СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 138 036
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
Ето ви една задача, която няма да стресира никого, понеже е ясно, че НЕ се е паднала на НВО Simple Smile

а).  Редовна бг мама потребителка съпроводила на 16.06 отрочето до училище Х за НВО по мат. Двамата вървели със скорост 2,8 км/час. Оставила го в двора и досущ  като ракета си тръгнала обратно към къщи, за да не изпусне много от дискусията във форума. Увеличила скоростта си  за целта с 50%. Общо времето за отиване и връщане било 25 мин. На колко метра от дома й се намира училището?

б). За да не става от компа и да следи всичко, помолила бабата и дядото да сготвят обяда на седмокласника. Последните, нали обичат безпределно внучето, веднага скочили да свършат работата. Ако бабата готви сама, й трябват 2 часа, дядото като некулинар се нуждае от два пъти повече време, за да се справи сам. Но днес почнали работа заедно в 11:40. В колко часа ще е  готов обядът на седмокласника?

в). Да не си помислите, че таткото е бездействал през това време? Докопал се в мазето до една голЕма 20-литрова бъчва с разделител за съдържанието. В нея имало останали  точно 6 литра с 50-градусова домашна ракия. След всичката нерва покрай слушането на коментарите на жена му през последните дни  за бивни, за удивителни, за растяща и смаляваща се Ева и други, решил да подсили  твърдото гориво и да си подсигури почерпка за идващите седмици на чакане на резултати, на класирания, на записвания... Добавил известно количество 98%  спирт. Колко литра е добавил, ако концентрацията на ракията  станала 80%?

Бонус въпрос в късния следобяд: Докога ще стигне пиячката, ако дружно се кваси  ежедневно цялата фамилия  до 28-ми, че и после? Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 16:17 от пенсионирана русалка

# 1 051
Русалке, издавай сборник!😀😀😀

# 1 052
Русалка, издиша последната задача. Няма как да им е останал алкохол накрая на кампанията. Joy

# 1 053
Аз току що преживях шок. Някой звънна на вратата и тъй като няма кой да звъни по това време, реших, че синът ми се прибира. Честно ви казвам- бях пред припадък за секунди. Още треперя....Оказа се съседката, иска да ни каже, че сме си оставили ключа отвън.
Май успяха да ни побъркат всички, и аз този път съм супер тревожна, на българския бях много по-спокойна, като прибавим и други стресови фактори и напрегнатия делови график, просто искам да е утре:stuck_out_tongue:

# 1 054
От излезли ученици след 2 модул:
Първа задача: разлагане на израз, модул и неравенство.
2.задача - две бригади
Трета: равнобедрен триъгълник, намиране на ъглите, доказване на ромб

# 1 055
Привет и от мен! Защо изтрихте задачката, много е готина! Реших я, отговорът на подточка б) е 390 км Simple Smile

Една задача от матурите 2016  за работа , ми се стори неразбираема , но се оказа всъщност много логична , стига да знаеш метода на решаване . Та така от 19ч. до към 22 часа вчера ,опатках де що видях указания за решаване на задачи от работа , сплави , движение и т.н. Тъкмо си мислех ,че вече няма какво да ми се опре  , а публикуваната от simeto83 задача взе ,че ме затрудни от пръв опит . Върнах   се да прочета още веднъж условието - пък то изтрито.  Може ли поне решението да споделите ? Не знам къде да търся групата за решаване на задачи ./може на лични /

Моето мнение е , че задачите от "сплави" са най-лесни .Не знам дали някога са се падали такива на матурите .
solnichka и Dincho ми помогнаха с решението в темата за задачи, за което благодаря. Ще пратя на лично решението да не спамя тук.

# 1 056
Само да не се паникьоса девойката Thinking
Научи се да разписва, научи се да формира уравнения, даже ако стават кьопави сметките сменя неизвестното и решава по-оптимално, научи се да "вижда" чертежа, докато чете... Нооооо, ако си каже "ау, това не го мога" следва тотален блокаж... (На майка си се е метнала Smiling Imp)
Та от втора част чакам от 0 до 35т т.е. тръпна дали ще има рев след малко или средно спокойно чакане на точките ...

