СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 139 173
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 375
“Учителят веднага разказва за нея на своите ученици и заедно решават да започнат разкопки”. За мен отговорът е Г) смесено поради наличието на съчинителна съюзна връзка “и” и подчинителната “да”. Тук няма съставно глаголно сказуемо, за което е известно, че първият глагол трябва да е фазов или модален. В случая “решавам” е пълноценен глагол.
Качих по-нагоре верните отговори Simple Smile
Спорът е излишен вече

# 376
Или по-пълна снимка, а която се виждат точките.

# 377
Дамасцена - доколко официални са тези отговори? - На 17 зад. чета РоСопите!

# 378
.
Благодаря много, приличат на официалните.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 20:21 от peppia

# 379
Пратиха ми ги, в МОН още не са качени.

# 380
  • Силистра
Дамасцена - доколко официални са тези отговори? - На 17 зад. чета РоСопите!
Защо Росопите трябва да се коригира? Тук се говори за граматически и правописни грешки, никой не е казал че Росопите е Родопите, може да е някаква друга местност, грешка в Росопите няма. Все пак тестът не е по География Simple Smile, а и може и да има и Росопите, просто да не го знам.

# 381
Една сгрешена задача и една прорусната грешка на 17-та задача. За тезата и преразказа ще почакаме до 28.06, не може сама да прецени как се е справила.

# 382
Същата задача в изпита е с РоДопите. Не е до география, ще прощавате.

# 383
На 16 въпрос бих добавила и "бивниците сочат надолу", защото това също е особеност, която го отличава от слона. В условието е казано "за които в таблицата са посочени конкретни данни", но е въпрос на тълкуване дали рисунката с бивните се числи към данните. Simple Smile Освен това трябва да се запишат ДВЕ особености, а тегло и ръст/тегло и височина е едно и също.

# 384
На 16 въпрос бих добавила и "бивниците сочат надолу", защото това също е особеност, която го отличава от слона. В условието е посочено "за които в таблицата са посочени конкретни данни", но е въпрос на тълкуване дали рисунката с бивните се числи към данните. Simple Smile
На официалните отговори ще се види.

# 385
Прегледах сайта на МОН. Не виждам нито изпитния вариант, нито верни отговори. Тук още от сутринта, преди да излезнат седмокласниците се разисква теста, сега и официални отговори. Мисля, че е време този изпит да се промени като формат, защото лично аз оставам с един горчив вкус и съмнения за това доколко е спазена конфиденциалността.
Редактирам се - качили са ги.

# 386
По повод 16 задача - синът ми изобщо не е видял (и прочел в условието явно), че на първа страница има таблица! Гледа отговора и вика - абе тук има нещо странно, аз писах тегло и ръст, ама писах и за някакви бивни...Дано в петък не пропусне цяла страница, сега за една таблица няма да го хокам Simple Smile Simple Smile Simple Smile.

# 387
# 388
https://web.mon.bg/upload/36140/NVO_BEL_7klas_13062023.pdf
Ето и официалното

ПП: и ако на някой е по-лесно отговрите като картинка

# 389
сега и официални отговори.
Имах предвит тези, които ще качат от МОН.

Общи условия

Активация на акаунт