Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 92

• 22 950
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • Замък сред облаците
Парацетамол, бускулизин, спазмалгон..

# 586
Връщаме се от консултацията със Станулов. Честно казано съм със смесени чувства. Не знам, може би аз имам прекалено големи очаквания. В началото на разговора, когато попълваше въпросника и му разказвах за абортите, няколко пъти повтори, че се случва. Да, случва се, но можеш да покажеш или дори симулираш малко емпатия и да кажеш че съжаляваш. След това вече да кажеш като специалист какви са следващите стъпки. (Маце, знам че не харесваш Манчев, но ето при предния ми аборт като отидох при него разплакана, ме прегърна, каза на мен и на мъжа ми колко много съжалява.) На н-тия път не издържах и му казах, че е лесно да се каже на думи, когато не се е случвало на теб. И жена му имала няколко аборта, ама вече имали дете. Ние ако имахме дете и на мен нямаше да ми е толкова тежко. Разплаках се там. Едната девойка ми предложи вода. Въпреки това доктора ми говореше троснато. Това е лично усещане и не изключвам да е повлияно от това, че се разтроих. Другото, което ми направи неприятно впечатление. На въпроса пушите ли, казвам да, електронни цигари. Спрете ги, ми казва. Аз нищо не казвам. Той ми казва за книгата на Алан Кар. Аз отговарям, че съм я чела, но при мен не е подействала. При него била подействала и при хиляди хора. Да съм я прочетяла пак. Ами не може да налагаш твоята истина за универсална такава. Тук говорим за книга и влиянието й върху хората. Не е да ми е казал нещо от неговата професионална компетентност и аз да съм го оспорила. Третото, което ми направи лошо впечатление е, че когато ми говореше, гледаше в земята. За мен това е невъзпитано.
След като разказахме, каквото имахме за споделяне, доктора веднага ни предложи инвитро с предимплантационна диагностика на ембрионите. Дели, ако четеш, явно има промяна в тази посока, откакто вие сте ходили. Това, което изказа като мотив са двата кюретажа и че се притеснява, че при спонтанно забременяване има голям шанс, според него, отново да имаме бременност с хромозомна аномалия. А той не препоръчва кюретажи, заради възможността да не се възстанови лигавицата. Аз имах някаква идеалистична представа, че ще каже да изследваме определени показатели и ако има за лекуване, ще лекуваме, ако има нещо за подобряване, ще подобряваме. Казах му, че от Геника са ни препоръчали спермограма. Каза нямало лошо да се направи, но сякаш той нямаше да го предложи. Сега тук може да не съм права. Питах го колко вида има и каква е разликата. Неговият отговор беше, че разликата е, че по различен начин се оценява материала. И каза на мъжа ми, че няма значение каква ще си пусне. На мен взеха материал за всякакви плазми, а утре ще ходя да пускам пролактин, анти-мюлеров хормон и хламидия. Предвид трите бременности, каза че няма смисъл да пускаме цветна снимка. Каза ни сами да преценим дали да пробваме отново за спонтанно забременяване. На 26ти ни е часа при проф. Димова. След като говорим с нея, ще обмисляме и решаваме.
Ако решим да е инвитро, няма как да ни финансират от ЦАР. Не влизаме в нито една графа. Само ако спермограмата на мъжа ми не е добра, ще влизаме в едната хипотеза на фонда. Може нещо да пропускам. Ако се сетя, ще допълня.

# 587
  • София
Мини много ти е прясно още и ей такава липса на емпатия те съсипва... Не звучи като да е твоя лекар, разбирам че ПИД ще е най-вероятно най-доброто за момента за вас, но аз вярвам че трябва преди това да направите СГ за ДНК фрагментации и чак след това да решите, продължавате ли тото или правите ин витро с ПИД.

# 588
Някоя от вас дами да е правила Ембрионална морфология изобщо в частност при Чучумишев?

# 589
Права си, Мацето, за емпатията. Със сигурност ще го обмислим много добре, ще пусне мъжа ми и спермограма. Колкото и да ми се иска естествено, все пак и на двама ни психиката ни е важна и може би това ще е от решаващо значение.

# 590
  • Sofia
Някоя от вас дами да е правила Ембрионална морфология изобщо в частност при Чучумишев?
Аз съм правила ембрионална морфология, но при Сигридов.

