СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 137 576
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 1 275
  • София
А какво ще кажете за НТБГ и бившия търговски техникум - не му знам новото име?

# 1 276
  • София
Дъщеря ми е докарала точките докъм 80, което си е супер, според мен, особено на фона на пробните изпити, където изкарваше по около 50. От БЕЛ разчитаме на по-добър резултат, така че в училището, което ще сложим като второ желание, би трябвало да влезе от раз. Ще чакаме второ класиране за първото желание. Важното е, че всичко вече мина и се успокоихме. Даже успях да полея събитието Simple Smile Наздраве на всички, на които това предстои тази вечер и късмет на децата - важното е да попаднат в добра среда и да си намерят приятели в новото училище!

# 1 277
  • София
desive, пробвай пак и направо при директора ходи ако трябва. Нищо няма за губене. И без това догодина сте ще сте в ново училище. Ако стане, стане. Поне да си опитала.

# 1 278
ДИДЕВА, кажи как да затапя математичката, която е казала на децата, че
ще чака матурите, за да ги оформи.🙏🏻

# 1 279
  • Пловдив
Здравейте, може ли да споделите как ще подреждане желанията, стратегия нещо? То е ясно, че ще се съобразяваме с точките, но който е минал един път, са сподели. Благодаря

# 1 280
Аз ги редих според желанията на детето.Не съм гледала статистики.

# 1 281
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Стратегията е да се пишат според желанията, а не според точките. Никога няма как да сте сигурни какви ще са желанията на децата тази година!!!

# 1 282
Нашата госпожица нищо не иска да гледа и смята. Според нея ще е около 50-60 точки, ако не стане чудо. Каза:"каквото стане, това е"...и е права, де Simple Smile След българския беше по-щастливи, ентусиазирана, смята си точки...днес нищо ...Но може би и нервите и дойдоха в повече, че днес и беше третата матура за седмицата. Да сме живи и здрави само, другото ще се подреди❤️

# 1 283
И моя, търпя, търпя, почервеня и рече дай да си ги сметна. Ми, чакаме и ние чудо.

# 1 284
Здравейте, може ли да споделите как ще подреждане желанията, стратегия нещо? То е ясно, че ще се съобразяваме с точките, но който е минал един път, са сподели. Благодаря
Нямаме никаква стратегия. Подреждаме от най- желаната към най- малко желаната, да се закачи. По мат си сметна около 58 точки, като е загубил около 10 точки, заради неправилни изчисления от бързане на първа част. Много го беше яд, но каквото такова. За местната гимназия ще стигнат. Стига да не се е издънил много по БЕЛ. Там ми е много неясно.
Каквото и да е се радвам, че всичко приключи. Страшен тормоз за децата е това НВО. Имам чувството, че ако оцелееш седми клас нещо не може да те уплаши 😁 Изглежда най- трудно е да се избута до заветния 7- ми клас . След това лесна работа 😂
Не се ядосвайте, важно е да са живи и здрави децата. Всеки ще си намери пътя в живота и никога не се знае, дали непостигането не някакво желание не е за добро.
Наздраве 🥂

# 1 285
  • София
Здравейте, чета ви всеки ден и аз. По груби сметки 65 т. по математика, 83 по български. Иска само паралеки с природни науки, не иска езикови паралелки. Майките на деца с подобни желания, къде сте се насочили? При нас НПМГ не е вариант вече, гледали сме 18 СУ, 127СУ, 1СУ, 134СУ, 22, 32, 35, 30. Успех на всички деца!

# 1 286
ДИДЕВА, кажи как да затапя математичката, която е казала на децата, че
ще чака матурите, за да ги оформи.🙏🏻

По принцип цитирам наредби, но миналогодишното писмо на РУО София трябва да свърши работа.
Във връзка с писмо на МОН с № 9105-251/01.07.2022 г, с вх. № РУО 1-25394/01.07.2022 г. относно зачестили запитвания от страна на родители, Ви уведомявам, че резултатите от изпитите от националните външни оценявания в края на VII и в края на X клас се отразяват само като брой точки с точност до 0,01 в съответния документ за завършена степен или етап.
Напомням, че приравняването им към оценки по чл. 9, ал.1 от Наредба №11/01.09.2016 г., издадена от  министъра на образованието и науката за резултатите от оценяване на резултатите от обучението на учениците и отразяването им като текущи оценки противоречи на нормативната уредба.
В писмото на МОН се обръща внимание, че разпоредбата на чл. 62, ал. 1 от Наредба №11/01.09.2016 г., издадена от министъра на образованието и науката за резултатите от оценяване на резултатите от обучението на учениците /Когато оценката от изпит от национално външно оценяване при записване с качествен и с количествен показател е слаб(2), оценката не се записва в документа за завършване на съответния етап и не оказва влияние за преминаване в по-горен клас/ се прилага само в случаите на националното външно оценяване в края на IV клас.

# 1 287
  • София
Не ми допада особено, че училищата нямат представяне на учителския си състав, нямат представяне на програми и сменен режим, много трудно преценявам средата и кое къде да подреда в списъка.

# 1 288
  • София
Може ли, ако адресна регистрация на детето е в гр. София да кандидатства в друга област? Например в Бургас?

# 1 289
Може ли, ако адресна регистрация на детето е в гр. София да кандидатства в друга област? Например в Бургас?
Може.

Общи условия

Активация на акаунт