Фенове на тениса - тема 9

• 25 491
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
Роджър може да не е вече активен играч, но има все още  договор с компанията и тя му плаща нормално да е там и на всички кампании на бранда. Той им е звездата.

Новак евентуално ще го изравни , трябва догодина да го изпревари.

# 121
Е да де ще го изравни няма да е вече само той рекордьора а ще дели рекорда с Ноле. Ноле ако е здрав ще вземе и другия Уимбълдън колко му е. Карлитос много хляб има да яде докато го бие на 3 от 5 сета. Има талант младото яренце обаче е силно прехвален и сега ще е психически спечен не толкова наперен да излиза да играе срещу Ноле Laughing

# 122
Че защо да е психически спечен? Алкарас имаше всички възможности да победи Джокович, окопити след първия сет, взе втория. Попречи му контузията, не Джокович, че да се спича от него.
При положение, че преди няколко страници се наблегна на това, че постиженията са най-важни, ми се струва, че не е много уместно да се нарича прехвален тенисист, който до вчера беше номер едно в ранглистата.

# 123
Не беше контузия, а крампи. Самият той спомена, че психически не е издържал на напрежението. Целият този медиен шум, който се вдигна около него само му пречи според мен. То не бяха сравнения с Надал, то не го изкараха новия ГОАТ, то не му предричаха 30 титли от шлема, то не бе чупене на всякакви рекорди, то не бе чудо. Никой не знае как ще се развие бъдещето му, всичко се случва. Не му го пожелавам, разбира се, но му станаха много крампите и контузиите на този етап. Дано щабът му намери решение на този проблем и дано го държат далеч от медийните истерии. Дано се намери и достойна конкуренция, защото и Синер, и Руне издишат на този етап.

# 124
Е да де ще го изравни няма да е вече само той рекордьора а ще дели рекорда с Ноле. Ноле ако е здрав ще вземе и другия Уимбълдън колко му е. Карлитос много хляб има да яде докато го бие на 3 от 5 сета. Има талант младото яренце обаче е силно прехвален и сега ще е психически спечен не толкова наперен да излиза да играе срещу Ноле Laughing

С всичкото това плюене наред - по Федерер, Алкарас и всеки различен от Джокович - правите доста лоша услуга на самия Джокович. Ако феновете му имат нужда да загасят светлината на всеки друг играч с едничката цел да блесне той, после ще има още дълго да се чудите защо не е толкова харесван. Има едно нещо, което се нарича нехаресване по асоциация, а темата се превръща в нагледен пример как се случва.

Алкарас и Джокович са с H2H 1-1. Силно прехвален не е, защото спечели USO на 19г и е най-младият номер 1 в историята. До тази титла от ГШ се стигна след няколко брутални 5 сетъра. Това, че “младото яренце” има проблем с настоящата форма, е видно и е друга тема.

# 125
Ех значи няма да се разберем с Вас. Ама само ми се интерпретират погрешно мненията и намеренията! Няма такова нещо като гасене на нечия светлина за да блесне Ноле. Нито аз имам такива навици, нито Ноле, Ноле, боже Господи Ноле от всички играчи има нужда да блесва пред когото и да е, та той вече е на светлинни години напред. За Федерер мисля че си казах защо се дразня в ситуацията - той бил еталон за всичко морално и добро (ама не е), Ноле "кофти човек" - и се аргументирах защо според мен Федерер е по-спорна личност. И не плюя по всички, похвалих Рафата а "младо яренце" и "прехвален" за Алкараз са си факти не епитети. Той няма проблем с формата, само мач преди това просто отвя Стефанос. Имаше проблем с Ноле и натиска, на който беше подложен - сам си го призна, което му прави чест, както написах преди.  

Mosquita, прехвален е защото ако Ноле не беше лишен от точки на Уимбълдън и беше играл в Америка Карлитос щеше да гледа #1 през крив макарон. И няколко седмици по-късно беше отменен от човек на който не му се разреши да участва в два от четрите шлема и един куп мастърси и той пак стана номер едно. Relaxed

# 126
Да, да…няма проблем с формата Алкарас, защото така е угодно. За втори път през годината крампира в трети сет на клей (първо в Рио срещу Нори, сега на РГ срещу Джокович), но добре, че е Новак да го срине психически. Първия път сигурно си е мислил за Новак и затова е крампирал, без да го види.

Човек, “на когото не му се разреши” = човек, който беше наясно каква е ситуацията и реши да не участва. Това по никакъв начин не прави Алкарас по-малко номер 1. Все едно в момента да дисконтираме третата титла на Джокович на РГ, защото Надал не е участвал.

Да, няма да се разберем. Продължавам да харесвам Джокович, въпреки всичко, което пишете.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 23:28 от Hope4C

# 127
Ох пропуснах да отговоря на Москита защо Карлитос ще е спечен. Ами защото ще знае че в колкото върхова форма и да иде в мача срещу Ноле, колкото и да го възхваляват като големия фаворит на букитата и на всички, все ще се изправи срещу Ноле Laughing. Карлитос по начина по който бягаше като Спиди Гонзалез по корта втория сет и не си разпределяше силите щеше да има нулев шанс в четвърти или пети сет.
За номер едно акцента ми беше не толкова че не му се разреши а че с толкова малко игра Ноле пак си върна неговото място а миналата седмица показа и че е реалния нумеро уно. И да ако му бяха дали 2000 т от Уимбълдън, Карлитос никога нямаше да стане най-младия номер едно. 

