Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 590
  • 721
  •   1
Отговори
# 465
И аз нося бебето само с лице към мен, а то супер сладко и любопитно върти главата наляво надясно Blush
За СЗ- препоръките били до навършване на 1 г всяко хранене да е млечно. Каште ако не са самите те млечни да са с АМ или кърма. А и за тези, които не сме по ЗВБ това е и начин много постепенно да вкараме глутена. Обяда- в пюретата лъжица АМ или кърма (което аз обаче не спазвам). Ако е само плодово пюре за СЗ може би после трябва да се дохранва бебето.... не знам.
Аз от днес ще вкарвам жълтък. Тръпна.

# 466
И аз нося бебето само с лице към мен, а то супер сладко и любопитно върти главата наляво надясно Blush
За СЗ- препоръките били до навършване на 1 г всяко хранене да е млечно. Каште ако не са самите те млечни да са с АМ или кърма. А и за тези, които не сме по ЗВБ това е и начин много постепенно да вкараме глутена. Обяда- в пюретата лъжица АМ или кърма (което аз обаче не спазвам). Ако е само плодово пюре за СЗ може би после трябва да се дохранва бебето.... не знам.
Аз от днес ще вкарвам жълтък. Тръпна.

АМ не се ли добавя в пюрето само когато е без месо? Не съм слагала до сега. Понякога даже само плодово му давам за обяд, той ни е заместен вече 🤔

# 467
Мисля, че към всяко пюре (не съм 100% убедена). Към зеленчуковото е + масло или жълтък. Но на мен ми се вижда гадно. Иска ми се детето да усеща вкусовете на храната, а не всичко да бие на АМ.
Моята девойка от днес се опитва да пълзи (на почти 6 месеца е). Чувствам как съвсем скоро и малкото спокойствие свършва.

# 468
Мисля, че към всяко пюре (не съм 100% убедена). Към зеленчуковото е + масло или жълтък. Но на мен ми се вижда гадно. Иска ми се детето да усеща вкусовете на храната, а не всичко да бие на АМ.
Моята девойка от днес се опитва да пълзи (на почти 6 месеца е). Чувствам как съвсем скоро и малкото спокойствие свършва.

Аз поне каквото съм чела, АМ добавят докато няма месо заради протеина. Но и само на зеленчуци не съм добавяла, но може и аз да греша.
Приговялили сте пюрета от замразени зеленчуци? На нашия Лидл от 2 седмици няма хубави плодове и зеленчуци, днес взех един пакет замразени броколи, карфиол и морков да пробвам. От утре в Кауфланд ще има Гербер 3 на цената на 2 около 6лв мисля. Ще отида да взема, те и техните зеленчуци там не са кой знае какво, но дано пък улуча нещо хубаво.

# 469
за замразени зеленчуци - Аз правих грах, добре беше - те реално (уж) замразените точно са по-полезни, защото (уж) веднага след брането трябва да се обработят (а не стерилизирани и т.н. )

# 470
Karina-88 - браво на бебчо, че си хапва така, дано така и продължи ✨ килимче и ние имаме ама вече го слагам в паяк и той се ходи яко из нас. От много ряно зяпочна да су опитва да се изправя на крака директно и вече стъпва с паяка и то не на пръсти. Да ви кажа, педиатърката каза да изчакаме, но той иска да ходи..опъва се като струна 😁😅 с паяка е фурия и днес вече ми направи първата беля. Всичко от масата беше на земята, дръпнал ми декорациите... Чух само как неща падат и бързо отидох, а той се смее ли смее.
От доста време си лази и се обръща навсякъде. Сега е започнал да издава някакви агресивни "Ъъ" звуци като е гладен или иска да му подам нещо. Joy

N333 - ами и мен ме дразнят, аз ги позатапвам ама...явно засега ще е така, хаха Grinning Гледам да не се впрягам за това. Тоя барбарон и аз му се чудих, но не знам дали има полза от него. Нашето момче посядва, но не е супер стабилен дълго време. Опитва се, де.

