Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 560
  • 721
  •   1
Отговори
# 390
Замразявате ли сготвени храни? В смисъл например супа? За каката сега готвя, защото до 10 септември няма зържавна кухня (а имам някаква вътрешна съпротива към частните). Гледам да готвя за 2 порции, но обикновено ми се получават повече. И се чудех дали така мога да замразя манджата.

# 391
Мисля че зависи - ако не се лъжа картофите не са вкусни след размразяване.

Замразявате ли сготвени храни? В смисъл например супа? За каката сега готвя, защото до 10 септември няма зържавна кухня (а имам някаква вътрешна съпротива към частните). Гледам да готвя за 2 порции, но обикновено ми се получават повече. И се чудех дали така мога да замразя манджата.

# 392
Имам инстант пот и в него дори днес правих батат. Пускам си на висока налядане за 3-5 мин в зависимост от обема и големината, после сипвам в 1 купа и малко от водата и пасирам. С каката съм замразявала. Няма как да готвиш па 1-2 бебешки порции, яденето си е вкусно след правилно размразяване- не шоково. Дори и замразявам боровинки и други сезонни плодове, които ние сме си брали.

# 393
От 1-2 седмици имаме заместен обяд като към зеленчуците добавят и 1 мерителна лъжичка АМ и 1л. рапично олио. Освен това има и 5 млечни хранения, като ѝ правя по 150, но много рядко се изпиват (остават по 20-30мл. от готовия разтвор).
От три дни обаче си върна нощното хранене, което бяхме махнали много отдавна. Имате ли идея защо и как мога да го оправя след като не си изяжда млякото през деня? Дали не трябва да мина на мляко номер 2, но още е далеч от 6м.?

# 394
Аз замразявах за злоядия ми батко, защото ядеше 5 неща - крем супа от картофи,  от спанак,  от червена леща и пилешка + рибена. Готвех нормално количество и в буркани. После ги редувах. Като се размразят са като току що приготвени, всичко опитвам преди да дам на децата.

За мултикукър не мога да кажа, нямам. Правя ги на пара в яйцеварка със съответната приставка. За млякото също, имам заклето кърмаче номер две 🤣

# 395
За храненето и нощния сън,
В ДМ видях че имат "Gute nacht" пюренца някакви, и каши.
Не съм пробвала още. Предполагам, че идеята е да са високо калорични, за да не се събужда бебето, но това не е ли реално "тъпкане".
Следващата седмица сме на детска консултация и ще питам, че ми се струва много наддал, но пък и на ръст много се издържи 🤷‍♂️
Сънят все още е руска рулетка - три прекрасни нощи, една кошмарна, после две -три горе долу окей, после 3- 4 кошмарни, после 2 окей, после 1 прекрасна и така ...
Определено взе най-накрая да вдига дозата на изпитото мляко, и дремките са продължителни и вечерният сън, но независимо дали се е будилник в 12 за мляко, към 3:30-4 неизменно е буден за порция 🤷‍♂️

# 396
Ние сме малко по-назад - преди 3 дни малкият човек навърши 5 месеца и вчера започнах да му предлагам различни храни. За сега се е запознал само с обикновен картоф Simple Smile иначе е на кърма и АМ.
Чуденката ми е свързана със шишетата. Ползваме Медела със система Калма, която се препоръчва до шестия месец. Някой от вас сменял ли е шишета и биби, на какви се спряхте? Тъй като до сега не съм давала вода, се чудя как да я предлагам - в шише като млякото или в някакъв модел чашка.

# 397
Кашите Лека нощ ги има и при нас. Точно това им е идеята, но никога не съм ги пробвала.

За водата, бях купила в началото едно стъклено шише на Филипс Авент, колкото да имам и само смених биберона с номер 3 и ползвам него за вода. Но на пазара има чаши за от 6м, а някои пробват направо и за по-големи.

Днес ми е последният работен ден и приключвам. Драмата беше голяма, заместник няма.  Сигурно няма да ме посрещнат с ентусиазъм след майчинството, но ще си го изкарам с кеф. Ще го мисля като свърши.
Писаха ми вчера на вайбър, че са болни, ама аз вече на никого не вярвам. Днес е последният ден и точка!

# 398
Електра, enjoy! Аз съм втора седмица на работа - добре ми се отразява 😆 (при нас 50% е хоум офис) така има и баланс, да видим как ще е когато започне ясла следващата седмица,
Снощи се събужда в 21, 23 и 3 🤷‍♂️🤷‍♂️ (предната нощ само в 3🤷‍♂️🤷‍♂️)
"Намирисва" ми на някакъв скок, или някакво умение - снощи не ревеше на сън а "викаше/пееше" , и все по на високо се изправя на ръчички когато е по корем ... дали пък няма да започне да сяда (изскочиха ми във фейсбук няколко клип чета с упражнения за седене от лежа не)

# 399
Благодаря,  Луси Heart

Ох, обръща се вече, но никак не му е приятно. Полягва си и помрънква докато някой му помогне да се обърне обратно.  Надига дупе от време на време в опити да се върне по гръб. Днес успя сам да го направи. Обаче никакво изправяне на ръце. Не се притеснявам. То се вижда, че просто не му харесва.

# 400
А как е със съня през нощта? Ако спи без многократни будения може просто да е "чил" човечето 😁❤️ А нашият да е превъзбуден 🤷‍♂️

Благодаря,  Луси Heart

Ох, обръща се вече, но никак не му е приятно. Полягва си и помрънква докато някой му помогне да се обърне обратно.  Надига дупе от време на време в опити да се върне по гръб. Днес успя сам да го направи. Обаче никакво изправяне на ръце. Не се притеснявам. То се вижда, че просто не му харесва.

# 401
Люси на теб не ти ли дадоха книжка от kind&gezin ?
За чашата педиатъра беше категоричен , че не трябва да е с накрайник.
Тук има таблица за кърмачета и за тези на АМ

А това е за месото

Иначе ние още не започнахме захранване. На 5++ е почти. Ще изчакам още поне 3 седмици, но бебка проявява голям интерес към храната. Дадох и да си вкуси картоф, което много и хареса. За сега само банана не и се хареса . Мандарина също опита и много се хареса

# 402
Хм, трябва да погледна - сякаш имаш друго издание, не се сещам да съм виждала тези картинки в нашата.

Люси на теб не ти ли дадоха книжка от kind&gezin ?
За чашата педиатъра беше категоричен , че не трябва да е с накрайник.
Тук има таблица за кърмачета и за тези на АМ

А това е за месото

Иначе ние още не започнахме захранване. На 5++ е почти. Ще изчакам още поне 3 седмици, но бебка проявява голям интерес към храната. Дадох и да си вкуси картоф, което много и хареса. За сега само банана не и се хареса . Мандарина също опита и много се хареса

# 403
Здравейте , нахлувам в темата да споделя какво ми попадна за чашите. Препоръчва се да се пие от чаша със сламка или нормална чаша , защото твърдия накрайник притиска езика надолу и затруднява проговарянето.
А и на мои познати детенцето ходеше на логопед, заради къса юздичка. Той го научи да пие от чаша със сламка първо на 6-7 месеца.

# 404
А как е със съня през нощта? Ако спи без многократни будения може просто да е "чил" човечето 😁❤️ А нашият да е превъзбуден 🤷‍♂️

Скрит текст:
Благодаря,  Луси Heart

Един или два пъти се събужда през нощта. До обяд е в най-хубаво настроение и най-наспан.

Общи условия

Активация на акаунт