Е как иначе! Как ще да е бил в добра форма ама моля ви се!! Карлитос взе "само" няколко турнира на клей тоя сезон и беше фаворит номер едно за титлата преди Ноле, даде само сет на РГ и измете корта със Стефанос! Супер кофти форма! Карлитос крампира защото бягаше като подпален по корта през втория сет и от напрежението и стреса, под които го постави Ноле. Поне така го обясниха специалистите по Евроспорт крампи от стрес били най-честите при толкова елитни играчи. Карлитос е крампирал и срещу Синер а той знаем му представлява трудност да победи. Мда Ноле намери цаката на Федерер, намери цаката на Рафата, наистина ли хората си мислеха, че няма да намери начин да подчини играта на Карлитос на своята?

# 128
Специалистите от Евроспорт, които сега цитираме, до онзи ден не бяха ли гадни фенове на Федерер, които едва преглъщат Джокович?

Разбрахме - Джокович е подчинил Алкарас при H2H 1-1 и очеизвадни проблеми на втория с крампите от началото на сезона дори в отсъствието на Джокович. И един мармот завива шоколад в парче станиол…но както е удобно за наратива, де. 🤣

# 129
Джина, извинявай, но не мисля, че тенисистите като чуят името на Джокович, и вече са крампирали от страх.
Естествено, че ще се напъне срещу Джокович, не играе срещу комшията от блока все пак. Самият Джокович също се беше понапънал доста и в първия сет играеше изключително агресивно (от спортна гледна точка, не го казвам като негативно нещо) и нападателно, защото знаеше, че отпусне ли се за малко, онова уплашеното отсреща ще го изяде.
Забелязала съм, че младите хич не се трогват от величията, срещу които играят. Знаеш, че излизаш срещу силен съперник, но той не е непобедим, нали, неведнъж е губил.
Джокович е достатъчно добър, отличен тенисист, гоат, както щете го наречете, и точно по тези причини няма нужда да го изкарвате извънземен.
А защо това, че Джоко не ни е любимец предизвика нужда да ни обясниш Федерер пък колко е гаден, честно, не разбрах.

# 130
Гадните фенове на Федерер са Бени Гнилия и Мери Карило заедно с други американски журналя от неолиберални медии а специалистите по Евроспорт бяха Бабси Шет, Тим Хенман и Матс Виландер. Все бивши играчи, които би трябвало да са наясно. Ами хора, прочетете интервюто на Карлитос след мача, сам си казва, че е крампирал заради Ноле, няма какво да го бистрим!

И ние разбрахме - Ноле и голямата сцена нямаха нищо общо с крампите, Ноле за изненада на всички не доминира тотално играта първия сет и не "взе краката" на Карлитос. Карлитос просто има навика да прави рязък спад във формата си от днес за утре и да си крампира човекът ей тъй от нищото!

Москита, верно, че във форума много неща не по наша вина се "губят в превода"и ти си разбрала, че ви обяснявам колко е гаден Роджър, защото не харесвате Ноле. В действителност аз излагам своята гледа точка, според която има и по-неприятни неща от това да отстояваш правото си на неприкосновенност и да упражняваш професията си без ваксинна дискриминация, ама да не подхващаме отново темата, че и на мен ми става неприятно да ми се държи сметка защо си пиша в обществен форум това, което искам да напиша.

# 131
Именно, в обществен форум сте - може да пишете каквото си искате, а ние да реагираме на него както си искаме, стига да е в рамките на правилата. Ако човек иска да води монолог със себе си или де се убеждава в собствената си реалност, има дневници за тази работа.

И да, за 16ти път - за втори път този сезон се случват крампи на Карлос точно на клей и точно на голям мач. Предполагам, че не сте го гледали първия път, защото не играе Джокович, но информация се намира лесно. Лошото е, че ще предизвика когнитивен дисонанс - разликата между реалността такава каквато е и такава каквато си я представяте.

Аз се отказвам от тези спорове и започвам да скролвам постовете Ви, съжалявам. Толкова токсичност ми е крайно излишна и то в спорт, който истински харесвам и следя.

# 132
Аз не съм си позволявала отношение към някой потребител извън рамките на правилата директно или не. Нито да правя псевдопсохоанализи на потребители, защото съм научила един термин в психологията. И за н-пъти да повторите за крампите, не моята реалност се разминава с действителността - Карлос сам казва в испанската част на интервюто за натиска на Ноле, а много експерти са единодушни, че Карлито нямаше шанс дори и да не беше крампирал заради хаотичния разход на енергия. Може да не владея много чужди езици, но добре че мама ме би по главата та поне английския научих прилично, и чета това онова като статии и анализи за мачове на Ноле.

Моля, много ще се радвам да пропускате постовете ми, аз го предложих сама още в началото, ако сте обърнали внимание просто да се пропуска. И аз нямам никакво желание са софистване и извъртане на думи и любов към спора заради самия спор. Или определения за токсичност заради нехаресване на написаното.

# 133
  • София
Неволите на Циципас на трева продължават.
Преди малко, въпреки непрекъснатите забранени съвети от трибуните на Апостолос, Стефанос загуби в 2 сета от клей специалисти Николас Джари от Чили.

# 134
Циципас беше мега зле и в предния мач, но там някакъв кресна по време на разиграване и прекъсна моментума на Барер, който тръгваше да изравнява резултата в тайбрека. Предишният мач на централния корт в Хале беше пародия на пародиите. Такива комични изпълнения на мрежата рядко ще видите.

Общи условия

Активация на акаунт