СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 137 532
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 1 395
Абсолютно съм съгласна с Lazybug. И на курс и с учител имаха часове. Освен това, не само съм преглеждала дали е написано, а проверявах всичко. В случаите, когато имаше не решена задача, решавах с тях, за да се изясни още вкъщи. Единични задачи съм оставяла с молба към госпожата да обясни и надеждата, че има по-лесно решение, за което не сме се сетили.

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 10:31 от drago_2008

# 1 396
  • София
И най- добрият вариант за прием по желание да се случи за мен няма по- важно от средата, която ще се заформи, как ще се чувства, риск от наркотици и всякакви безобразия. Искам сигурност за детето ми, всичко друго са болни амбиции.

# 1 397
Моят син мисли,че се е провалил на матурата по мат.Дори не смея да помисля,колко можем да очакваме.Като цяло не му е силна наука,факт,и на мен на неговите години хич не ми вървеше тази математика.Отчитам сега като грешка,колкото и да харесвам учителката му на частните уроци(от старата генерация и знам стила й на преподаване),не успя да го подготви за този тип по-трудни задачи.Каквото,такова.
По български очакваме със сигурност по -добър резултат,там каза че е била лесна матурата.
За съжаление, с тези (евентуални лоши)резултати рязко спада шанса да влезе в езикова гимназия,но какъвто му е късмета.Важното е да сме живи и здрави.
Знаете ли дали на първо класиране има въобще такава вероятност поради нисък бал ученикът никъде да не бъде приет?

# 1 398
  • София
Ако не е писал достатъчно желания, има, да. Под достатъчно желания имам предвид след най-желаните, в края на списъка да има и такива, които са с бал от предходната година минимум 30т. под бала на кандидата.

# 1 399

#silvery Бланката с отговори се сканира от машина. Тя няма да отчете "Б" като правилен отговор, защото разчита запълненото кръгче като отказ от този отговор. В този случай машината отчита, че няма направен избор за верен отговор. Съветът на квесторите е бил повече от глупав.
[/quote]
И според мен е така,колкото и да ми иска обратното Sad .Идея нямам, защо не са и дали нова бланка и ме е яд,че не бях я подковала да си иска.Каквото такова,като цяло е доволна от представянето си,да се надаваме,че и без тези 2т. ще се класира там където иска.
Поне да е в полза на някое дете другата година този казус Simple Smile

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 10:45 от silvery

# 1 400
Здравейте,
Ако детето ми има оценки, като за 5 в училище, а на НВО-то има 90 точки по същия предмет, мога ли да изискам да и се преразгледа оценката и да я оценят адекватно? С учителката по този предмет няма как да се разберем, защото не е човек, с който може да се говори и едва ли ще е склонна да пише 6.

# 1 401
img width=600 height=315]//cdn.bg-mamma.com/d4zb/O39qz.jpg[/img]
Дали биха зачели Б като верен отговор, ако го е отбелязала така?

Не. Имат право само на една корекция.

Знаете ли дали на първо класиране има въобще такава вероятност поради нисък бал ученикът никъде да не бъде приет?

Да. Също така може да не бъде приет на нито едно класиране. Но няма дете, което да не бъде записано никъде. Просто където има останали свободни места, там ще е. Може да е искало в Английската, ама накрая да учи в Ана Май. Съдба.

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 10:54 от Mia Rulana

# 1 402
И аз съм съгласна с Lazybug, само че смятам, че школите са едни хвърлени на вятъра пари. Масовката от децата ходят само под натиска на родителите. За мен, най-доброто е много добър учител по Мат и Бел, напълно запознат с формата на изпитите и индивидуална работа с детето. Присъствени ПИ, поне 4 бр. Също така накрая, преди изпита, намеса на родителите, които са в състояние, да изчистят дребни евентуални пропуски.
Още по-добре, аз не го направих, е ако детето е ученолюбиво и ще гони високи резултати да бъде записано/прието/ още в 5-ти клас в хубаво ОУ, където учителите ще му преподават на ниво. Повечето учителите в нормалните училища са под всякаква критика, мога да ви разказвам много, но ще ви прозвучи като вицове.

# 1 403

Единствено този коментар на Дидева, ако го разбирам правилно, ми дава надежда, че оператор би поправил, ако сканиращото устройство не отчете нито един отговор.

