Фенове на тениса - тема 9

• 25 743
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Да бе нищо му нямало всяко нещо е важно. От днеска.....
Бащата на Алкараз заснел на видео цялата тренировка на Ноле. Ноле моли за повече лична сфера. Ах лисицитеее Laughing https://www.b92.net/eng/news/headlines.php?yyyy=2023&mm=07&dd=11 … 159&nav_id=116322 На туй му се вика шпионаж.

# 241
  • София
Феноменален Новак! 2 мача до шлема! Hands Pray

# 242
Ще го вдигне Шлема Вярвам Blush

# 243
Яник ще е много по-трудно предизвикателство. Вземе ли си утре мача Карлос съм сигурна че той и Новак ще са на финала

# 244
  • София
Много съм разочарован от играта и загубата на Швьонти. 🤔

# 245
За Карлитос нали гледахме по брейкпоинт как треньорите и пр-а им казват на играчите това направи онова кажи за да се харесаш на хората. Пролича си колко е спортсмен най-нагло да стои баща му и да записва цялата тренировка на Ноле. Това е и психоатака не се заблуждавайте. Ноле каза вчера че никой няма да му вземе скалпа. Laughing Онова нахиленото "лицето на Уимбълдън" да се пъне колкото си иска. Още Руне може да го спре.

# 246
  • София
Онс Жабер днес игра фантастично! Ако играе така си мисля, че титлата е нейна. Рибакина днес не игра слабо, просто ролите от миналата година се размениха.
Арина беше все така безмилостна и надстреля Кийс, която също е блъскач от класа.
Сабаленка - Жабер лично за мен е финал преди финала. Която спечели този полуфинал ще спечели и титлата.

Очаквах епика 5 сета между Карлитос и Холгер, а то пък петте сета станаха на Юбенкс и Медведев. Но и там не стана шоу мач, защото и двамата разчитаха преди всичко на сервиса си. Удивително сервиране на Мечо след третия сет. За пълни два сета (четвъртия сет в пълния си формат завършен в тайбрек) не даде нито един шанс за пробив на американеца. Да видим дали ако сервира така ще затрудни или евентуално победи Карлос. Отличния сервис на Даниил срещу отличния ретур на Карлос. Да видим кое ще надделее.
Алкарас и Руне бяха удоволствие да се гледат но само в първия сет, в който Холгер беше напълно равностоен, даже можеше и да го спечели. След това обаче си личеше просто как Алкарас води играта и е много по-сигурен в действията си и с ясен геймплан. И двамата са на една и съща възраст, но изглежда така сякаш Алкарас има поне 5 години повече в тура. Което е плашещо.

За женските полуфинали утре не знам какво да кажа... Уви, нямам голяма успеваемост тази година, но да кажем:
Победи в 3 сета за Сабаленка и Свитолина. Ако наистина стане така ще имаме взривоопасен политическо-спортен финал... 😉

# 247
Принципно съм за Сабаленка, но този път стискам палци приказката за Свитолина да продължи. Много положителен герой, който премина през сериозни трудности, и напук на всичко - майчинство, война - прави един страхотен турнир. Ясно ми е, че не е фаворит, но има качества. Въпросът е дали ще продължи да играе по същия начин или ще се пречупи под тежестта на очакванията в (полу)финалите.

Очаквах Алкарас да бие в 3 сета. С всеки следващ мач на трева играе все по-добре. Би било доста комично, ако Джокович бие Алкарас на любимия му клей, а после Алкарас бие Джокович на любимата му трева. За reverse картата в Uno се сещам, приложена в Каналния Шлем.

Мисля, че в полуфиналите изненади няма да има. Алкарас би Беретини, който сервираше фантастично, може би по-добре и от Медведев днес. Тоест, големите сервиси не работят срещу него - срещу Алкарас се играе с дълги и изморителни разигравания (Джокович казва “Здрасти”). Не виждам и Синер как ще бие Джокович по ред причини. Поне не е вероятно.

# 248
Би било комично ама надали Blush В тениса златното правило е че играеш толкова добре колкото ти позволи съперника. Не го гледайте Карлитос че играе добре срещу Руне. Медведев пък може да го изненада защото той не е само съвбот има и игра, а и е бил Карлитос точно на Уимбълдън.

# 249
  • София
Все пак не очаквам изненади утре и в неделя ще гледаме така чакания финал между Джокович и Алкарас. Настоящето срещу бъдещето.
Синер има играта да бие Ноле, но той досега имаше много лек жребий и не срещна нито един участник от топ 50.
Медведев пък показа не малко колебания в играта си и има навика да губи свой гейм с лекота в почти всеки един мач. А това срещу Карлос ще е фатално. Разбира се, възможен е и финал Синер - Медведев, но за мен той е около 10% вероятен, да не кажа и 5%

Сабаленка пропусна златен шанс да играе финал на Уимбълдън и най-вече да стане за първи път номер 1 в света.
Водеше с пробив във втория сет, но в онзи дълъг гейм при 4-3 загуби и мача.
Като цяло обаче заслужена победа на Онс Жабер, която играе много по-умно и разнообразно. Жабер я умее играта на трева, докато Сабаленка си играе едно и също навсякъде. Силно, по-силно, най-силно. План Б няма.

Маркета Вондроушова е първата в историята непоставена финалистка на Уимбълдън!
Браво на Маркета! Чешката школа си е уникална.
Много е странна Вондроушова. Изригва ей така от нищото за някакъв си мейджър финал (преди Ролан Гарос сега Уимбълдън), а през останалото време нищо. Е, да и един олимпийски финал. Simple Smile
Свитолина за първи път беше фаворит и се огъна. Поддаде чисто ментално. Нямаше я тази борбеност и твърде много грешки. Тя и преди паузата беше такава. Играеше силно срещу силните, а срещу тези които са около нея или след нея в ранглистата обикновено губеше... Така голям шампион няма как да се стане.

# 250
Мен чехкините много ме объркват. Изключвам Петра Квитова, която има постоянство в успехите и вече е в края на кариерата си. Другите все са звезди за ден. Барбора Крейчикова спечели от нищото Ролан Гарос (сингълс и двойки), после изчезна. Каролина Мухова току блесне на някой турнир от ГШ (още помня как би Барти на АО) и после пак я няма с месеци. Сега Вондроушова се появи след години затишие и ще я гледаме на финал даже. Сестри Плишкови също ми изпаднаха от радара в последните месеци. Въобще не мога да им хвана спатиите. 🤯

На финала съм за Онс Жабер. Заслужава си първия шлем с умната си игра.

При мъжете ще ми е мъка, ако Джокович и Алкарас са на финал. Ако не са, ще съм за другия.

# 251
  • София
Хах, вижте задължително това видео.
Този е уникален имитатор, скъсах се от смях

# 252
  • София
Добър имитатор, но грозно иронизира Новак и спрях да го гледам.
Съдията защо даде наказателна точка на мача със Синер? Уф.

# 253
Заради закъснялото му пъшкане. Имаше подобно наказание на Ролан Гарос на друг мач.

# 254
Точки за пробиииив!!!

Общи условия

Активация на акаунт