RYANAIR - 23

• 51 527
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
На Т2 често след кацане съм виждал и как тичат към паспортната проверка за електронното сканиране на паспортите, като минават под лентите, вместо да минат по целия лабиринт, което не е честно.  Типичното българско хитруване. Има правила, ама що да ги спазваме.

Колкото до местата, почти никога не купувам, защото ми е все едно къде ще седна.  Е да, предпочитам до пътеката, но нищо няма да ми стане, ако 1-3 часа кротувам на друго място. Когато не съм сам, пак рядко купуваме места, защото няма проблем да стоим разделени за малко, тамън да не плямпаме нонстоп и да надуваме главите на тези пред нас. Нали през останалото време сме заедно ,нищо няма да стане за 2 часа, ако не сме.  Когато спътникът/спътниците държат на места, тогава купуваме, няма драма. Аз взимам C или D Wink
Да, знам, че в предната част на самолета по-бързо се излиза от самолета, ако е на ръкав (при Раян обаче рядко се случва това), но след като съм изгледал всички сезони от "Aircrash investigation", предпочитам задната част на самолета. Статистиките са безкомпромисни. Ако има оцелели, обикновено те са от задната част. По същата причина не пътувам в първите вагони на влак, както и в метрото не се качвам на първия вагон. Но това са си разни мои решения. Ако ти е писано... занимаваш си по пътя, както ти е "описан" Wink

# 616
  • София
diziler, благодаря за уточнението! Наистина трябва да се съобразява и дали самолетът спира на ръкав, защото тогава се излиза само от предната врата. Може и да е рядко, но и в Кьолн, и в Катания е така. В София извозването е с автобус, аз това имах предвид, защото на няколко пъти ми се случва при късен полет да бързам за метрото.

# 617
Когато има опции и за ръкав, и за пеша/автобус ... тогава лоукостовете почти никога не плащат "обслужване на ръкав" на летищата. При тези летища, където има опции само на ръкав, тогава и лоукостовете се възползват. Например: Единбург, Барселона Ел Прат...и др.
На нашите летища нискобюджетните авиокомпании ще са си все с извозване с автобус.  Когато слизам на Т2 от Lufthansa/Austrian/Turkish Airlines... винаги е било на ръкав.

# 618
  • София
Благодаря на всички за включванията!
Така или иначе, като има дете, явно искат закупуване на място и детето да е с него, което е добър вариант.
А за закъсненията питам, защото сме преживявали кошмарни пътувания с Wizz air, но явно си е до полет и ситуация.

# 619
  • София
Не винаги закъсненията са по вина на компанията. Ние през юни чакахме 1 час в самолета за разрешение за излитане - имаше някаква причина, но аз не разбрах каква е. Иначе бордингът си протече нормално и навреме, а излетяхме с 1 час закъснение. Така че всичко се случва, няма как да се предскаже предварително.

# 620
  • София
Да добавя и аз, че местата с по-голямо място за краката са аварийни и не са подходящи нито за  тийнейджъри, нито за малко дете. Ще ги преместят, защото нямат право да седят там. Не бих взела и места в близост до средните аварийни изходи, защото при смяна на самолета с по-голям или по-малък, стават промени в номерата на редовете. Миналата година дъщеря ми и зет ми си бяха купили билети на следващия ред след аварийните изходи и в крайна сметка не седяха заедно, защото смениха самолета и ги разхвърляха на различни редове. Дъщеря ми беше бременна и нямаше право да е на авариен изход. Само си дадоха парите за места да са един до друг.

# 621
Аз не си побирам краката при средна и вътрешна седалка, отчасти се побирам на седалка до пътеката. А най-добре ми е на тези аварийните изходи Wink
И има ли голямо закъснение на вечерните полети на Rayan air, самолетът трябва да пристигне в 22 ч от Виена?
Благодаря!
На това никой няма как да отговори. Въпросът е от рода на "вали ли на 8 януари"? Ами една година ще вали, друга няма да вали. Така и тук... вечер с вечер не си прилича. Няколко пъти съм пътувал с Раянеър вечер, с почти  3-часово закъснение, но няколко пъти и абсолютно навреме. Зависи от сто неща. Важното е Вие да си отидете навреме на летището.

# 622
Е хайде, честито! От март месец ще летим без паспортен контрол в Шенгенското пространство. Тоест до почти целия ЕС (без Ирландия и Кипър), но пък и до Швейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, които не са част от ЕС.

# 623
Моля препоръчайте къде в София има куфари на колелца с размери на ръчен багаж за rayanajr?

# 624
  • София
Моля препоръчайте къде в София има куфари на колелца с размери на ръчен багаж за rayanajr?
Естил

# 625
  • Melmak
Паула венти

# 626
  • София
И по т.н. китайски магазини също има такива куфари.

# 627
И по т.н. китайски магазини също има такива куфари.
В китайския мол на Стамболийски има всякакви видове куфари и са на народни цени Grinning  Но си носете рулетката, за да мерите размери, че на етикетите такива екстри няма.

# 628
Къде на Стамболийски  е китайският мол?

# 629
Така му казват, иначе се води китайски магазин Buymax  - бул. Александър Стамболийски №196, София

Общи условия

Активация на акаунт