# 1 404
Дъщеря ми не иска да си провери отговорите на задачите. Въпреки че знаеше, че не е решила всичко и има грешки, каза че не желае да се разочарова все още.
Майка на дете от класа го е чакала след изпита по МАТ и сподели, че са излизали много разочаровани и притеснени деца, включително деца, които са очаквали да се справят отлично и са очаквали 90 + точки. Проверилите от тях споделят за 78 т., 66 т., дори 60 т., а други не искат да проверяват. Разбира се, че има и такива, които са доволни или получили толкова, колкото са очаквали, но те са малцинство.
Не знам дали са сложни, по-сложни или най-сложни тестовете по БеЛ и Мат, но това е конкурентната среда. Проверка на знанията в ширина и дълбочина. 
Каквато и да е статистиката, мисля си, местата са определен брой и дали с +/ -  5, 10 или 15 точки, училищата ще се запълнят. Аз съм благодарна на отзивчивите и можещите майки тук, които с точност до 2/3 точки прогнозират баловете и ще се ориентираме за училище.

# 1 405
  • Sofia
И при нас има огромно разочарованир от математиката. Истината е, че трудният преразказ и задачите от 6 клас спънаха много от децата. При нас всичко от 7клас е перфектно, а въпросните грешни. Да, даваха подобни на пробните, но пред вид че не се срещаха подобни през последните години на НВО аз лично ги игнорирах и си казвах "такива" няма да дадат. Смятам, че деца от МГ са ги решили с лекота, защото те не са сложни сами по себе си, но не са  тренирани от другите ученици.
Според мен, точно по тези причини средният бал и по двата предмета ще е с 10т надолу. В елитните гимназии обаче няма да падне, пред вид казаното по-горе.

# 1 406
Здравейте,
Ако детето ми има оценки, като за 5 в училище, а на НВО-то има 90 точки по същия предмет, мога ли да изискам да и се преразгледа оценката и да я оценят адекватно? С учителката по този предмет няма как да се разберем, защото не е човек, с който може да се говори и едва ли ще е склонна да пише 6.
Моята дъщеря през 2019 изкара на НВО БЕЛ- точки за шестица, но г-жата си й остави петицата за годината.  Тя имаше много знания, но се отнасяше несериозно в училище. Или домашно я мързяло да напише или си приказва в час и не посмях да ходя да искам шест, щот си знам стоката. А и учителката беше с много големи изисквания и трудно пишеше шестица.

# 1 407
Още по-добре, аз не го направих, е ако детето е ученолюбиво и ще гони високи резултати да бъде записано/прието/ още в 5-ти клас в хубаво ОУ, където учителите ще му преподават на ниво. Повечето учителите в нормалните училища са под всякаква критика, мога да ви разказвам много, но ще ви прозвучи като вицове.
Още съжалявам, че не преместих детето. Не че не се справихме,  но платихме високата цена на много усилия,  нерви,  време. Слаб клас и учителка по математика в 5 и 6 клас, която говореше за политика всеки час - от партии, през ковид, та чак до войната, а когато се сети да преподава, буквално прочиташе урока. Така и не разписа нито една задача на дъската. Половината материал изобщо не беше преподаден, защото "това няма да ви трябва, ще го учите догодина". На всичко отгоре пишеше шестици на кило, на изключително лесни задачи. Пълно безумие! Голяма борба беше първо да убедя детето, че това не е нивото, което се изисква, че шестиците не са реални. Че трябва къртовска работа, за да се изравни с учениците от други училища. Дълга тригодишна битка беше, вярвам, че се е справила според нейния максимум.  Съжалявам за много неща - че не я преместих, че не пусках жалби, за да разкараме това недоразумение, че го играх учител две години, вместо да я запиша на уроци / започна чак лятото преди 7 клас/ и да не си късаме нервите взаимно. Направихме каквото можахме, сега наистина каквото дойде.

# 1 408
Здравейте мами. И ние от вчера имаме драма с НВО по мат. Уж всичко беше решила, в последствие ми каза, че от бързане е написала отговора на 19 задача на мястото на 20-та и обратно. После се е усетила, зачертала е грешните отговори и е написала отдолу верните. В инструкциите, които намерих в интернет пише че се допускат поправки, но верния отговор се пише отгоре. Дали ще и зачетат отговорите за верни като са написани отдолу.

# 1 409
Да, би трябвало да й ги зачетат. То отгоре ако няма място за цяла задача, логично е да се напише отдолу.

Общи условия

Активация на акаунт