Фенове на тениса - тема 9

• 25 498
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Тийм последно загуби в първи кръг в Хале от Александър Зверев и няма да участва на предстоящите турнири на трева в Ийстборн и Майорка. Номер 89 в световната ранглиста е, последно го гледах с Циципас в Мадрид, направиха здрав мач, но накрая не успя да издържи.

# 151
Аз много харесвам Тийм и много ме е яд че не успява да се върне там където беше преди години. Даже наскоро имаше клипче на проклятието на  US open и всички които са спечелили първия си турнир там и след това не са същите играчи. Ето Карлос спечели, но не игра в Австралия. Тийм го сполетяха контузии. Мечо не успя да спечели почти спечелен финал срещу Рафа. ХМДП също го сполетя нелепи контузии. Чилич също. Ема и тя контузии, но сега дали е вярно или не е спекулация.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 12:44 от itshristina

# 152
Много харесвам Тийм и аз.
Вече доста време не е в добра форма, та предполагам постиженията и играта му са избледнели в спомените на хората. Истински ще се зарадвам, ако успее да достигне старата си форма (преди травмата) и ни зарадва с няколко години красив тенис.

# 153
Позор, позор! Не ни бяха достатъчни корпоративните интереси в тениса че сега и това!
https://www.tenniskafe.com/atp/pozitivni-pregovori-atr-oshte-po- … auditska-arabiya/

Карлитос стои добре на корта за момента според мен ще схруска Деминорчето.

# 154
Аз не виждам нищо лошо в това. В страна с неограничени пари това ще е добре за тенисистите чисто от финансова гледна точка. Миналата година Фриц ако не се лъжа спечели около 1 милион. Къде ще ти дадат толкова толкова пари ако не е са големите шлемове. Става както беше с Китай преди 6 или 7 години с футбола. Предлагат много пари и футболисти отидоха там дори и Валерката ходи там за повече пари.😆

# 155
Честита титла на Бублик. Не очаквах наистина в предвид способността му да предава мачове много лесно (веднага се сещам за миналогодишния финал в Нюпорт срещу Креси), но днес ме изненада много приятно. Жалко, че не показва такава игра по-често.
Честита титла и на Карлос и честито първо място. Дано не е сериозна контузията и да се възстанови бързо.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 17:22 от Балкай Бартокомляс

# 156
Аз не виждам нищо лошо в това. В страна с неограничени пари това ще е добре за тенисистите чисто от финансова гледна точка. Миналата година Фриц ако не се лъжа спечели около 1 милион. Къде ще ти дадат толкова толкова пари ако не е са големите шлемове. Става както беше с Китай преди 6 или 7 години с футбола. Предлагат много пари и футболисти отидоха там дори и Валерката ходи там за повече пари.😆

В живота има по-важни неща от пари. Който е наясно с това какво представлява Саудитска Арабия се срамува в момента като тенис фен. Отново ATP разделиха спорта и политиката бе като стане въпрос за зелено и хвърлят всичко зад борда. Карлитос с първа титла на трева бре. А да видим сега онова правило за успех на трева дали ще постави Ноле поставен номер едно както Федерер или ще се окаже че няма вече такова правило Joy

# 157
Какво правило?

В момента извън Роджър , Рафа и Новак няма тененист с такива пари които те правиха от наградни фондове и спонсори. Нали и жените искат да са наравно с мъжете от към наградни фондове. Затова аз лично съм за това да се вливат допълнително пари , за да може тениса бъде още по-добре от към пари. И също така всяка година за първи кръг се повишават парите в ГШ така че , не мисля че е на лошо отива тениса.

# 158
На Уимбълдън правилото да слагат номер едно сийд този с най-много успехи на трева минали титли. Една година така сложиха Роджито номер едно Рафата номер две. За Саудитска Арабия отива вече много към политика и човешки права не му е мястото за тука. Най-голямата ирония обаче е че точно запада държи на тези принципи а после източноевропейците сме били тъпи.

