СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 137 620
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 525
На мен ми се струва, че ще има много разочаровани от резултатите по БЕЛ и неприятната изненада ще дойде от преразказа. Масово се подценява трудността му, защото звучи като някаква детска приказка. Но да се пресъздаде текст, целият разказан в 1л. и със сюжет, изграден върху някакви повтарящи се ситуации,  изисква доста богат речник и обигран език. Никак няма да е лесно да се избегнат повторенията и да се предаде тази монологична форма, без да звучи тромаво.

# 526
  • София
Аз лично не очаквам почти никакви точки от преразказа. Нашият също е майстор на късия разказ, освен това не държи на подробности и хронология, та се получава нещо като нищо.

# 527
Моята снощи преди заспиване каза "Май съм пропуснала един момент, където майката казва... Но не съм сигурна, може и да съм го писала...". Казах ѝ да не се тормози повече, справила се е чудесно и да е спокойна... целувки, прегръдки, "лека нощ"... и "Мамоооооо, май не съм писала, че совата си върти главата!" и аз се втрещих, че и това било важно, а тя "Ами тя е препарирана, но се движи, ама аз май писах, че се е движи... или не съм... офффф"
Ей, побЪркаха се децата.

Днес по английски трябвало да пише текст 40-50 думи... Написала на черновата, преброила преди пренасяне и били над 70. Редактирала, съкращавала, преписала и били 54. Каза "То напълно безмислено щеше да стане, да ми вземат точки, ама да не е тъпотия!".
Само до петък да е спокойна, че аз вече трудно се държа. Снощи ми каза, че повече няма да играе скрабъл с мен, когато съм с главоболие, тогава най-шашави думи измислям с мноооого точки Smiling Imp

# 528
Е това пък колко ме дразни, вместо да мисли за смисъла на текста и граматиката, да брои думи, че и повече да не са.

# 529
Тръпна в очакване на математиката.
Жабче, освен за тревожните,  форматът не е и за припряните и недоглеждащи. 😉
Не може да се търси ъгъл ABD, а ти да намериш ABC /съответно го има в отговорите като най-често допустима грешка/. Не може да изпишеш една страница,  перфектно да решиш задачата, да получиш 12 и отдолу да напишеш "отг - 16". Не може да решиш трудна задача и на финала да не заместиш. Никакви уроци и допълнителни усилия не помагат, нито говорене, мъмрене,  нищо.  Накрая се набълбуква и това е. Знам, че това ще отмине /ако е като мен, към 10 клас/, но към момента нищо не мога да направя.
Знанията могат да се попълнят,  за блеенето си трябва израстване. Опитвам се да приема нещата и да се настроя философски. 😌

# 530
При нас определено блеенето, съчетано с бързане, е пречка номер едно. Въпреки че говорихме, вчера пак е писал бързо. В резултат, едната му грешка е сто процента от недочитане на въпроса. При другите може и да е имало колебания, но едни две точки можеше да си вземе само, ако не прелиташе през въпросите.

# 531
  • София
Ох, като ви чета....и у нас кашата ще е пълна. Младежът се надява на доста точки, ама ...надали. От 1 модул около 47-50т.

# 532
  • София
Моят човек е писал “бухал” вместо “сова” на преразказа Sad. Според вас с колко точки ще го санкционират? То всъщност бухалът е от семейство сови, нооо Wink
Моето дете също е сгрешило птицата. Толкова тъпа грешка Sad А той на преразказа най-много разчиташе. Притеснението си казва думата, изключил каква била точно...
А моят син е писал, че е парализирана, а не препарирана. Иначе че е сова, не се е объркал. Такъв смях падна. Стресът си оказа влияние.
Дайте съвет по мат. Например кое дава най- много точки, от къде да почне, че да му стигне времето, всичко, което смятате за полезно. Той има някакъв изграден ред за работа, но....дали е най- добрият?
Дайте съвет

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 14:58 от Мигла

# 533
Съвета ми е да не си сменя изградения ред на работа Hands V
И да си остави време за пренасяне на отговорите в таблицата, а за втора част да "маркира" решението на черновата, а на беловата да е направо детайното описание...

# 534
Моят човек е писал “бухал” вместо “сова” на преразказа Sad. Според вас с колко точки ще го санкционират? То всъщност бухалът е от семейство сови, нооо Wink

А моят "сврака" Simple Smile Аз се скъсах от смях, как може да му дойде на ум "сврака". Simple Smile Хем знае, че совите са символите на мъдростта, може да познае Атина Палада по совата в ръката, а решил, че някаква сврака говори Simple Smile Явно по фонетичен състав го е карал - "имаше "с", имаше "в", "кво беше"., "няма време", "пиша "сврака" и това е". Деца Heart , каквото - такова. Важното е, че учиха, че се стараха, а че МОН вместо да им измерва знания, ги мачка и им показва колко са неспособни, това е друга тема.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 14:04 от mimimost

# 535
И на моето дете грешката е от недочитане, но тя е много припряна. На 21-ви въпрос е прочела доброволство вместо добротворство и писала "Хайдути"  за верен отговор. Така де, Чавдар доброволно става хайдутин 😄 Хем всичко си беше проверила няколко пъти, защото е приключила за половин час.

# 536
  • София
Още един в отбора на заблеяните математици. Не мога да повярвам, но и той: не оградил вярно, не пренесъл вярно, получил верен отговор, ама нещо друго преписал, изпуснал хикс и такива подобни от недоглеждане.
Много е доволен от БЕЛ, смята че е допуснал малко грешки. Тезата му е добра. С преразказа се чувства уверен, доста го е упражнявал, но да видим.

# 537
Еми, деца, ние сме писали “сова”, но забравили да кажем, за движението, така, че пак така не е на 100% Simple Smile)))).
Ох, да го качат сканирани преразказите да се посмеем и ние Родителите, на бисери, че иначе сме се препарирали покрай тез матури Simple Smile)))

# 538
Дайте съвет по мат. Например кое дава най- много точки, от къде да почне, че да му стигне времето, всичко, което смятате за полезно. Той има някакъв изграден ред за работа, но....дали е най- добрият?
Дайте съвет
Мойто нищо няма да променя на изпита. Както си е правила на ПИ така ще си подходи и в петък, надявам се.
Огромен риск е поела на изпита с писането на преразказа на чернова и после на беловата. Едвам й е стигнало времето. На нито един ПИ не го е правила така.

# 539
Еми, деца, ние сме писали “сова”, но забравили да кажем, за движението, така, че пак така не е на 100% Simple Smile)))).
Ох, да го качат сканирани преразказите да се посмеем и ние Родителите, на бисери, че иначе сме се препарирали покрай тез матури Simple Smile)))
ще можем да им видим работите сканирани ли?

Общи условия

Активация на акаунт