СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 137 634
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Моето момче ще почива от училище днес и утре. Каза, че ще порешава малко задачи от втори модул и това е. Не открихме други грешки като сверихме отговорите, така че за момента е -1т. Дано проверяващите да не минат с резачката при тезата и преразказа.

# 511
  • Някъде там...
За черновата имат право на допълнителни листове. За беловата нямат. Това разбрах аз от нашата родителска, да ме поправи някой, ако греша.

# 512
  • ВАРНА
Имат право на неограничен брой листи за чернова

# 513
  • София
Според мен точки около 82-83 ще са средното ниво по български и въобще няма да са конкурентни, още повече ако са с някоя 5 от училище. Моето дете за изречението вярно написало, а на въпроса за "Една българка" сбъркало.. Интересно пак ли ще е един проверяващия, че нещо в темата за 12 клас това също се оказа проблем.
Средното ниво на кого? Гледали ли сте статистики от последните години?
Преди 4 г. бяха по 2ма проверяващи. Би следвало и сега да е така. Мисля Ganis спомена, че ще е арбитър. Сигурно може да потвърди.

# 514
  • София
За тези, които имат и по-малки деца. Има някаква надежда.
Елена я водих два дни преди изпита да и взимат кръв за контролни изследвания и помолих лаборантката да е от лявата ръка. При предишно взимане на едната близначка и спукаха вена и месец почти не можеше да си ползва пострадалата ръка. В крайна сметка не успя да и вземе кръв от лявата ръка и и взе от дясната, разбира се без инциденти, но подкрепям втора дата с две ръце !
Въвеждане на резервни дати за изпитите след IV, VII и X обмислят в МОН

Средно ниво 82 по БЕЛ за всички ученици и да го видя няма да го повярвам. Аз ще съм доволна на 80 или нагоре точки, независимо от мнението на останалите, а надявам се това за Ели  е достатъчно.

# 515
  • София
Е, аз това за 82-85т. среден резултат го разбрах, не като цяло, а за тези, които все пак са се готвили по-специално, на по-подготвените. Но реално няма как да го отчетем, така или иначе.

# 516
И моето се готви специално, и не е тъпо детето, но 80 няма да изкара.

# 517
Моят човек е писал “бухал” вместо “сова” на преразказа Sad. Според вас с колко точки ще го санкционират? То всъщност бухалът е от семейство сови, нооо Wink

# 518
  • Някъде там...
В този сайт може да сравните резултатите от НВО 7 клас и ДЗИ 12 клас. Има информация от 2018 до 2022 година.

https://ivandavidov.github.io/nvo/

Над 82 точки средно по БЕЛ от държавните училища за 2022 са постигнали само СМГ и НГДЕК в София. В десятката са 107, 20, 133, 125, 145, 32, НУКК, 73.

# 519
  • София
Ами то моето мнение е, че справянето с формата на НВО хич не е до умност, а в голяма степен на тренираност. Много умни деца познвам, които на пробните не успяваха да докарат над 80. Все някоя тъпа грешка, недоглеждане, уловки...

# 520
Моят човек е писал “бухал” вместо “сова” на преразказа Sad. Според вас с колко точки ще го санкционират? То всъщност бухалът е от семейство сови, нооо Wink
Моето каза "2" и той не запомнил точно каква е била и затова писал "птицата" за да не го санкционират.
Абе глупости от класа Simple Smile ама какво да се прави Simple Smile
Тези грамофони дето се опитва да създава нашата система вече не се релевантни ама и през този стрес трябва да минем.

# 521
  • София
Изпитът е толкова много въпрос И на късмет! Преди много години, когато кандидатствах след гимназия и бях супер поготвена, в деня на най- важния ми изпит бях с такива болки, че едва успявах да си държа химикалката, какво остава да се концентрирам в решаването на задачи. Денят го завърших в Пирогов, не знаех на кой свят съм. Не изкарах достатъчно добра оценка въпреки всички часове, които бях посветила на математиката, не ме и приеха каквото исках. Отидох в друга специалност, в друг университет... сега смятам, че беше за добро.
За мен беше важно детето ми да положи усилия, да видя, че учи, че работи върху пропуските си. И той го направи. Особено през последните два месеца даде сърце и душа. А какво ще излезе накрая... ами каквото, такова. И ми е по- важно да има късмет (пак до късмет опирам) и да попадне сред свестни и готини съученици, а не на всяка цена в топ гимназия.

# 522
  • Някъде там...
Ами то моето мнение е, че справянето с формата на НВО хич не е до умност, а в голяма степен на тренираност. Много умни деца познвам, които на пробните не успяваха да докарат над 80. Все някоя тъпа грешка, недоглеждане, уловки...

Допълвам и, че форматът не е за тревожни деца. Като моето. Просто под стрес не може да се концентрира и резултатите са плачевни. Но това не значи, че не може и че не знае. Че е прецакана от системата, прецакана е.

# 523
Моето дете също е сгрешило птицата. Толкова тъпа грешка Sad А той на преразказа най-много разчиташе. Притеснението си казва думата, изключил каква била точно...

# 524
  • Sofia
Аз, ако взема да ровя какво е писал в преразказа, ще се гръмна сигурно Simple Smile)))) Не смея да го питам за совата.... Той пише традиционно сбити преразкази, не може да помни и това е. Сигурно ще е с най-късия преразказ. Писал страница и една трета от втората. Другите около него - почти двойно. Обещал е, че няма никакви грешки, така че да го санкционират само за подробността Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт