Фенове на тениса - тема 9

• 25 491
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Дяволо, страхотно интересно ми беше! Благодаря много! Моята ракета е графит. Много е лека. Съпругът ми има една антика, която тежи и я пазя като спомен. Но нищо не знаех за етапите на развитие на ракетите. Очевидно е колко са важни.  Големите играчи често ги сменят по време на мач. На Новак му падна копчето, което обира вибрациите и се учудих, че пада и при него. Дръжките също имат различна дебелина и дължина.
Друг въпрос, който също много оказва влияние на резултата са правилата. Не разбирам защо, когато топката докосне мрежата и падне вътре се отчита като мрежа и имаш право на 2 нови сервиса, а ако също докосне мрежата, но излиза аут се брои за грешка. За мен е странно. Логично ми е и двата пъти да се отчита мрежа. Но аз съм никой. Просто мои си разсъждения.
Мисля, че Конърс е наистина голям явление в тениса.

# 106
  • София
Току-що Даниил Медведев приключи рано, рано с Хертогенбош (миналата година бе финалист). Жалко. Бях за него, но отново се вкара в полемики със съдията и то след като точката (за 30-15) бе дадена на него, разконцентрира се, ядоса се и Манарино от 15-30 го проби и така до края на сета Мечо взе само един гейм на свой сервис.
Манарино категорично го надигра на трева. Медведев с този широк замах и с това движение по тревата не мога да го видя като сериозна заплаха на Уимбълдън, ама ще видим де. Трябва да е по-агресивен просто. Не може да прилага това така характерно за него изчакване и на тревата.

Мигла,
Брои се за грешка, защото не е в очертанието на полето просто. Това е правилото. Но ти разбирам логиката. Искаш да кажеш, че след като топката е докоснала мрежата, то това е отклонило нейния полет/път и така тя излиза в аут. Предполагам за това се хващаш?

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 16:04 от Diavolo

# 107
  • София
Дяволо, добре го описа Медведя.
 За мрежата, да, разбра ме. Това имах предвид. Разбирам, че обяснението е, че е извън полето. Мисля, че е редно  щом мрежата е извън правилата да се продължи играта, да се отчита мрежа и за двата вида приземяване на топката. Защото траекторията й вече не зависи толкова от тенисиста. Така ми се струва по- честно.

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 19:21 от Мигла

# 108
Ей тези неща исках още да коментирам за Федерер, прикритост, конфликти на интереси, облагодетелстване и за нищо не се пише естествено.

Федерер и менаджерската му фирма team8 си партнират с тенис австралия през 2016г за Лейвър купата. Следващата година тенис австралия правят кортовете по-бързи, което пеРФектно пасва на Федерер. СлОчайност? Обикновено кортовете биват забавяни за повече игра и драма нали така? През 2018 много играчи на АО се оплакват че Федерер буквално сам си прави програмата за игра.

Стейси Аластар висш кадар от Тенис Федерацията на Америка е на заплата от Федерер от 2016г чрез Лейвър Къп. Чудихте ли се вие защо Федерацията не издейства изключение за Ноле миналата година когато  пандемия вече нямаше условията бяха безумни и един куп тенисисти и политици искаха това да се случи? Ами не се чудете вече.

Федерер чрез ТЕАМ8 и Лейвър Къп има бизнес отношения с tennis channel големия медиен гигант. Все едно да си купува телевизии става работата ако трябва да стравним с бъгарската действителност. Негови бизснес партньор има връзка с Мери Карило журналистката която не спря да плюе по Ноле от години. Тя е другия журналист който разртъби и раздуха мантрата Ноле е антиваксър и антисайънс, прост веган още преди да има ваксина даже.

Федерер е в леглото и с ATP които преди няколко години когато рекорда за седмици на върха номер 1 още не беше счупен от Ноле дадоха точки на Лейвър Къп който е демотурнир да се числят към ранклистата което даде още седмици в актива на Федито. Никога преди точки от демо турнир не са се числили към ранкинга.

И други неща имаше ама съм ги забравила, за това се сещам.

И накрая спонсора на Федерер и на Лейвър Къп Credit Swiss Bank тази година попадна под коляма критика за пране на пари на мафиоти, наркобарони на кокаин от България даже, диктатори-убийци от Африка, абе един куп престпления и корупция. Даже се разследва са връзки с руски олигарси които финансират войната. Какво прави Федерер? Нищо продължава да бъде ЛИЦЕТО на банката и да взема парите й за Лейвър къп. Имаше фейсбук групи на фенове които агитират Федерер да се събуди и разграничи от банката "Fed wake up" обаче той си папка паричките им от спорсорство и не му пука изобщо.

