Фенове на тениса - тема 9

• 25 766
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Кралят е мъртъв, да живее Кралят!
Карлитос сътвори история и в един велик, епичен мач победи непобедимия!
Шапки долу пред бъдещия властелин!
И сега всички фенове на Джокович да палят свещи, защото това момче според мен ще счупи всички рекорди в тениса. Simple Smile

# 331
Изумителен е Карлос. Освен, че е много талантлив, играе много мъдро и зряло, много смело, много разнообразно, просто е истинско удоволствие да бъде гледан.
В началото не очаквах да успее да надиграе Джокович с тая игра, Ноле е без съмнение изключителен тенисист и Карлос трябваше да  играе на предела на възможностите си, за да го победи.

# 332
  • София
Както писах по-рано днес. Мачът като заряд имаше кардинално значение за бъдещето на Алкарас, така както онзи паматен мач през 2008 г. когато Надал детронира Федерер.

И Алкарас показа на същия този Федерер как се побеждава Джокович на трева.

# 333
  • София
Е, защо да палим свещи? Новак, Федерер и Надал са Биг3, Новак е постигнал нещо, което тепърва Алкарас трябва да прави. Освен това за сега испанецът е без истинска конкуренция. Също така никой не може да знае как ще се чувства след 5, 10 години това момче. При някакви идеални условия може да задмине рекордите на Новак. Но идеални условия - няма. Новак също при идеални условия щеше да направи още, но....не направи.

# 334
Изключителен мач.
Много се радвам за Алкарас, съжалявам за Джокович. Цялото време се чудих да се радвам ли, да се притеснявам ли. Просто в пикова форма, Алкарас в момента е по-добрият от двамата (нормално, предвид 16те години разлика). Интересното за мен беше дали Алкарас ще успее да задържи нивото от втория сет часове наред. Успя.

За мен този финал е еквивалентен на финала между Федерер и Сампрас. Най-успешният тенисист елегантно подаде щафетата на един от най-обещаващите тенисисти и то в хола си, Централния корт на Уимбълдън. Сигурен съм, че ще има още битки между тях и е съвсем възможно Джокович да спечели няколко, но тенденцията е ясна.

Надявам се скоро да се появи някаква реална опозиция на Алкарас в тениса, защото, когато и Джокович се откаже, не виждам въобще кой ще го спре. Има потенциал да счупи всякакви статистики и да направи тениса доста предвидим.

# 335
  • София
Защо обаче крампира така в Париж ми е мистерия :/
Ето сега без крампи видяхме какво стана. Ноле с тази титла стана недосегаем за Рафа, а и с цели 3 кариерни шлема.

# 336
Защо обаче крампира така в Париж ми е мистерия :/
Ето сега без крампи видяхме какво стана. Ноле с тази титла стана недосегаем за Рафа, а и с цели 3 кариерни шлема.

Имаше проблеми с формата в началото на годината. Не игра на АТР финалите заради травма в бедрото, после пропусна и АО по същата причина. След това крампира в Рио на финала и после в Париж. Изглежда, че проблемите са решени. В петия сет имаше завидно много сила днес.

# 337
  • София
И първа загуба за Ноле на финал на ГШ в 5 сета от ЮСО 2012 (срещу Мъри)!
Когато Рафа спечели Уимби' 2008, Карлито е бил на 5 годинки! Simple Smile

Рафа честити на Карлос.

# 338
Браво на Алкараз! Заслужено си спечели титлата! Впечатляващо беше колко бързо се адаптира към трева колко силно игра и как не трепна в решаващите моменти. Случи се преломен момент в тениса днес, смяна на гарда и подаване на щафетата на новата генерация в лицето на Карлитос. Не очаквах изобщо че това ще стане на този Уимбълдън, Карлитос и мен ме изненада. Голям Шампион е. Хубавото е че предстоят още такива мачове между него и Ноле. А Ноле за пореден път се прояви като благороден губещ. Той ни е дал на нас Ноле феновете толкова победи и поводи за радост че отдавна Шлемовете са просто бонус, трябва да сме благодарни. Ноле обичаме те Broken Heart

# 339
  • София
Next-gen е вече тук.
Новак  ❤️!

# 340
Браво на Карлитос. Бързо научи тревата и успя от първия път да е на финал и да вземе титлата. На Рафа от третия път му се получи. Рафа има достоен наследник в лицето на Карлос. Борбата продължава докато още е в играта Рафа. Надявам се двамата на олимпиадата и да направят страхотно дуо.

Роджър със сигурност ще прати един колет на Карлос с бонбонки и шампанско и един скъп часовник , за това че рекорда още стои. Grinning ( в кръга на шегата разбира се.)

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 23:06 от itshristina

# 341
Няколко ключови точки не успя да реализира Ноле или Карлос не му позволи и така може да се погледне, но Карлос беше по-добрия спор няма.

# 342
  • София
С победата си Алкарас спря няколко серии на Джокович:

1) Спря уникалната серия от 45 поредни победи на Джокович на Централния корт на Уимбълдън, датиращ от последната му загуба през 2013 г. от Сър Анди Мъри.

2) Провали опита на Джоко да изравнни Маргарет Корт от 24 победи в ГШ ...
Този рекорд не пада и не пада. Серина се огъна на него на няколко пъти, да видим сега Джоко. И изобщо ще падне ли някога скоро...

3) Спря Джокович да изравни рекорда на Федерер по брой спечелени титли на Умби - 8

4) Спря Джокович да изравни Федерер и Борг с 5 поредни титли

5) Спря Ноле да изравни Рафа с два дубъла в една година: Ролан Гарос + Уимбълдън (тук обаче лидер е Борг с 3 дубъла)

6) Спря Ноле за втори път в своята кариера да направи 3 поредни ГШ титли по календар и да гони големия шлем. Рекордът на Лейвър си остава в сила.

7) Спря и рекорда на Ноле от поредно спечелени тайбрекове за една календарна година. Ноле имаше 15 поредни спечелени тайбрека, което е рекорд в историята. Ноле спря на 16-ия тайбрек. И то по какъв начин. Къси топки, минаващи, мама мия.

8 ) Спря Ноле и да стане номер 1 отново, ама това вече и да стане и да не стане все тая, Ноле отдавна е рекордьор тук.

Алкарас може да стане единствения на тази възраст завършвал две години подред като номер 1
В момента води в Рейса с 730 точки пред Ноле и явно US Open ще е решаващ!

# 343
И друго от днес - Алкарас е първият сигурен участник в АТР финалите.

Да, USO ще е решаващ за номер 1. Алкарас има да защитава 2000 точки, а Джокович - 0. Хипотетично, ако приемем, че двамата ще играят финал, Джокович пак би бил номер 1, дори да загуби. Тоест, ако Алкарас иска да запази водещата позиция в световната ранг листа, ще трябва да спечели още едни 500 точки от някъде (напр. Синсинати, Торонто или Париж-Берси).

Но, ако го кара така, дори да не е номер 1 в края на 2023, като нищо ще може да подгони дори рекорда на Федерер за най-много последователни седмици на тази позиция след няколко години.

ПС: Мисля, че Джокович ще настигне/мине Маргарет Корт. Има още няколко Шлема в него. На АО и на Уимбълдън може да бие Алкарас (както можеше и днес при положителен развой в няколко ключови точки).

# 344
Мастърс турнира в Шанхай се завръща, така че стават 4.

Общи условия

Активация на акаунт