Фенове на тениса - тема 9

• 25 751
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
?
Кога това? Каквото помня Ноле му взе краката но и свали интензитета в един момент самия той и Карлитос проби. Много сте се спекли Ноле фенове сори да ви го кажа и тука и на други места видяхте вече Ноле победен не бойте се. Simple Smile

# 271
Карлос се адаптира много бързо и хайпът по него е оправдан, що се отнася до неговото поколение и предишното, където той драстично превъзхожда. В неделя има един от последните си шансове за нещо повече, защото ако пак падне от 36 годишен Новак, няма как да претендира за нищо, ако ще да спечели 20 ГШ.

Е, не е точно така. Ноле е на 36 г. но играе като в най-добрите си години. Не е най-високото си ниво, но не е много далеч, а говорим за ГОАТ все пак. Надал само преди година направи уникални неща на Ролан Гарос пак на 36 г.
Така че те просто са изключение от общата картинка.
Алкарас дори и да загуби с 0-3 няма да е срамно. Топката и напрежението изцяло е при Джокович. Алкарас беше фавроти на Ролан Гарос, но сега не е. И той е едва на 20 г. Далеч е още от своя пик. Джокович на 20 г. не изглеждаше по този начин. По-късно се разви. Същото важи и за Федерер. Като ранно избухване на такова ниво Алкарас е близо само до Надал. Само дето Надал стана много по-късно номер 1, но и имаше за съперник Федерер в своя най-голям пик. Т.е. до 2008 г. Според много специалисти, Федерер след 2008 г. вече не е бил същият. Аз бих добавил обаче и 2009 г. когато взе Ролан Гарос и Уимбълдън в една година след епични сблъсъци (но не и срещу Надал, хехе).

Няма как да е срамно да паднеш от Новак, особено на Уимбълдън. Въпросът е, че според мен, ако иска да бъде потенциален GOAT кандидат, трябва да се докаже срещу най-добрите, докато те още са във форма. Ако не успее, дори да вземе 20-25 ГШ срещу по-слаби противници, няма как да стигне Биг 3 в моите очи, понеже там нивото на конкуренция, както помежду им, така и от други играчи като Мъри, Вавринка и Дел По, беше огромна. Да не говорим, че той среща Рафа и Новак на по 36-37 години, а не примерно на 24-5.

Новак все още е в страхотна форма, но е далеч от нивото от 2011 и 2015, което го знам много добре като фен на Рафа. Особено 2011 играеше брутален тенис, а трите поредни финала между Уимби 2011 и АО 2012 са сред най-класните мачове в историята на играта. Сега е много по-зрял Ноле, но чисто игрово не е на онова ниво, което само показва, че прайм Биг 3 са непобедими за другите.

Иначе, Новак на 19-20 не беше толкова стабилен психически и редовно имаше физически проблеми, което впрочем продължи до 2010. Същевременно, обаче, 2006 беше спрян на четвъртфинал на РГ от Рафа, а 2007 игра полуфинали на РГ и Уимби (загуби от Рафа) и финал на ЮС (загуба от Фед), като стигна до номер 3, което имайки предвид, кои бяха топ 2, си беше като номер 1. Ако не играеше с тях, още през 2007 сърбинът щеше да има 1-2 ГШ.

# 272
Не съм го гледала Ноле през 2011 почнах от 2014 да гледам тенис заради него но 2015 беше брутално добър. Доминейтор! Съгласна съм иначе че ако Карлитос има някакви претенции бъдещи трябва да бие Ноле на голямата сцена.

# 273
  • София
Джина, мин.година в Маями Алкарас победи последователно Рафа и Новак. Сензация.
Разбира се, че ако Алкарас няма равностойна борба, шлемовете му няма да са с тази тежест както в ерата на Биг 3.
Новак има едно страхотно качество( наред с всички други)  - умее да си променя играта според съперника. На мен много бързо ми се изнизаха тези години от 2008 до днес. Помня моята свекърва (Бог да я прости) първа съзря в Новак големия спортист. Все за него ми говореше, ама аз, с бебе на ръце, хич не ми беше до това тогава.