# 591
Mini, съжалявам да прочета, че не е минала особено добре консултацията. И аз като Мацето сякаш имам чувството, че няма да е твоят лекар. Въпреки че повечето неща, които е казал звучат логично, може би не ги е казал по правилния начин. При всички положения обаче аз също съм да се пусне една разширена спермограма по крюгер с Днк фрагментация и кариотип (не помня имахте ли). След това само вие може да прецените дали да продължите естествените опити или да мислите за инвитро с ПИД. Аз бях по подобен начин след аборта между другото, имах ужасен страх да пробваме естествено и дълго време се дърпах, защото знаех че ММ има висока Днк фрагментация и лоша спермограма и бях убедена, че заради това е аборта. Но в крайна сметка с времето придобих увереност, защото и инвитрото при нас явно няма да е решение, та реших да пробвам с всичко и да се надявам на късмет все отнякъде.

# 592
Имаме кариотипи, S.G.C. И на двамата са нормални. Да, спермограма, ще направи мъжа ми. Той хареса доктора, защото наистина има логика в думите му. А и не иска да жертва повече тялото ми, ако решим да пробваме естествено, пак се окаже с хромозомна аномалия и се наложи кюретаж. Но пък нещо не му хареса клиниката. Сега имаме две седмици време до консултацията с генетика. До тогава ще пуснем изследванията, които са ни назначени и ще преценяваме ползи и рискове. След това ще обсъдим и казаното от генетика, когато му дойде времето.
Мислех утре да пусна изследванията, които каза за мен. И го питах какви бяха изискванията за пролактина. Пускала съм веднъж и помня бяха доста. Каза само почивка 30 мин. в лабораторията, преди изследването. Разчетох се сега, едното е да не се прави след гинекологичен преглед. Та явно ще ги оставя за събота или понеделник. Зависи в събота кога ще пътуваме.

# 593
Връщаме се от консултацията със Станулов. Честно казано съм със смесени чувства. Не знам, може би аз имам прекалено големи очаквания. В началото на разговора, когато попълваше въпросника и му разказвах за абортите, няколко пъти повтори, че се случва. Да, случва се, но можеш да покажеш или дори симулираш малко емпатия и да кажеш че съжаляваш. След това вече да кажеш като специалист какви са следващите стъпки. (Маце, знам че не харесваш Манчев, но ето при предния ми аборт като отидох при него разплакана, ме прегърна, каза на мен и на мъжа ми колко много съжалява.) На н-тия път не издържах и му казах, че е лесно да се каже на думи, когато не се е случвало на теб. И жена му имала няколко аборта, ама вече имали дете. Ние ако имахме дете и на мен нямаше да ми е толкова тежко. Разплаках се там. Едната девойка ми предложи вода. Въпреки това доктора ми говореше троснато. Това е лично усещане и не изключвам да е повлияно от това, че се разтроих. Другото, което ми направи неприятно впечатление. На въпроса пушите ли, казвам да, електронни цигари. Спрете ги, ми казва. Аз нищо не казвам. Той ми казва за книгата на Алан Кар. Аз отговарям, че съм я чела, но при мен не е подействала. При него била подействала и при хиляди хора. Да съм я прочетяла пак. Ами не може да налагаш твоята истина за универсална такава. Тук говорим за книга и влиянието й върху хората. Не е да ми е казал нещо от неговата професионална компетентност и аз да съм го оспорила. Третото, което ми направи лошо впечатление е, че когато ми говореше, гледаше в земята. За мен това е невъзпитано.
След като разказахме, каквото имахме за споделяне, доктора веднага ни предложи инвитро с предимплантационна диагностика на ембрионите. Дели, ако четеш, явно има промяна в тази посока, откакто вие сте ходили. Това, което изказа като мотив са двата кюретажа и че се притеснява, че при спонтанно забременяване има голям шанс, според него, отново да имаме бременност с хромозомна аномалия. А той не препоръчва кюретажи, заради възможността да не се възстанови лигавицата. Аз имах някаква идеалистична представа, че ще каже да изследваме определени показатели и ако има за лекуване, ще лекуваме, ако има нещо за подобряване, ще подобряваме. Казах му, че от Геника са ни препоръчали спермограма. Каза нямало лошо да се направи, но сякаш той нямаше да го предложи. Сега тук може да не съм права. Питах го колко вида има и каква е разликата. Неговият отговор беше, че разликата е, че по различен начин се оценява материала. И каза на мъжа ми, че няма значение каква ще си пусне. На мен взеха материал за всякакви плазми, а утре ще ходя да пускам пролактин, анти-мюлеров хормон и хламидия. Предвид трите бременности, каза че няма смисъл да пускаме цветна снимка. Каза ни сами да преценим дали да пробваме отново за спонтанно забременяване. На 26ти ни е часа при проф. Димова. След като говорим с нея, ще обмисляме и решаваме.
Ако решим да е инвитро, няма как да ни финансират от ЦАР. Не влизаме в нито една графа. Само ако спермограмата на мъжа ми не е добра, ще влизаме в едната хипотеза на фонда. Може нещо да пропускам. Ако се сетя, ще допълня.

