Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 536
  • 721
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Месото като цяло от месарница и домашно от бабите. Не купувам от големите вериги, защото не ми харесва там.

Иначе, като реших да вкарвам месо питах и педиатърката и нямаше проблем. Но да, всуки си решава 😁🫶 важното е да сте спокойни и децата да хапват.

# 331
Момичета, как приспивате вашите бебчета вечер?

# 332
За съжаление покрай регресията на съня в 4тия месец се получи много силна асоциация на "бутилка- сън".
Опитвам се да я махна като храня малкия във фотьойла до кошарката и когато започне да се унася го премествам в кошарката.
Нооо не мога да кажа че успявам. Когато го преместя той вече е полузаспал, но пак си търси бутилката. Давам я, пийва мъничко и заспива.
От няколко дена се опитвам само- надявам се в следващите седмици да проработи.

# 333
Ако е за вечерния сън - след като го изкъпем около 19-19:30, гушкаме се, четем книжка, след това пея песничка и оставям в кошарата. Необходими са  около 20мин тактилен контакт, за да се отпусне, за да може да заспи сам. След като го оставя в кошарата, сам се оправя 😁 Понякога пускам бял шум, понякога не. Но сам си се приспива и заспива.
Много обича кърпичката за гушкане да мачка и да си я слага върху лицето - редовно заспива така Simple Smile
Мляко преди сън - не даваме. Стараем се да го храни преди банята, дори понякога идва като час доста по-рано и мисля, че асоциация мляко-сън няма.

# 334
Irina, би ли спиделила повече за тактилен контакт - не бях чувала, а търся начини да махнем асоциацията с бутилката (която за съжаление се създаде покрай регресията и вече месец е така :/)

Ако е за вечерния сън - след като го изкъпем около 19-19:30, гушкаме се, четем книжка, след това пея песничка и оставям в кошарата. Необходими са  около 20мин тактилен контакт, за да се отпусне, за да може да заспи сам. След като го оставя в кошарата, сам се оправя 😁 Понякога пускам бял шум, понякога не. Но сам си се приспива и заспива.
Много обича кърпичката за гушкане да мачка и да си я слага върху лицето - редовно заспива така Simple Smile
Мляко преди сън - не даваме. Стараем се да го храни преди банята, дори понякога идва като час доста по-рано и мисля, че асоциация мляко-сън няма.

# 335
Здравейте момичета, на някоя Бебчето да  спи по корем? Моя син от няколко вечери иска да спи по корем, но проблема е, че от корем по гръб трудно се обръща и понякога се пльоска с очите и ръцете му са на страни и не може да се надигне. Някакви съвети?

# 336
Оххх, това беше при нас драмата на регресията на съня в началото на юни. Опитваше се да се върти. Не можеше, събуждане се от "яд". Аз се събуждах да го обръщам по корем от страх... пффф кошмарно беше.
На 23 юни педиатърката ни потвърди, че е окей да го оставяме. Забравих каква беше марката на матрака ни - с едни вълнички, педиатърката ни каза, че ако е такъв няма проблем, защото има от къде да диша.
От тогава спи само по корем 🙈🙈

Еее сега месец по-късно иска да се върти от корем обратно по гръб ... но чувалът мъ пречи всеоще о поне не се разсънва 🤷‍♂️ ...  все още

# 337
Мен много ме е страх честно казано. Будя се от най-малкия шум и скачам да го погледна. През деня го оставям доста да играе по корем, за да се научи да се обръща ама няма успех. Като се измори, реве за да го обърна.

# 338
Единственото, което мога да кажа е че при нас просто го израстна така д се каже - защото педиатърката разреши и той спря да се стряска при самото обръщане. Може би гнездо?възглавница за кърмене?

Аз от днес съм в офиса. Липсва ми да си гушкам малката топла пухкава гукаща топка, но!!! Боже - сресах се, облякох си офис дрехите, по мен няма лиги, никой не реве, всички се хранят сами 🤣🤣
Да живее хоум офисът. Сега оценявам го оценявам още по-добре. Един колега ме пита не се ли чувствам виновна че съм се върнала на работа- и с леко сърце мога да кажа не, защото 50% от времето ще съм хоум офис, а и малкият ще ходи само 3 дена ясла.
Едно добро нещо да има като следствие от тази пандемия 🙏

# 339
Моят спи почти винаги по корем. Отначало и аз треперих и надничах в кошарата,защото ме е страх да не се задуши. Но той й си диша и си спи (даже по-дълго,отколкото по гръб ). Да уточня,че не може да се обръща все още от гръб обратно по корем и затова като се събуди или се донамества и заспива пак,или мрънка да го взема.
При нас нищо ново. Все още се буди по 2-3 пъти на нощ, захранването върви трудно и с две думи .-нещо съм се отчаяла 🙄

# 340
N333, сутринта пих кафе с една колежка (невероятен късмет - не само от БГ, от Варна ами се оказа че и някакви общи познати имаме... ох, оффтипик) - с две момчета - сподели ми че храненето на двете деца е било коренно различно, а имат малка разлика.
Явно си е до дете,
Пращам ти виртуална подкрепа 🤗🤗🤗

Моят спи почти винаги по корем. Отначало и аз треперих и надничах в кошарата,защото ме е страх да не се задуши. Но той й си диша и си спи (даже по-дълго,отколкото по гръб ). Да уточня,че не може да се обръща все още от гръб обратно по корем и затова като се събуди или се донамества и заспива пак,или мрънка да го взема.
При нас нищо ново. Все още се буди по 2-3 пъти на нощ, захранването върви трудно и с две думи .-нещо съм се отчаяла 🙄

# 341
Благодаря ти ❤️ знам,че ще стане все някой ден 😁

N333, сутринта пих кафе с една колежка (невероятен късмет - не само от БГ, от Варна ами се оказа че и някакви общи познати имаме... ох, оффтипик) - с две момчета - сподели ми че храненето на двете деца е било коренно различно, а имат малка разлика.
Явно си е до дете,
Пращам ти виртуална подкрепа 🤗🤗🤗

# 342
И при вас не върви захранването. Решила съм тази седмица да го оставя намира и другата ще подновявам опитите.

Луси, честито връщане в офиса! Пожелавам ти да се чувстваш добре - и там, и вкъщи!

# 343
Браво, че сам си се приспива. Аз дори не мога да си представя да стои мирна в мен и да й чета книжка..
преди заспиваше докато е на гърдата ми във вечерното хранене след баня, но откакто започна да се върти (тя също от няколко вечери спи по корем) буйства много и е голяма борба приспиването 😞

# 344
Аз ще започвам захранване в събота. Бебка ще е на 5м и 1 седмица. Заредих се с пюрета. Като ви чета от сега съм настръхнала. С каката всичко мина много гладко, дано пак извадя късмет.
Бебка се върти много активно от гръб по корем докато е будна. За сега вечер си спи по гръб.

Общи условия

Активация на акаунт