СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 137 599
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 570

Дъщеря ми не е писала името на героинята Ева, защото "В историята, в която аз съм неутрален разказвач, никой не й споменава името, аз няма как да го знам, т.е. не мога да го ползвам." Не знам дали е права, не коментирах Hands V

Определено не е права. Иначе във всички романи, повести и разкази не би следвало да има имена 😀

# 571
Очаквате ли и математиката да е по-сложна в сравнение с предходните три години? След като видях БЕЛ, мисля че няма повече да ги третират като дистанционно обучавани 🙂.

# 572
Моите момчета също не са ползвали името. Така или иначе ако са се справили без него и да няма повторения, колко пък точки да им вземат, не мисля, че повече от 1? В крайна сметка нали целта е преразказ, а в самия разказ името липсва, присъства само в заглавието?! Времето ще мине неусетно и ще разберем кой какво е надробил Simple Smile, да не стане, че пропуснатото име е най-малкият проблем.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 21:42 от drago_2008

# 573
Днес говорих с проверител по БЕЛ специално за бивните, понеже и моичкия е в групата, дето са ги отбелязали. Според нея ще имат указания дали да отнемат точки, ако са посочили повече от 2 признака. Тя смята, че трябва да се дадат пълния брой точки, но не знае какво ще смята МОН 😄. Ако нещо разбера специално по този казус, ще ви държа в течение.

# 574
Днес говорих с проверител по БЕЛ специално за бивните, понеже и моичкия е в групата, дето са ги отбелязали. Според нея ще имат указания дали да отнемат точки, ако са посочили повече от 2 признака. Тя смята, че трябва да се дадат пълния брой точки, но не знае какво ще смята МОН 😄. Ако нещо разбера специално по този казус, ще ви държа в течение.

И учителката на дъщеря ми, която също до миналата година е била проверител каза, че не очаква да се отнемат точки. Знам и за друг преподавател, който го е казал. Дано МОН не измислят нещо друго.

# 575
  • София
Е, те за поправени повече "грешки" в текста за редактиране не отнемат точки, ако за това отнемат, ще е страшна тъпотия. Както Дидева не веднъж е подчертавала, на НВО се дават точки, а не се отнемат.

# 576
  • София
Охо, аз тръгнах ехидно да критикувам, че е пропуснал бивните, а синът ми също толкова ехидно ме поправи

Горките деца, хем в някои моменти изкукуригвам и крещя, хем после ми става жал.
Сещам се за съветите към родители в дистанционно обучение Simple Smile

# 577
Синът ми е написал на въпроса с разликите
1) разлики в ръста и теглото
2) това че са изчезнали, за разлика от слоновете

Дали ще се зачете като грешка и ще има минус точки?

# 578
Без да съм проверител, но по пътя на логиката, че не се отнемат точки, а се дават, би трябвало да му признаят отговора за верен

# 579
Е, те за поправени повече "грешки" в текста за редактиране не отнемат точки, ако за това отнемат, ще е страшна тъпотия. Както Дидева не веднъж е подчертавала, на НВО се дават точки, а не се отнемат.
При нас нещо такова се е получило - от 14 грешки е открила 12 и си е измислила още 2, които не са грешки реално. Много се чудим дали ще отнемат още 2 точки за това..  Nerd

# 580
Да успокоя майките с грознопишещите деца, че проверителите явно четат всичко. Специално за БЕЛ това ми беше най-големият страх миналата година - дали ще разчетат писанията на моя хубавец. Пише ужасно грозно и нечетливо. Често в училище има задраскано и забележка "не се чете". Бяха му разчели нещата, как - нямам представа. Аз често се затруднявам като трябва да прочета нещо писано от него.
Успех и за математиката пожелавам!

# 581
При нас нещо такова се е получило - от 14 грешки е открила 12 и си е измислила още 2, които не са грешки реално. Много се чудим дали ще отнемат още 2 точки за това..  Nerd
Ще й дадат 12 точки, ако е открила 12 грешки.

# 582
Съученичка на Калоян отбелязвала отговорите с огромни хиксове, както ми показа той, излизат направо двойно от кръгчето. Учителката казала, че може да й анулират работата. Как мислите вие? Направо е шок, а защо така е писала, и тя не знае, плаче, стана ми много мъчно за нея.

# 583
Честно ви казвам, мъчно ми е вече за тези деца. Побъркаха ги, горкичките!
Мисля, че няма да й анулират работата. Четох, че има само една анулирана работа, но никакви подробности по нея.

# 584
Дано, че сега пък взех да се тревожа дали той е попълнил правилно, и той бил излизал малко от кръгчето.

Общи условия

Активация на акаунт