RYANAIR - 23

• 51 484
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Никаква гражданственост не е придобило. Скоро чаках на летището в Единбург самолет на Раян за София. И много добре чух в англоезичната държава как произнасят priority & non priority. А точно това в предния ми коментар беше написано като вметка в скоби. По-важното беше за шенгенските промени по летищата. Във Варна например нямат нито един гейт без паспортна проверка и дори и пътниците за полетите до София минават през полицаите, които проверяват паспортите на всички останали. А не е редно. Това е вътрешен полет (говоря за тези на Раян през лятото). Там това е оправиха, пък сега ще разместват кабинките с паспортната проверка преди гейтове за неШенген… Ще е цирк.

# 661
Здравейте! Гледам билети за Айндховен за 17.03.24.Цените са ок,но пътувщите по-често,дали сте забелязали колко време преди полет е най-ниската цена? И друго.,никоя нискотаарифна компания ли не лети до Амстердам,което всъщност е целта(сестра ми ще пътува).? Благодаря на който реши да ми отговори!

# 662
Летеше Transavia, точно от София до Амстердам. Но вече не. Сега само България еър каца в Амстердам. Летищните такси на летище Схипхол са доста високи и няма как да е  LOW cost. Затова - Айндховен.  После влак за 20 евро, 1 час път.
Билетите са според сезона. Ако е в зимния... и от днес за следващата седмица могат да паднат още цените. Като е лятото цените са космически и нищо не пада. Самолетите са пълни Grinning

# 663
Здравейте! Гледам билети за Айндховен за 17.03.24.Цените са ок,но пътувщите по-често,дали сте забелязали колко време преди полет е най-ниската цена? И друго.,никоя нискотаарифна компания ли не лети до Амстердам,което всъщност е целта(сестра ми ще пътува).? Благодаря на който реши да ми отговори!

100 пъти е повтаряно, обикновено 6-8 седмици преди полета е най-ниската цена, но това не е гарантирано по никакъв начин и спокойно може да не се случи така.
Щом цената те устройва, взимаш. Иначе може и да падне, но най-вероятно ще се качи. Дали ти се рискува, ти си решаваш.

ПП ако чак толкова не мога да реша дали цената е добра, може да погледна полета в Гугъл флайтс, там дават дали цената е ниска, нормална или висока за периода (статистически). Освен това за да се вземе решение е важно да се знае дали датата ви е фиксирана или може да се променя, дали пътуването ви е много важно или ако цената се качи много просто ще отидете другаде.

ППП отделно, ако погледнете обща търсачка, а не само сайта на компанията ще видите, че най-ниската цена не е с Райън, а с Уиз

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 15:43 от neuromancer

# 664
  • София
36 евро е билета за тази дата 🙃 Колко повече да падне?
Правилото е купуваш, когато цената е ОК. Тя в случая крещи "ОК съм"!
Разбира се, че може да падне, но това има значение ако беше 360 евро. Тук за цената на два трамвайни билета в Амстердам евентуално надолу не си заслужава и мисленето.
Наистина Уиз дава по-добра цена, но с много ранен полет. Това означава да станеш в 2 и половина ( ако съобщи легнеш дотогава ) и такси до летището. Не бих си го причинил при пренебрежими разлики.

# 665
Наистина Уиз дава по-добра цена, но с много ранен полет. Това означава да станеш в 2 и половина ( ако съобщи легнеш дотогава ) и такси до летището. Не бих си го причинил при пренебрежими разлики.

вероятно си прав, въпреки че току-що си причиних 3 полета със ставане в 4-5 сутринта по ценови причини, хем с деца
много гадно, но пък разликата в цената хич не беше малка

# 666
Някой с мнение кога е най-доброто време за купуване на билети за юни месец, дестинация Крит.

# 667
Някой с мнение кога е най-доброто време за купуване на билети за юни месец, дестинация Крит.
Направете си труда да прочетете поне няколко поста назад.

# 668
Направете си труда да прочетете поне няколко поста назад.

Колко назад? Четох 4 страници но за тази дестинация не намерих? Моля, ако някой е пътувал натам или като цяло за гръцки остров, да сподели опит. Иначе аз лично купувам билети 35-40 дни преди датата на полета, тогава винаги поне аз съм нацелвала най-добрите оферти, но не за морски дестинации в сезон.

# 669
написаното е общовалидно, особено това с дали цените са поносими сега
все пак, ако е през лятната ваканция и е плажна дестинация, цените вероятно ще са предимно нагоре, но кой знае, всичко се случва
ако сте извън ученическата ваканция имате по-голям шанс за ниски цени

ПП до Крит може да се лети и с Aegean, с прекачване, ако ако примерно се окажат по-добри цените в едната посока...

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 14:51 от neuromancer

# 670
  • В средата на времето
Нашата почивка в Крит беше септември, а най-ниски цени на билетите на Райън видях май месец. Но цените са супер динамични. Примерно тази цена не се задържа повече от ден или два за исканите от мен дати.

# 671
  • Luxemburg
Здравейте, за първи път виждам да ми предлага да избера random seats. Мислих, че с Раян винаги си плащаш мястото.Дали защото двете деца са на възраст между 12-16г, или е ново, или съм бляла предните пъти, не знам. Сега се чудя дали след като двете деца са между 12-15г и избера random seats ще ни сложи тримата разпръснато или аз ще съм заедно с 12 годишното, а 15 годишното има шанс да е отделно? Ако аз съм отделена от 12г, то ще се наложи да купя места, но ако системата пак ще ме сложи с него, не виждам смисъл от закупуването им.

# 672
за дете с детски билет задължава да платиш едно място и едно безплатно, другите ги разхвърля. Обаче деца са под 12, така че вие сте възрастни вече.

# 673
  • на малък остров в океана
Дете навършило 12 няма право на безплатен билет. От 12 до 15 Раянеър ги водят тийн.
Почти сигурно, че  ще сте разделени. Ако искате да сте заедно, по-добре си купете места. Само имайте предвид, че под 16 години деца не могат да седят на редовете до изходите.

# 674
  • Luxemburg
Много благодаря за разяснението. Аз наистина последно съм пътувала, когато голямото е било на 11 и системата ме караше да си платя моето място. Сега ще си купя места за всички, че са още малки да ги оставя да пътуват сами.

Общи условия

Активация на акаунт