"Крал Карлос" ахахахаха и го титуловаха вече Карлитос!
https://twitter.com/TennisTV/status/1672973675090563072?s=20

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 20:25 от Gina Marini 740714

# 159
  • София
Аз съм против СА и пеотролните $
Интересно как за едни диктатори може, за други не може. А тези са от най-лошите...
Не ми се говори. Падение голямо!

За днес:

Карлитос:
Ако контузията в бедрото не е сериозна и превръзката беше по-скоро превантивна (така мисля, защото изигра много силен втори сет) то Карлитос се превръща във фаворит номер 2 за титлата на Уимбълдън след Новак Джокович.
Днес Алкарас беше много солиден във всеки компонент от играта си и то срещу един много бърз играч, на който тревата му е любимка настилка.
Титла в Куинс не се печели ей така случайно. Това е ясен знак, че след години Карлос е готово за кариерен шлем. Това и моята прогноза. Че след няколко години (без да уточнявам повече) Алкарас ще има и четирите ГШ във витрината си.

Бублик:
Победи най-тежките съперници и когато беше събран изглеждаше непробиваем. Пердаеше асове и от втори сервис. Припомни ми за томахавката Иванишевич.
Много престижна и важна за него титла и мисля, че има всички шансове да играе поне втора седмица на Уимбълдън ако е сериозен.
Днес в третия сет беше изключителен и Рубльов просто нямаше никакъв шанс.

КвитиГОАТ (така си я викам от време оно):
Просто тревната кралица! Simple Smile

Остапенко:
Е, това не го очаквах, признвам си. Браво на Настъпенко Simple Smile
Ако настъпи газта на Уимби не се знае-знае ли се. На трева има всичко за да бие всяка една.

# 160
Аз ще си призная, че съм изненадан от титлата на Алкарас в Куинс. Не говоря за конкретен мач - цялостно не очаквах да се представи толкова добре на турнира. Тревата му е най-слаба. Миналата година на Уимби не направи нещо уау. Едва за трети път въобще се състезава на тази настилка. И пак стигаме до това, че в него има нещо специално, с което е една ракета напред в поколението, в което се състезава. Надявам се да видим римач с Новак и епос, който да бъде изигран до последната точка, без травми.

За СА - не знам какво мисля по темата. Ясно, че саудитците искат да използват спорта като софт пауър за препиране на имиджа. От друга страна АТР/WTA не е като да нямат турнири в Китай, например, където също цари цензура, диктатура и потъпкване на човешки права. И все пак - смятам, че една грешка в миналото не може да извинение за още такива в настоящето. Тоест, по-скоро не подкрепям продаването на спорта за пари на кофти режими, които търсят излъскване на имиджа.

# 161
Китайците може да са всякакви но поне не са женомразци, робовладелци на мигранти роби и терористи в района, Европа и целия свят. И какво ли още не, където ги подхванеш саудитските араби намирисват много да се изкажа меко. Но естествено Европа и ATP са предоволни да глътнат кървавите им долари.

# 162
Браво на Карлитос. Той и както Рафа в Куинс първа титла на трева, но Карлос с две години по-млад я спечели спрямо Рафа.

Относно Wimbledon очаквам равностойни потоци и естествено Карлос и Новак да са на финал. Имам усещане че наш Гришо  може да е в потока на Новак, а Кириос в Карлос. За dark horse ще сложа Тиафо и Бублик. Изненадващи победители от последните турнири.

# 163
Карлитос е най-младия от четиримата заедно с големите трима и с най-малко брой мачове, който печели турнир на трева. Браво. Ама пък чак Крал ми е смешно. Да изчакат да спечели  един Уимбълдън поне.

# 164
  • София
По всичко изглежда, че Алкарас е бъдещият номер 1 и рекордьор в тениса.  Разбира се с продължителна кариера, без контузии и растеж в играта. Жалко, че не го харесвам. Но пък да се гледа е истинско преживяване.

Общи условия

Активация на акаунт