Мини, много пъти съм говорила за моя опит с този темерут. Не очаквай да ти съчувства за каквото и да е, той сигурно и на жена си не е съчувствал. И да, винаги гледа в земята и не обича да му се задават въпроси. Ако не си съгласна с него, си против него. Мен лично ме отряза, защото бях на 42 г, без изобщо да ми беше погледал фоликулите. Ама като чу, че можем да източим от фонда и направи "компромис". Сто пъти повтарям, че ако се окаже, че имате мъжки фактор (задължително СГ по Крюгер + ДНК фрагментации пуснете) бягай далече. Не прилага никакви методи за мъжкия фактор и реално инвитрото му е тото. То по-добре естествено, там поне организма отсява. И аз съм с три аборта - 1 мисед и 2 ранни, които са от тежък мъжки фактор. Ти може да продължиш да си забременяваш и естествено, но има ли смисъл да изживяваш всеки път същото, докато уцелите "шестицата" ? Както казах на ММ моята психика не съм я намерила на улицата, ако не иска да се хвърля от терасата, отиваме при добър доктор с мъжки фактор, правим всички възможни методи за да извлекат живи и здрави сперматозоиди и правим ПИД ( но в Турция) за да знаем какво изобщо слагаме. По-добре да отпаднат лошите ембриони и въобще да не ги слагаме, отколкото да си играем на тото и да чакам ще има или няма да има аборт следващия път. ПИД обаче в БГ не ти препоръчвам. Тук не знаят как се прави и успеваемостта му е 50-60 %, на вас ви трябва поне 90-95 %. Не отписвай инвитрото, ако мъжа ти досега никога не е правил СГ, може и да има изненади. Има мъже с много добра концентрация и обем, но висока ДНК фрагментация, която реално уврежда ембрионите и се налага да се подберат най-добрите с технологични методи. То и организма отсява, ама не винаги.
Цигарите, няма значение истински, електронни, айкос са изкл вредни и за жената, и за мъжа. И двамата ги откажете.

# 594
  • На изток от Ада
Mini , мъжа ти да пусне в Стефанов разширена спермограма. 
За Станулов хм дали и на мен ще ми хареса ? Поне имахте рацговор в Надежда е 10 м всичко хайде 15. Ми те и в Надежда не предприемат нищо за Сг . Имало биолози който изписвали дкъпи добавки , но къде да ги търсим ...

# 595
  • София
Наси при андролог се ходи, те изпидват скъпите добавки.

# 596
Наси, на нас директно репродуктивния ни ги изписа и ни прати до андрологична лаборатория да си ги взмем. Но вие нали нямате мъжи фактор.

# 597
  • На изток от Ада
Ми тъй ми козаха в темата за Надежда.
Мини,  а Калчев или Ковачев?
Моят е с Астенотетразооспермия

# 598
Мини, то по - скоро случаят,че Манчев ти е съчувствал е изключение, не Станулов . Повечето лекари се сблъскват ежедневно с проблеми, в един момент претръпват... Това го казвам със съжаление естествено,ама факт..За тях всичко е работа- ние сме поток от пациенти ,които много пъти ходят само веднъж, два пъти за консултация и до там. Хич не се вглъбяват да помнят случаи, да се обясняват ,камо ли емпатия ... мисълта ми е, че трябва да се абстрахираш от това,  не избирайте лекар по това колко е емпатичен и ви говори мило. Ако му се довериш като специалист ,очаквай просто да си върши работата. Другото не е важно. Сега си емоционална, премисли си всичко.

# 599
Мъжът ми никога не е пускал спермограма. Нито пуши. Само аз пуша електронни цигари. Никъде не съм прокламирала, че са безвредни. И не, за момента не мисля да ги спирам. Споменах ги само и единствено, заради коментара за книгата и невъзможността да приеме, че при някой не е подействала. Възрастен човек съм и мога сама да вземам решения.
Ще обмисляме различните варианти и тогава ще решаваме. Не сме отхвърляли нищо до момента.
Ще проучим и други лекари, Насито. Ще си ги запиша тези двамата. Надявам се да ни се избистри в някакъв момент. Неудобното е, че трябва да пътуваме до София, а в двете посоки това са 500 км. И то целия ти ден заминава. Знам че е за добро, просто е уморително и пречи на мъжа ми да работи. После трябва да наваксва уикендите. Аз пък не мога да си търся работа. А вече откачам вкъщи. Но както казах, правим го за добро, имаме цел и ще направим всичко по силите ни, за да я постигнем. Ще преживеем неудобствата.

Общи условия

Активация на акаунт