Ама тия неща не се споменават в спортните вестници около Федерер няма никога скандали много ясно бе. Той е смирен, неконфликтен и чист като момина сълза. Изобщо толкова много конфликти на интереси има че е срамота за западните им стандарти за прозрачност и некорупция. Федерер си е постър бой на корпоратизма и корупцията в тениса. Всеки сам да си прави изводите.

# 109
  • София
Без да искам да наливам масло в огъня само се сещам, че Федерер беше тотално против въвеждане на система хоук ай. Случайност?

# 110
Мигла, моята логика за мрежата е, че когато е докосната, но остава в полето, това е малка грешка Grinning
Ти нямаш право да докосваш мрежата,  но щом все пак си постигнал крайната цел да вкараш в полето, ти се позволява да повториш. И във волейбола е така.

Аз друго се чудех, винаги ли е било така, че независимо колко пъти докосваш мрежата, повтаряш първи сервиз? Имам някакъв смътен спомен, че преди много години при втората мрежа, се боеше вече втори сервиз, но е напълно възможно паметта да ме лъже:joy:

# 111
  • София
Циципас бе победен още в първия си мач в Щутгарт.
Продължава трагичната игра на трева за Стефанос.
Дедо Гаске го победи току-що.

Москита,
10 пъти подред ако докоснеш мрежата, 10 пъти подред ще повториш сервиса... Или 101 пъти. Няма лимит.
И съответно ще повториш първи или втория сервис в зависимост от това дали топката е тупнала или не в полето.

Има обаче и друг момент. Той не е точно свързан с нетса. Значи ако имаш втори сервис, но да речем бъдеш прекъснат грубо от паднала топка или зрител или нещо там се случи и мине време, то съдията автоматично ти дава отново първи сервис.

# 112
Мерси, Дяволо, явно тотално са ми сбъркани спомените, ама в своя защита ще кажа, че са детски Joy

# 113
Без да искам да наливам масло в огъня само се сещам, че Федерер беше тотално против въвеждане на система хоук ай. Случайност?

Той Федерер при много неща е против. Joy Дразни ме мене че той и медийната му пропаганда съдят Ноле от високия си "морален" кон прикрити и корумпирани до ушите си. Това е върха просто. Федерер е лицето на банка която работи с олигарсите както се разследва ама Ноле и баща му били на страната на Русия видиш ли. Ама айде да не паля моторетката. Много се вбесявам от такова подмолничене и лицемерие затова не го обичам Федерер иначе че играе красив тенис играе. После Ноле бил спорна личност. Ами да като е постояно раздуван от медийната машина на Фед, а самия Фед щаден от медийно внимание така ще е. Ама работата става леко не виждаме гредата в собствените очи а сламката в окото на другите да.

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 01:03 от Gina Marini 740714

# 114
  • София
Тиафо спаси мачбол и победи Щруф в един епичен финал в Щутгарт.
Много качествен финал. С 90% уинъри и много малко грешки.
Класическа, мощна мъжка игра на трева.
Респект и пред двамата финалисти!

# 115
Ноле фенове разбрахте ли как фенското ни възмущение принуди Уимбълдън да промени тазгодишния постер за турнира и да включи Ноле? Те много грозно нарочно бяха пропуснали Ноле и рускинията Рибакина въпреки че са защитаващи титлата шампиони на 2022. Обаче обществения упрек ги накара да направят нов постер. https://tennis-infinity.com/atp/djokovic-added-after-backlash-wi … troversial-poster
Много сме Ноле фенове силни сме! А Ноле специално ни благодари за подкрепата на френското в мрежите Heart Eyes

# 116
Ако малко се замислите постера със снимките не е било за да се омаловажава  Новак, а това са лица на Rolex (без Серена уилямс,  не знам и защо не сложиха друга жена от поколението на Роджър за да има синхрон) това може да е объркало вас Новак феновете.

# 117
Еми може ама надали то чак треньори задаваха логичния въпрос Къде е Новак? Както и да е де. То те не се научиха вече 20 и кусур години че Новак такива неща само го амбицират и мотивират. Не се научиха хейтърите че само му правят услуга ама хайде. Laughing

# 118
Rolex си гледат техните интереси.

# 119
Ама Уимбълдън не е маркетингова къща на Ролекс!! Ама да, корпоративни интереси на всякъде и естестевно постър бой на тези интереси Роджито и той там нищо че е песния вече и че след две седмици рекорда му на Уимбълдън май ще падне.

Общи условия

Активация на акаунт