Не знам при вас как е, но през ваканцията го сйбирахме с много хора, нови и вече познати. НО! От тогава все иска да е в ръцете ми, реве много от длутите хора, само като го вземе друг за секунди е замаен и си играе и смее и изведнъж като ми чуе гласа или ме види в другия край на стаята и почва един рев, подава ръчички и докато не го взема не се успокоява. Grin  Снощи излезнах на терасата да простирам и мъжът ми беше с него на спалнята, ей рев и чудо докато не ми го доведе да ме види, че съм там. Заспива само прав на рамото ми и гушнат в мен...чудна работа. Преди не беше така, изведнъж започна ... При вас има ли такива неща? Rolling Eyes Буквално не мога да го оставя на никого ...
vikksi и ние сме така, залепнал е за мен и няма мърдане, ръце и кръст не ми останаха. Заспива само в мен и на ръце, щом го вземе баща му, уж да ме смени и се започва един страшен рев. Не знам какво му стана, след ваксината беше доста неспокоен и от тогава до сега е страшно. През нощта се буди много често, а аз вече не издържах и го взех при нас да спи…. е голяма грешка от моя страна, сега вече няма връщане в леглото. Иначе и на нас ни предстои море, не знам как ще е  без помощ. Вие топнахте ли бебетата в морето?

# 471
Аз писах по-горе, всеки ден го къпехме в морето. Обаче в Гърция. В Българското море нямаше да го топна.

# 472
Аз писах по-горе, всеки ден го къпехме в морето. Обаче в Гърция. В Българското море нямаше да го топна.
И ние ще сме на Гърция, дано само да не е много горещо, че бебчо хич не обича жегата

# 473
  • София
Ние бяхме във Варна и успяхме да го топнем. Той много се радваше. Днес бяхме на АкваБанкя, кеф голям. Пуснахме го с поясче, разби се от кеф. 😁
За раницата - аз питах ортопед, консултирахме се и разбира се той не седи повече от 40 мин. Не виси с часове. Още на 15-тата мин и е заспал и го мятам в количката. 🫶

# 474
На всички, които са били или ще бъдат на море- завид завид (ние по предния уикенд имахме дъжд и студ, предния сополи, та чак вчера успяхме да излезем с колелото и ремаркета- невероятно но малкия не заспа, а през цялото време зяпкаше ☺️ )
въпрос - кога реално се очаква бебетата стабилно да седят напълно самостоятелно.
Ние не подпираме малкия с възглавници или по какъвто и да е друг начин- просто постоянно е на пода и все повече се мъчи да се движи. За сега усвои "бягане " назад - когато се изправи на ръце и се избута назад - схвана че се премества в пространството и сега така "бяга" по килима 😆 допълнително му добавих малкото матраче от некст ту ми кошарката  (нашето беше до 3 месеца) и  когато сложа играчка се подпира на коленца и се клатушка напред назад подпрян на ръце на матрачето ... но седене ... нула 🤷‍♂️ в събота ми се стори че се задържа за малко, викнаха на ММ да погледне и докато той се обърне, а аз вече бях пуснала малкия той се катурна и се дранна в една играчка 🙈🙈🙈 ММ сега ще ме подиграва цял живот 🙈
И така... на 6 месеца две седмици и три дена ... седене Нула :/

# 475
Моето момче днес става на 7 месеца и още не седи стабилно. Започна да седи по-естествено в стола за хранене, без да се килва настрани, но не може да седи сам, без опора. Батко му можеше на тази възраст. От детето си зависи. Към половината на 7 месец, очаквам вече да се позадържа.

# 476
И Диана (5+++) още не стои стабилно в столчето, не я и подпирам. Освен пълзенето назад, се научи да се придвижва до дадена играчка с въртене като колелце - от корем по гръб, от гръб по корем докато стигне до целта Grinning

# 477
  • София
Моето момче ще стане на 7 месеца след два дни, от вчера седи по-стабилно, не го оставям самичък, покрай него съм, но седна и дори се наведе, взе си играчка и се изправи и си седя поне 10 мин така без да падне, без да залитне.
А иначе аз от вчера съм с температура, някакъв вирус май съм лепнала. Снощи достигна 39 градуса и имах чувството, че ми ври главата. Днес беше уж добре, но сега отново започнах да вдигам. Дано не накача и останалите вкъщи. Disappointed Relieved

# 478
Ехее, стабилно седене на 8-9 месеца. Рано е още.

# 479
  • София
аз даже си мислех, че около годинката ще седне, братовчедът на моето момче сега ще стане на 9м. и седи без помощ още от 7 месец, съвсем стабилен е, като го държиш и "на крачета" подскача, прави крачки.
Вече е и на гърне и си дава знак като му се ходи, така че... дано и ние така, хаха Grinning

Общи условия

Активация на акаунт