звуци издава пъшка със закъснение всеки път но за него никакво наказание ама много ясно бе. Аз също очаквах такъв сценарии. Мечо защо игра от такава позиция на основната линия един Бог да го пита. Същото и на финала в Индиан Уелс където Карлитос го схрузка.  Ще бъде финал Претендент срещу Шампион Joy Браво на Карлитос за финала съдечно го поздравявам за успеха. Ще даде всичко от себе си ще гледа 10 пъти записа на тати от тренировката на Ноле и да видим. Аз много ще се учудя да победи нашия човек ама може да му вземе сет два повече не давам. Дано само не стане някой сакатлък да спече Ноле както на ЮС Оупъна се моля само. А пък ако нахиления ни нов крал в тениса победи ще си взема думите обратно че е прехвален официално. Ама да видим. Те се борят и за мястото номер едно. Ох колко ще е хубаво Ноле да победи и да си върне номер едно позицията. Вярвам Blush

# 261
Не успявам да гледам много от мъжкия турнир, но няма изненади. Даже нещата вървят някак вяло и чак в неделя ще се чака големият мач. Нещо повече, Тийм-Циципас и Мъри-Циципас бяха най-качествените и интересни мачове, поне по мое мнение.

Карлос се адаптира много бързо и хайпът по него е оправдан, що се отнася до неговото поколение и предишното, където той драстично превъзхожда. В неделя има един от последните си шансове за нещо повече, защото ако пак падне от 36 годишен Новак, няма как да претендира за нищо, ако ще да спечели 20 ГШ.

Все пак, радващо е, че е той на финал, понеже нивото на другите е потресаващо. Срещу подобна конкуренция, Новак и до 40 може да си е успешен, стига да е здрав. И той  не е на нивото си от 2011 и 2015, а даже не е и близо, но и с моментното им е недостижим. Имам чувството, че другите, без Медведев на хард, са по-слаби и от никаквата конкуренция, която имаше Фед, през периода 2004-2007, на хард и трева, където най-много го затрудняваше 18-20 годишният Рафа. Родик, Хюит, Агаси на 33-35, изглеждат като топ класа през Цици, Зверев, Рублата, Синер и т.н. набедени за таланти.

На финала може би ще съм леко за Алкараз, но предвиждам победа за Джокера с 3-1 сета.

# 262
Този път Новак влиза като тежък фаворит за финала. Вярвам че Карлос ще има играта да бие Новак.

# 263
  • София
Ами както и очаквах без изненади днес. Дадох им обаче по един сет на Даниил и Яник. Грешка, хаха.
Много солидна игра от двамата фаворити. Синер (особено) и Медведев не играха слабо, но нямаха шанс и нямаха какво да сторят. И Ноле и Карлос имаха леки моменти на слабост, но чак в третия сет, което е напълно нормално, но Яник и Даниил не се възползваха. Най-силното оръжие на Мечо, сервиса днес изобщо не работеше. Както и на Беретини онзи ден. Значи ретурът на Карлитос наистина е специален. Истинска наслада за окото е играта на Алкарас. Все едно виждам магията на Федерер в него, но с много повече мощ и атлетизъм. Още е малък, има тепърва да надгражда много и най-вече рутина му липсва, но за годините си е истинско и невиждано досега страшилище. Чисто игрово визирам. Не случайно е и най-младия номер 1 в историята. Алкарас стана и най-младия финалист на Уимбълдън от Рафа Надал през 2006 г. насам.
Спуснатия покрив също помогна според мен на Ноле и Карлос, защото играта стана малко по-бавна. Не че ако бе топло и слънчево щеше да е нещо по-различно. Макс по един сет.
Синер трябва да се научи къде е границата между атаката и разумната постепенна игра и прехода. А Медведев трябва да се научи да не седи на 5 метра зад основната линия.

# 264
  • София
Алкарас нямаше да е номер 1 ако имаше точки на мин.год. Уимбълдън.  Но е факт, че както върви той ще е бъдещият номер 1. Играта му е направо 3 в 1. Тримата Биг 3 ги виждам в него. Няма кой да го спре. Новак не е на 25 и за съжаление няма да се наслаждавам на тяхно истинско съперничество.

# 265
Алкараз и мен ме впечатлява ако трябва да съм съвсем честна играе страхотно на брекпоинтс действа агресивно и безстрашно, движи се по корта като грациозно гепардче, няма удар който да не му се отдава. Много ми е интересно как ще играе Ноле с него на финала. Ноле намери начин да неутрализира страхотната игра на Карлитос на полуфинала на Гароса толкова че чак вечната усмивка му изчезна от лицето и се ядоса. Сега се чудя на трева какво ще направи. Може би Карлитос има играта да бие Ноле, но Ноле има още скрито скорости нагоре на които може да превключи.

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 23:47 от Gina Marini 740714

# 266
  • София
Карлос се адаптира много бързо и хайпът по него е оправдан, що се отнася до неговото поколение и предишното, където той драстично превъзхожда. В неделя има един от последните си шансове за нещо повече, защото ако пак падне от 36 годишен Новак, няма как да претендира за нищо, ако ще да спечели 20 ГШ.

Е, не е точно така. Ноле е на 36 г. но играе като в най-добрите си години. Не е най-високото си ниво, но не е много далеч, а говорим за ГОАТ все пак. Надал само преди година направи уникални неща на Ролан Гарос пак на 36 г.
Така че те просто са изключение от общата картинка.
Алкарас дори и да загуби с 0-3 няма да е срамно. Топката и напрежението изцяло е при Джокович. Алкарас беше фавроти на Ролан Гарос, но сега не е. И той е едва на 20 г. Далеч е още от своя пик. Джокович на 20 г. не изглеждаше по този начин. По-късно се разви. Същото важи и за Федерер. Като ранно избухване на такова ниво Алкарас е близо само до Надал. Само дето Надал стана много по-късно номер 1, но и имаше за съперник Федерер в своя най-голям пик. Т.е. до 2008 г. Според много специалисти, Федерер след 2008 г. вече не е бил същият. Аз бих добавил обаче и 2009 г. когато взе Ролан Гарос и Уимбълдън в една година след епични сблъсъци (но не и срещу Надал, хехе).

# 267
Не ми говори за 2009 година, защото още се досещам как много хора омаловажаваха титлата на Федерер от Ролан Гарос, само защото не е срещнал Надал по пътя си, а много удобно се пропуска колко тежки мачове изигра с Томи Хаас (където германецът имаше и скрит мачбол) и Хуан Мартин Дел Потро. На Уимбълдън пък много ме хвана яд на Анди Родик, където на няколко пъти имаше шанс да го пробие и да сервира за титлата, но точно тогава Маестрото сервираше като Карлович.

# 268
Карлитос ако бие в неделя ще е фурор, детрониране на истинския Крал на тревата, смяна на гарда абе всичко наедно, голяма работа ще бъде да победи най-великият в историята който всеки ден чупи рекорди, непобедимия на трева от 2018 година насам, в меката на тениса, аз тогава ще го призная и ще си върна думите назад че е прехвален.

# 269
  • София
Със сигурност се е надъхал да бие, вярва го, още повече, че има победа срещу Новак и че на РГ водеше сериозно преди да се скове.

Общи условия

Активация на акаунт