СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 137 604
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 540
Над 117 000 седмокласници + десетокласници, съответният брой работи, които трябва да се минат от двама оценители ... Колко преподаватели по БЕЛ ще са ангажирани, при все още текуща година с редовни часове...? И дали ще бъдат проверявани наистина по 2 пъти?

# 541
  • Бургас
Чета, че пишете тук за преразказа - моят не могъл името на момичето да запомни!!!! FlushedLaughing Затова писал момичето, тя, детето и т.н.

# 542
Моите притеснения и за двете матури са свързани с краснописа. Синът ми знае, че трябва да се старае, но дори старателното му писане понякога е нечетливо. Имате ли наблюдения дали се е случвало и колко често се случва да не дават точки заради грознопис?

# 543
  • Пловдив
Моите притеснения и за двете матури са свързани с краснописа. Синът ми знае, че трябва да се старае, но дори старателното му писане понякога е нечетливо. Имате ли наблюдения дали се е случвало и колко често се случва да не дават точки заради грознопис?
Грозно е едно, нечетливо е друго. За графично оформление се дават или отнемат до 3 т. Ако е четливо и са спазени правилата за отделяне на абзаци и пренасяне, няма да санкционират работата. Ако не се разчита, може да не се провери изобщо, но това предполагам се случва много рядко.

# 544
  • ВАРНА
Еми, деца, ние сме писали “сова”, но забравили да кажем, за движението, така, че пак така не е на 100% Simple Smile)))).
Ох, да го качат сканирани преразказите да се посмеем и ние Родителите, на бисери, че иначе сме се препарирали покрай тез матури Simple Smile)))
Направо парализирали ако ме питаш  🤣

# 545
Еми, деца, ние сме писали “сова”, но забравили да кажем, за движението, така, че пак така не е на 100% Simple Smile)))).
Ох, да го качат сканирани преразказите да се посмеем и ние Родителите, на бисери, че иначе сме се препарирали покрай тез матури Simple Smile)))
ще можем да им видим работите сканирани ли?
На шега го казвам Simple Smile!
Но иначе всеки може да си прегледа работата индивидуално Simple Smile

# 546
Чета, че пишете тук за преразказа - моят не могъл името на момичето да запомни!!!! FlushedLaughing Затова писал момичето, тя, детето и т.н.
Така дори е по-правилно според нашите преподаватели

# 547
Някой да е забелязал, че има разлика между датите за записване след всеки етап на класиране между infopriem.mon и публикувания график на РУО София? Рано е знам, но са доста различни.

# 548
  • София
Аз едва вчера научих, че преразказ от името на неутрален разказвач се правел в сегашно историческо време. Така пише и в интернет. Странно ми звучи, но...

# 549
Дъщеря ми не е писала името на героинята Ева, защото "В историята, в която аз съм неутрален разказвач, никой не й споменава името, аз няма как да го знам, т.е. не мога да го ползвам." Не знам дали е права, не коментирах Hands V

Някой да е забелязал, че има разлика между датите за записване след всеки етап на класиране между infopriem.mon и публикувания график на РУО София? Рано е знам, но са доста различни.

Каква е разликата в графиците? Сравних няколко дати, съвпадат...
https://infopriem.mon.bg/home/calendar
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2023/05/3-%D0%93%D … 82%D0%B0-2023.pdf

Допреди седмица в inforiem стояха датите 2022... или да не гледате 4ти клас?

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 15:25 от peneva_a

# 550
Дъщеря ми не е писала името на героинята Ева, защото "В историята, в която аз съм неутрален разказвач, никой не й споменава името, аз няма как да го знам, т.е. не мога да го ползвам." Не знам дали е права, не коментирах Hands V

Каква е разликата в графиците? Сравних няколко дати, съвпадат...
https://infopriem.mon.bg/home/calendar
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2023/05/3-%D0%93%D … 82%D0%B0-2023.pdf

Виждам това:
Важно:
В меню „Желания“ срещу всяка избрана от Вас паралелка освен Вашият бал се визуализира и минималния достигнат бал на паралелката.
Записване на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране се извършва от 13.07.2023 г. до 15.07.2023 г. включително.
За I класиране е важно да знаете:
1. Ако сте приети по първо желание, следва да се запишете в училището, в което сте приети. В противен случай губите мястото си.
2. Ако сте приети по второ или следващо желание, следва да отидете в училището, в което сте приети, и:
- да се запишете;
или
- да подадете заявление за участие във второ класиране.

Ако не направите нито една от изброените по-горе стъпки, Вие губите мястото си и не участвате във второ класиране.

При подаване на заявление за участие във второ класиране, Вие може да бъдете класирани в по-горно желание (паралелка) при второто класиране. Ако това не се случи, Вие запазвате мястото си в паралелката, в която сте приети от първото класиране.

Желанията за участие във второто класиране не се пренареждат.
3. Ако не сте класиран по нито едно желание автоматично участвате във второ класиране.
4. Ако сте класирани в професионална паралелка е необходимо да се представи медицинско свидетелство при записването. Ако не го представите при записването, то губите мястото си в класирането.
Допреди седмица в inforiem стояха датите 2022... или да не гледате 4ти клас?

Тук е между 13 и 15 юли а трябва да е до 17 юли включително

# 551
Неутралният развач би трябвало да знае всичко, според мен.

# 552
Може би в графика са ок датите , но в желания нещо не са ги поправили.

# 553
Неутралният развач би трябвало да знае всичко, според мен.
От заглавието да си направи извода за името на героинята или да знае всичко от така разказаната история?

Може би в графика са ок датите , но в желания нещо не са ги поправили.
В желанията дати не видях, а и не ми се рови сега през профила на детето да стигна до това... Обичайно са 3 работни дни, може миналата година да е било 13-15, сега 15,07, е събота...

# 554
Така дори е по-правилно според нашите преподаватели
Ето затова не харесвам науките, различни от т.нар. "точни". В математиката няма правилно, по-правилно и най-правилно, а само правилно. Десетки страници дискусии и предположения след вчерашния изпит, а другиден почти всяко дете ще си знае точките +/- 2 максимум, след като излязат отговорите.
Дано имат късмет децата!

Общи условия

Активация на акаунт