СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 139 190
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 330
Ами някои деца са джаста-праста . Моето е сбъркало "сложно смесено" , щото това го знае и не е отделил достатъчно внимание на задачата  . Късо  сложно изречение- изобщо не е дочел ,че има и 3-то от две думи .

# 331
Ами някои деца са джаста-праста . Моето е сбъркало "сложно смесено" , щото това го знае и не е отделил достатъчно внимание на задачата  . Късо  сложно изречение- изобщо не е дочел ,че има и 3-то от две думи .
Моята пък се е филмирала с някакви причастия и го е написала "просто изречение"...

# 332
Вашите деца излизали ли са в почивка между двата модула до тоалетна?

# 333
Общо взето е доволен сина ми,класната ( тя е и учителката им по БЕЛ),ги е чакала в двора на училището и всички дружно са си сверили отговорите.Масово нямат грешки на тестовата част,остава да се види оценяването на тезата и преразказа.Една съученичка се оплакала,че двете квестори не спряли да си говорят по време на първата част и ги разсейвали.На втората част друг съученик се осмелил да ги помоли за тишина,та замълчали.

# 334
Значи 5 пъти го четох това изречение от 10та задача и смятам, че отговорът е "сложно съчинено".

Изречението има две сказуеми.
Първото сказуемо е "разказва"
Второто сказуемо е "решават да започнат", което е съставно глаголно сказуемо, но е едно сказуемо.
Връзката "и" е съчинителна.

# 335
  • Пловдив
Значи 5 пъти го четох това изречение от 10та задача и смятам, че отговорът е "сложно съчинено".

Второто сказуемо е "решават да започнат", което е съставно глаголно сказуемо, но е едно сказуемо.

Ключът е в "решават да започнат" - затова е сложно смесено

# 336
Сложно съчинено ще да е.
Главното и подчиненото са равни по смисъл и могат да съществуват поотделно.

# 337
Моята щерка каза, че е сложно смесено. Ще видим скоро вероятно верния отговор Grinning

# 338
Моят син каза: “Тестът като цяло беше добре, но преразказът…Не ми хареса много…”
Важното е оценката, която ще има да му хареса много Flowers Four Leaf Clover
Много мина, мъничко остана!

# 339
  • София
Вашите деца излизали ли са в почивка между двата модула до тоалетна?
Да

# 340
Нашата учителка каза, че ако е "решават да започват" би било съставно глаголно сказуемо, а то е "решават да започнат", тоест две сказуеми и следва, че е сложно смесено изречение Simple Smile И да, този, 20. и 24. са най-смахнатите въпроси.

# 341
  • София

Сложно смесено казва детето. "Г"

# 342
  • София
В стаята, в която е била дъщеря ми след първия модул на едно от децата са сложили Z на страниците за преразказа, и чак после са осъзнали, че не трябва. Моето много се е притеснило защото са близки приятелчета. Дали ще анулират работата на въпросното дете? Квесторите били млади и явно без много опит. Пак някой е блял в телефона докато са му провеждали инструктажа.
Няма да му анулират работата. Аз проверявах ДЗИ  по математика и също имаше на някои работи Z.

# 343
Писал е всичко, не знам да се радвам ли, не ли, беше спокоен след като излезе. Чакаме петък.

# 344

И моята дъщеря твърди, че е "сложно съчинено" и много убедително ми го обясни Simple Smile Аз не съм българка и ми е любопитно, хаха - чакам ключа да видим.

Общи условия

Активация на акаунт