RYANAIR - 23

• 51 495
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
(при този вариант 99% няма да е до тях).
Нищо, Ганчо ще направи всякакви еквилибристики, само и само да не плати. Ще пита 10 души “бихте ли се преместили” (естествено, ще използва детето като оръжие, за да се смили човек) и все някой ще се съгласи. Накрая ще си е седнал до жената и чавето, без да е платил за място. Това го наблюдавам при почти всеки полет Wink

# 646
  • Берлин
Ох,стига с тия Ганчовци...то не че не е така,ама...
На връщане към Берлин на 30-ти местата ни бяха на някаква скопена двойна седалка 27 д/е. Едва издържахме полета. Теснотия, мръсотия, безхаберие и закъснения-обобщението ми за 23 полета с тях 2023. И още си чакаме обезщетението за отменения полет юли....

# 647
  • София
Аз ако съм решила да спестя от места си седя чинно на мястото, което ми се е паднало. Последният път обаче мен ме помолиха за смяна (не бяха българи) и се оказа, че новото място беше почти до съпруга ми, та веднага се съгласих. А миналата година една жена с контрабас (отново не беше българка) беше седнала на нашите платени места и не искаше по никакъв начин да стане и се наложи ние да седнем на друг ред, добре че имаше свободни. Какво да се прави, все някой трябва да отстъпи.

# 648
Ще отстъпи жената с контрабаса, разбира се. Ех, че не съм бил там.. да видите как ще хвърчи, заедно с контрабаса си Grinning Grinning Grinning
Иначе при един от последните ми полети (Единбург-София) една жена ме помоли (като 3 пъти каза "само ако ви е удобно и няма проблем") ако искам да ида два реда по-назад, на място, което на пътеката (точно каквото аз обичам), да се разменя с дъщеря й, пък тя да дойде на моето (което ми се падна по средата), за да е до майка си. Не се налагаше и да си местя багажа, което е добре. Аз се съгласих, че трудно си побирам краката, като не съм до пътеката, а и само там не се чувствам заклещен.  То много важно е и как ще попиташ и как ще помолиш. Виждаш ерудирана, възпитана жена, която няма да се разсърди и да те прокълне, ако откажеш, хахаха.
Но мисля, че лоукостовете знаят за тези хитринки и като нищо могат да въведат рестрикции, да следят всеки да си стои на мястото според билета. Точно както и в концертните зали, театри, опера и т.н. има хора, които следят кой къде сяда, защото цената на билетите е различна, според мястото.

# 649
Следят стриктно  при по-празен самолет, защото тогава има голямо значение правилното разпределение на товара.

Иначе най-големите нагляри, които съм виждала бяха група италиански младежи, настаниха се всички вкупом на широките
редове, доста хора бяха,  но бързо ги въдвориха по местата им😀

# 650
При по-празен самолет (Будапеща-София) от cabin crew са ни молили да се преместим в средата на самолета точно заради баланса на самолета, въпреки че на бордните карти бяхме на последните редове..

# 651
Ох,стига с тия Ганчовци...то не че не е така,ама...
На връщане към Берлин на 30-ти местата ни бяха на някаква скопена двойна седалка 27 д/е. Едва издържахме полета. Теснотия, мръсотия, безхаберие и закъснения-обобщението ми за 23 полета с тях 2023. И още си чакаме обезщетението за отменения полет юли....

Тези скопени седалки явно са пред тази, на която настаняват хора със специални потребности. Синът ми беше настанен на такава специална седалка като беше със счупен крак и ми беше пратил снимка- пред него бяха само две седалки.

# 652
Промо за полети до 15 март

# 653
За първи път с мъжа ми ще пътуваме със самолет. Четох на първата страница и малко се обърках. Ще бъдем само с ръчен багаж, т.е. раница,която ще съобразя размерите й.
Обаче аз имам ли право на дамска чанта, раница?

# 654
# 655
  • Melmak
Не. Само раница. Аз слагам в раницата малка дамска чанта, с която си джиткам после. Въпросът е едното да се побира в другото.

# 656
Вчера се прибрах от Малага и мога да споделя някои впечатления.
1. На нашето летище следяха стриктно кой какъв ръчен багаж носи и дали влиза в мярката. Ако на някой му е по-обемист , го караха да вади и да пренарежда докато не влезе.
2. В Малага не гледаха така, дори имаше хора с дамски чанти + раница + торба и ги пуснаха без проблем.
3. На нашето летище приоритито ги провериха на гейта първи, но после чакаха с всички останали докато се напълни автобуса и се качиха последни в самолета...
4. В Малага качването е по ръкав и  приоритито ги качиха първи, но такава опашка се получи, че самолета закъсня поне с половин час само от това чакане на опашка. Да не коментирам, че и полета от България до Малага с който трябваше да се върнем  също закъсня... Нямало кой да ги обслужва на летището в София,та в общи линии голямо висене падна...

# 657
Смисълът на приоритито за мен е багажът. Изобщо не се напъвам да минавам първа на гейта, знам че точно така става- висиш в автобуса.

# 658
При т.нар. прайорити (само вметвам, че дума “приорити” не съществува, на български е “приоритет”, на английски “прайорити”), идват е просто да си с предимство при преминаване на гейта и качване в автобуса, няма задължение за извозване по-рано до самолета спрямо всички останали, макар че най-често така се случва. Основната идея на тази услуга е приоритетното качване, но фокусът отдавна се измести върху багажа, т.е.върху допълнителния малък куфар. Лоукостовете обикновено не плащат за обслужване на ръкав и у нас сме все с автобуси. Но в Малага, Барселона и мн.др.просто летищата нямат друга опция освен на ръкав.

Интересно ще стане на софийското летище след като влезем в Шенген. Паспортният контрол ще се измести пред гейтовете за полети извън Шенген, както е навсякъде в шенгенските държави. Това обаче означава пълна реорганизация на Т2. Лоукостовете са на първия етаж (те не ползват ръкави), Раянеър, Пегасус, СънЕкспрес, а на втория са ЛОТ, Луфтханза, Австрийските, Турските, България еър. Но трябва паспортна проверка за Турските, Катарските, Флай Дубай… При Раян трябва паспортна проверка до  Йордания, Ирландия, Кипър…А идеята е паспортната проверка да е на едно място, примерно в дъното на някой коридор и след това да са полетите за НеШенген

Последна редакция: сб, 06 яну 2024, 18:33 от diziler

# 659
Е знаем, че е прайорити, ама хайде да не издребняваме и за това, след като е добило така да кажем гражданственост и всички разбираме за какво иде реч

Общи условия

Активация на акаунт