RYANAIR - 23

• 52 044
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • софия
Благодаря на всички 🌺🌺🌺!

# 121
Защо си мисля, че на приложението не му трябваше интернет, за да отваря генерираните бордни карти.

# 122
  • на малък остров в океана
Защо си мисля, че на приложението не му трябваше интернет, за да отваря генерираните бордни карти.
Аз съм живото доказателство, че не ги отваря като няма интернет. Гейтът беше заврян в една дупка. Казаха, че се е случвало и преди с някои оператори.

# 123
Явно не ме разбрахте. При вас са се случили тези три неща накуп:
1. Чекинът не е направен през приложението.
2. В приложението не е влизано след чекина ( за проверка на статуса на полета, примерно)
3.Приложението не е отваряно и преди чекина и поради тази причина не е работело във фонов режим.
 Едно от тези неща, ако е било изпълнено, на приложението повече не му трябва интернет, за да покаже последната актуална информация от профила ви. А тази информация то си набавя от сървърите на Раян, но когато е отворено (или работи на заден план) и при наличие на интернет.

# 124
  • на малък остров в океана
И на трите Да.
1. Не ползвам десктоп версия, винаги запазвам, плащам и чекирам през приложението.
2. Полетът ни имаше забавяне и затова на летището проверявах статуса на полета, тъй като нямах табло с полетите наблизо.
И 3. Бях си приготвила бордните карти отворени в приложението като се наредихме на гейта и като дойде нашият ред нищо не се отваряше. Изобщо не можех да влезна в приложението, камо ли да стигна до бордните карти.
Надявам се, че бях достатъчно изчерпателна. Мога и да продължа, но няма смисъл.
Както казах като излязохме от гейта и връзката се възстанови и отворих всичко без проблем.

# 125
  • Берлин
Добър ден. Полет 20:15 снощи Берлин-София...качихме се в самолета около 22 и купонът започна. Докато си висяхме в неизвестното, дойде наземен персонал + полиция. Изведоха едно момиче с обяснение, че е пушила електронна цигара в тоалетната. Свалиха ни всички отново, защото не можели да й намерят багажа, а багаж без пътник не можело. Комичното е, че в сайта на летището полетът беше със статус кацнал. И така. Никакво инфо за нищо. Случайно видях, че полет има днес в 10.55....на гейта сме и да видим какво ще излезе.
Въпросът ми е къде е най-добре да клеймна? През райън или? Все пак има таксита, храна и напитки, платени от нас.
Пфуууууу
Пропуснах - имаше и 4 души с качен багаж, но недопуснати на борда заради овърбукинг...

# 126
  • София
Случва се на всички авиокомпании.
А защо от берлинската наземна служба са приели багажа на 4та пътници - много непрофесионално.
Аз бих си предявила исканията директно към Райън. Ако откажат - тогава със специализирана фирма.

# 127
Добър ден. Полет 20:15 снощи Берлин-София...качихме се в самолета около 22 и купонът започна. Докато си висяхме в неизвестното, дойде наземен персонал + полиция. Изведоха едно момиче с обяснение, че е пушила електронна цигара в тоалетната. Свалиха ни всички отново, защото не можели да й намерят багажа, а багаж без пътник не можело. Комичното е, че в сайта на летището полетът беше със статус кацнал. И така. Никакво инфо за нищо. Случайно видях, че полет има днес в 10.55....на гейта сме и да видим какво ще излезе.
Въпросът ми е къде е най-добре да клеймна? През райън или? Все пак има таксита, храна и напитки, платени от нас.
Пфуууууу
Пропуснах - имаше и 4 души с качен багаж, но недопуснати на борда заради овърбукинг...

Здравейте,
Първо започвам с това, че виждам, че днес сте кацнали в 14:02 българско време при час по разписание 14:00, така че се радвам, че в крайна сметка сте успели да се приберете и то навреме. Grinning
По случката - вечерен полет в 20:15 е нормално да закъснява, при условие, че самолетът го е закъсал още сутринта на втория курс. Joy
Иначе такива пътници следва да се свалят директно на изхода, а не в последствие след като са качени. Но тук се сещам, че има вариант, в който от гранична полиция са разбрали в последствие за случилото се и все пак са взели мерки преди излитане. Ясно е, че натоварен багаж без съответният притежател да е на борда наистина не може. Но какво означава, че не могат да намерят багажа? Ако е необходимо да прехвърлят по няколко пъти цялото багажно, докато не го намерят.
Добавям линк, на който да попълните формуляр за обезщетение:
https://onlineform.ryanair.com/bg/bg/eu-261
Имайте предвид, че обикновено се бавят, трябва да сте по-настоятелни и няма да мине само с един попълнен формуляр. Ако не Ви се занимава, друг вариант е да пробвате през трета страна, доколкото съм наясно имат добри отзиви, но взимат някакъв %. Всичко това при условие, че от авиолинията изобщо одобрят да изплатят обезщетение, тъй като не сме наясно каква е била реалната причината и дали е по тяхна вина.
Пътниците без места заради повече продадени билети от капацитета сме ги коментирали и преди. Багажите се пускат с етикет standby и товарачите ги заделят, докато не се потвърди на изхода, че (в случая 4) чекирани пътници с места не са се явили и техните места ги получават standby пътниците. Няма как още от чекина да им бъде отказано качване поради претоварване. Имайте предвид, че това е нискотарифна авиолиния и знаем как вървят цените на билетите, така че пътниците с лека ръка не се явяват. Отделно от авиолинията стриктно държат изходът да се затваря навреме, така че пътници загубени по трасето също отпадат. И накрая ако има останали места поради неявили се, standby пътниците и багажите им се натоварват. Blush

# 128
  • Берлин
Благодаря. Кацнахме днес, да.
Ще си търся обезщетението, но важното ми е, че стигнахме за чрд-то на племеника- беше изненада и стана страхотно.
А всъщност мисля, че пушачката беше набедена. Другите обяснения и т.н бяха смехотворни.

# 129
  • София
Здравейте. Изпуснахме си полета от Нюрнберг днес. Че не бяхме 2 часа преди полета - не бяхме, обаче 1.5 чака бяхме. Изненада - от 4 гишета на Раян работеше 1…а полетите не са само до София.
Стигаме до паспортния контрол -нямя никой, при положение, че самолетът си имаше 20 минути закъснение.
Дайте идея какво да правим, искаме да се приберем бързо. Да търсим ли други полети оттук и имаме ли право на клейм

# 130
Т.е. не сте стигнали до гейта?
Съмнявам се да имате право на обезщетение.

# 131
ако просто вие сте закъсняли нямате право на клейм, търсите си нови билети

# 132
  • София
Това и правим в момента

# 133
Здравейте,имам въпрос и ще се радвам ако някой може да ми отговори,защото ми е тъмна Индия всичко.Имаме закупени билети (4 възрастни+4деца) за полет до Бергамо след 5 дни,въведохме си данните от паспортите вчера,но никъде не ни даде опция да изберем места при въвеждането и се притеснявам дали децата ще са до нас и дали все пак 48 часа преди полета ще ни даде опция да изберем места.

# 134
  • В центъра на моретата
Би трябвало щом сте с деца да има закупени места, т.е. детето трябва да пътува с възрастен и местата да са един до друг. В този случай имате право на чекиране 60 дни предварително, т.е. още сега. И на бордните карти ще излязат номерата на местата.

Общи условия

Активация на акаунт