СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 137 648
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 495
Аз очаквам по-трудна Математика с този изпит по БЕЛ. За съжаление при нас всяка грешка ще се умножава по 3, което си е стресиращо, но като се е хванала на хорото ..... Иначе уж всичко е решила  по БЕЛ, както и повечето и съученици, ама да видим на 28-ми и най-вече Математиката. Много се радвам, че със служебните правителства пропуснахме интегрираната матура. За съжаление ми се струва, че ще експериментират с децата след нас.

# 496
Не смятам, че изпита по БЕЛ беше лесен, как го решихте това с какво сравнявате? В темата само си създаваме допълнително напрежение.

# 497
Не казвам, че е лесен за всички, изразих се неправилно, ами за конкуренцията ни Simple Smile.
Освен това са правили пробни, които са били много по-трудни.

# 498
В сравнение с предните две години ,изпитът определено беше по-труден.

# 499
Ами може и да е така. Споменавам какво говорят децата около нас. Да минава петък-а и ще чакаме 28-ми.

# 500
Щом на някои деца им е бил лесен, това е плюс за тях...
Според мен текста за преразказ е смОтан, аз трудно бих го преразказала. Детето каза "Става!"

# 501
И много по-трудни са правили в школата. Последният беше за един щъркел на Емилиян Станев със големи подробности, имена...Да видим на 28-ми какво са направили, че за Математиката мисля отсега.

# 502
В сравнение с предните две години ,изпитът определено беше по-труден.
Абсолютно!

# 503
  • София
И аз съм вече на вълна математика. Последно опитах да решаваме задачи от работа еми има доста варианти и не са нейните. За движение също не ги харесва.
Не знам на какво вече да се надявам за втори модул и как да и помогна. На мен всички задачи ми се струват като за тях лесни, но тя на моменти дори не се опитва да започне с чертежа или пък да запише нещо.
Надявам се да е балансиран изпита по мат. Да има както писаха по-горе и сложни задачи или поне подточки с които да има разслояване, но и нормални задачи решими от подготвени деца, които не са математици.

За БЕЛ някъде около -8 точки си ги смята Ели от първи модул, като на тезата не е писала много. Аз лично се надявам на повечко точки за преразказа, но докато не видя резултата няма да си правя сметката без кръчмаря.
Очакваме към 80 точки, тоест нещо средно между близначките, които бяха с 65 и 97 точки. За математиката големите бяха с 50 и 100 точки и там очаквам тя да е някъде по-средата, по-скоро към долната граница, осевен ако не са много лесни задачите.

Малко се ядосах вчера на деца, които и бяха обяснявали, че се  е изложила много с нейните предполагаеми 80 точки и никъде нямало да влезе. Обясних и че ако наистина има толкова ще сме много доволни всички и че дори и сестра и със значително по-нисък резултат си влезе в прилично училище и всичко ще е наред. Да не го мисли и да не се притеснява. Днес е на училище и сме се разбрали довечера да порешаваме малко задачи за втори модул.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 09:51 от Aila

# 504
  • София
Според също изпитът тази година беше една идея по-труден спрямо миналите 3 НВО, но дали е така ще видим когато излезе статистиката  и то не само като среден резултат, а в горния регистър.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 09:51 от green_dawn

# 505
Aila, по-добре да не коментира очакваните точки по БЕЛ пред никого, само я разсейват от предстоящия изпит.
Вчера си я взех директно от училището, за да няма разпитвания и коментари. Моята девойка се наспа и седна да си решава задачки. Утре ще почива.

# 506
  • Някъде там...
Малко е трудно да избягат от коментирането. Иначе и аз това съм им препоръчала. Но вчера и в чата на класа, и веднага след изпита, и на тренировка, е имало коментари, въпроси и подмятания.

А аз лесен нарекох изпита по БЕЛ, защото учителката ни по БЕЛ от школата го коментира като такъв. Аз самата не мога да преценя, не съм навътре в нещата. Покрай нас масово децата са се справили с теста на доста прилично ниво.

На училище сме ние днес. Утре ще почиват. Един брой го боли корема от нерви, другата като я пусна адреналина и едва шаваше вчера следобяд.

# 507
  • Sofia
И аз смятам теста за лесен. Приемам като уловка сложното смесено изречение и малко недомислено това със слоновете. Синът ми не коментира с никого, но аз не се спирам Simple Smile

# 508
Според мен точки около 82-83 ще са средното ниво по български и въобще няма да са конкурентни, още повече ако са с някоя 5 от училище. Моето дете за изречението вярно написало, а на въпроса за "Една българка" сбъркало.. Интересно пак ли ще е един проверяващия, че нещо в темата за 12 клас това също се оказа проблем.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 11:37 от Bory Ana

# 509
Според мен точки около 82-83 ще са средното ниво по български
Да, на учениците от СМГ най-вероятно Simple Smile

Имам един тъп въпрос. Децата имат ли право на допълнителни листове за чернова за изпита по математика? И всъщност по колко им дават?

Общи условия

Активация на акаунт