# 1 057
  • София
Привет и от мен! Защо изтрихте задачката, много е готина! Реших я, отговорът на подточка б) е 390 км Simple Smile
Ами подведе се някой, че била задача от НВО-та и за да не всявам паника я махнах. Може ли да споделиш как намери времето, че още се мъча?

Много добре знам какво е да те мъчи задача. Случвало ми се е през нощта да ми хрумват решения. (Сигурно си има диагноза за това хахха). Заповядай!

# 1 058
Само да не се паникьоса девойката Thinking
Научи се да разписва, научи се да формира уравнения, даже ако стават кьопави сметките сменя неизвестното и решава по-оптимално, научи се да "вижда" чертежа, докато чете... Нооооо, ако си каже "ау, това не го мога" следва тотален блокаж... (На майка си се е метнала Smiling Imp)
Та от втора част чакам от 0 до 35т т.е. тръпна дали ще има рев след малко или средно спокойно чакане на точките ...
От вчера:
Учителката- С, реши тази задача
С. гледа- Ааа, не мога тея да ги решавам
Тя- как не можеш, я гледай добре
Той- а, да, знам я!
🤨

# 1 059
  • София
Русалка, издиша последната задача. Няма как да им е останал алкохол накрая на кампанията. Joy
Е, зависи сега и от интензитета на пийване, и от потреблението в мл дневно, и от това на кое класиране ще приемат чавето...Ако не стигне, друг татко ще услужи, няма проблем.

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 11:43 от пенсионирана русалка

# 1 060
"...Надежда всяка тука оставете.." стана положението  при нас след това инфо.
Я пак задачата на русалка за бащата - почвам практически да я решавам Cocktail
От излезли ученици след 2 модул:
Първа задача: разлагане на израз, модул и неравенство.
2.задача - две бригади
Трета: равнобедрен триъгълник, намиране на ъглите, доказване на ромб

# 1 061
Аз оставих надеждата преди месеци, та някак животът е поносим днес.

# 1 062
Не е пред мен справочника и това е, което си спомням от нея. Отнася се за София - 134, 119, 1. Има още, но ще ви подведа. Вижте в сайта на Дидева. Тя е публикувала балообразуването.
Конспиративни теории ми хрумнаха Joy ама не и че ще се опитат да прецакат моето дете. На нея и решен тест да и дадат да погледне преди изпита, няма да е конкурентноспособна. Избрали сме училища с 3 х БЕЛ. Ако все пак има приятна изненада с добър резултат по МАТ, тогава тя ще е много щастлива - истински щастлива.
Преди 3 години каката беше 7 клас, но не съм разбрала, че толкова рано се тегли варианта, както и че е разписано, че изпита започва в 9:20. Видях инструктажа за това, което остава скрито и освен притеснение някъде да не се получи имейла до 8:45, друго не се досещам.
 Моята дъщеря каза, че с нетърпение ще очаква да види решения тест и да си свери отговорите, както и да види решението на задачите. Иска да се ориентира, колкото се може по-рано.
Момичета до колко часа е изпита?
Чакам да се обади детето и да разберем как се е справила…
Зависи в колко започнат. Изпитът по БЕЛ на дъщеря ми е започнал в 09:26. Когато нетърпеливо се обадих в 12:10 все още не беше излязла.
къде взимат 3 бел

# 1 063
Малко с поглед в бъдещето да се включа, математиката вече я отписах. Та, има ли някъде онлайн систематизирано балообразуването по паралелки за София? Т.е. къде да търся паралелките х3 БЕЛ

# 1 064
Аз оставих надеждата преди месеци, та някак животът е поносим днес.
По математика и аз. И пак се вълнувам с надеждата, че може да я осени някой математически проблясък и да реши втори модул.

Общи условия

Активация на акаунт