# 274
Ти си фен от по-отдавна, Мигла. Блазе ти. Аз имам много мачове които само слушам за тях но не съм ги гледала. Аз Новак го бях гледала на едно клипче по Ютюб като се учех да играя тенис май 2010 година ли беше там някъде. Blush Тогава ми се стори симпатяга обаче и голям шоумен и клоун. След мача с Гришката на Уимби 2014 се влюбих в играта и в него може да се каже. А иначе извинявай ако съм влязла по-рязко не исках. Просто ме учуди че много фенове отписвате Ноле. И аз мисля че най доброто му качество е че е адаптивен и променя игра според противник и затова не се тревожа. Ти нали го видя какво ниво вкара в ключовите моменти? Wink Синерчето просто не изискваше това ниво постояно, направи на Ноле много подаръци и Ноле се пестеше. Срещу Карлитос очаквам друго ниво просто Wink

# 275
  • София
О, Джина, няма за какво да се извиняваш Hug. Аз съм си по принцип малко песимист, все имам нужда да ме окуражават и понеже Новак ми е слабост, ми е притеснено дали ще успее. Чудя се на трибуните Диана (майка му), Елена с каква издържливост гледат. Всички са сладури! Малко ми липсва Вайда. Защо смени и Бадио (рехабилитатора си)....ама той си знае.

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 09:53 от Мигла

# 276
А разбирам те много добре. Hug Може и да го победи Алкараз не е съвсем изключено ама пък как бил играл той и как Ноле, чета тука други Ноле фенове Sweat Smile Ами той Ноле лисица пести се като не е нужно. Не знам според мен трябва Карлитос да излезе с извънземна игра и железна тактика за да има шанс щото машината Ноле просто ще превключи на друга предавка Sweat Smile А майка му и Йелена ми свикнали са Simple Smile

# 277
Финал в 5 сета искам с часове игра.
Мисля, че ще е 3-2 или 3-1 за Джокович - предвид настилката, успехите на трева, моментната форма няма как да го предвидя в полза на Алкарас. Но…изненади са възможни. Ще се радвам който и да спечели и ще ми е кофти за другия - може би стискам с 0.00001% по-силно палци за Новак, за да изравни рекорда на Маргарет Корт.

# 278
  • София
Винаги съм се чудил какво означават тези топки на таблото?
Утре от колко часа започва финалът?

# 279
Жълтите топки на таблото са броя неуспешни чалинджа (видео ревю), които даден играч е направил в сета. Всеки играч има право на до 3 неуспешни чалинджа и 1 допълнителен в тайбрека. Успешните не се броят.

Финалът утре започва в 16:00 часа българско време.

# 280
  • София
Ахааам, ясно. А екипът ти има ли право да подсказва дали да иска чалънч? Както ГД пропусна в края на мача му...
Има ли право съдията да ти откаже, примерно ако е очевидно...а играча иска да бави с това?
На всички ли основни кортове я има системата?
На РГ беше доста ограничаващо на моменти.
Пп. Кое я е българката "лайнсмен"?

# 281
На теория няма проблем екипът да ти подскаже (след като разрешиха коучинг). На практика, малко ще е трудно да ти подскаже, защото няма време - играчът трябва да поиска чалиндж на секундата щом сметне, че съдията е отсъдил грешно. Ако прецени, че топка на противника е аут, даже трябва да спре играта.

Съдията няма право да откаже чалиндж, ако е поискан своевременно. И да, понякога в края на сета, чалиндж се ползва и тактически - да си спечелиш малко време между разиграванията. Разбира се, тези възможности са ограничени до 3 (ако приемем, че не си ползвал нито един по-рано в сета и трите са неуспешни/чисто тактически).

За българката лайнсмен не мога да помогна. Но повечето съдии по линиите са аматьори - не им е това основната работа. Тоест, след някакъв тренинг всеки може да стане такъв.

# 282
Жълтите топки на екрана са броя оставащи оспорвания, които имат състезателите до края на сета (при тайбрейк, както беше споменато, се добавя по едно).

Иначе, вчера един приятел ми прати клип с най-интересните моменти от полуфинал от АО 2012 Новак-Мъри:

https://www.youtube.com/watch?v=4_3OhyjFx1o&ab_channel=DjokovicNationII

След този мач, имаше финал Рафа-Ноле 5 часа и 53 минути. Просто да сравним за какво ниво на тенис и конкуренция говорим.

Аналогично, през 2009, Рафа и Бердаско изиграха не по-малко запомнящ се мач пак на полуфинал, след което имахме финал Рафа-Фед, около 5 часа:

https://www.youtube.com/watch?v=7JQCUZ7wH_8&ab_channel=AustralianOpenTV

# 283
Allez, allez, Ons! Желая й успех, нека вземе това, което не успя миналата година!

# 284
  • София
Имаме си непоставена шампионка. Първата такава.
Честито на Маркета, напълно заслужена титла! 🙂
Изненадан съм. Мислех, че Жабер ще си е научила урока след два финала без успех, включително и миналата година тук. Жабер започна добре, но след това бе твърде разпиляна и грешеше непрекъснато. Маркета игра много по-чисто и без толкова напрежение. Беше по-надеждна и сигурна в ударите си. Сякаш е печелила титлата няколко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт