СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 137 546
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 1 410
  • София
Според мен ще ги зачетат.

# 1 411
Дано, голям рев беше вчера. Не и е много силна страна математиката, много усилия положи и няма да е справедливо да не и ги зачетат. А дали 19 и 20 задача се проверяват също от компютър?

# 1 412
Ще си побъркаме децата, ще го зачетат не се притеснявайте. Ненужен стрес е това НВО.

# 1 413
Не мисля, че липсващото в 4 клас НВО е определящо за нивото на учениците преминаващи в 5 клас. Тези матури винаги съм била на мнение, че със знания на училищно ниво ( изключвам СМГ, МГ , където учат определен брой деца)  няма начин да бъдат взети с повече точки, ако не се ходи на допълнителни уроци. Знам каква беше подготовката на синовете ми единият е от НВО 2018, другият е сега. Вчера излезе и беше въодушевен, но проверявайки отговорите се оказа, че е сбъркал 2 лесни задачи за него ( едната тази с числото 1), но здраве да е.Сподели, че е решавал значително по-сложни, но не каза, че изпита е бил лесен. Много силни, можещи и знаещи деца са разочаровани, много след излизането са плакали. Всички знаем, за големите градове, при поставена цел за елитни гимназии какви точки се изискват. Като тук включвам и БЕЛ, защото всички казваха, че е било лесно, като почнаха да излизат отговорите, а според мен и след  резултатите ще се запее друга песен. Въпреки че, детето ми се е справило , в мен остава една горчилка след двата изпита. Нещо трябва да се промени, определно така не става....

# 1 414
  • София
Дано, голям рев беше вчера. Не и е много силна страна математиката, много усилия положи и няма да е справедливо да не и ги зачетат. А дали 19 и 20 задача се проверяват също от компютър?
Не, отворените въпроси се проверяват от проверител.

# 1 415
Първо, за София очаквам резултати не по-различни от тези през 2021. Може би ще бъдат в диапазона между 2021 и 2022. Оттам и баловете ще бъдат нещо между последните две години.  +750 деца е сериозно число. Имам чувството, че в момента, в който започнах да се ослушвам за школа по БЕЛ (миналата година по това време), някак установих, че пазарът е препълнен. В Школо - онлайн учители с пълни графици. Родителите не са оставили много на случайността.     
герани е страшно права. Масово в училищата няма интерес да се случва нещо полезно. От една страна класацията на резултатите я редят с меренето на школи/допълнителни учители, а от друга тези, които не ги оценяват за какво да се напрягат. Ей на, тази година видях как един учител успя да събуди деца от двугодишен здрав сън и да изчисти липсата на преподаване на негов колега. Спокойно межеше да си надгражда само с тези, които си е подготвял сам в предната година, но му се занимаваше.

# 1 416
Здравейте,
Ако детето ми има оценки, като за 5 в училище, а на НВО-то има 90 точки по същия предмет, мога ли да изискам да и се преразгледа оценката и да я оценят адекватно? С учителката по този предмет няма как да се разберем, защото не е човек, с който може да се говори и едва ли ще е склонна да пише 6.
Моята дъщеря през 2019 изкара на НВО БЕЛ- точки за шестица, но г-жата си й остави петицата за годината.  Тя имаше много знания, но се отнасяше несериозно в училище. Или домашно я мързяло да напише или си приказва в час и не посмях да ходя да искам шест, щот си знам стоката. А и учителката беше с много големи изисквания и трудно пишеше шестица.
Проблема при нас е, че детето е между 5 и 6, първия срок имаше 5.35, не пожела да я изпитва за 6, сега пак така, отнася се сериозно към предмета, но учителката ни е доста крива - поправя на контролните неща , които ги проверявам в учебника че са верни, на преразкази задраскваше думи и пишеше след това синоним на тяхно място, детето ходеше да я пита, отговора - така съм преценила. Имаше случай на един тест, на 3 различни деца беше писала 3 различни отговора за верни. Не знам как да процедираме.

# 1 417
Много благодаря на всички, отдъхнахме малко. Ще чакаме вече 28.

# 1 418
Моят син мисли,че се е провалил на матурата по мат.Дори не смея да помисля,колко можем да очакваме.Като цяло не му е силна наука,факт,и на мен на неговите години хич не ми вървеше тази математика.Отчитам сега като грешка,колкото и да харесвам учителката му на частните уроци(от старата генерация и знам стила й на преподаване),не успя да го подготви за този тип по-трудни задачи.Каквото,такова.
По български очакваме със сигурност по -добър резултат,там каза че е била лесна матурата.
За съжаление, с тези (евентуални лоши)резултати рязко спада шанса да влезе в езикова гимназия,но какъвто му е късмета.Важното е да сме живи и здрави.
Знаете ли дали на първо класиране има въобще такава вероятност поради нисък бал ученикът никъде да не бъде приет?
Това зависи до голяма степен от колко и какви желания ще посочите преди първо класиране. Колкото по-дълъг е списъка с желания, вероятността да бъде приет нараства. Вярно, че може да не е там, където Ви се иска, но няма да остане извън класацията, ако примерно запишете само едно желание и то не се случи. Второ класиране реално е само за ученици, които са класирани някъде и искат да изчакат за по-горно желание да се случи. Трето класиране вече е руска рулетка.

# 1 419
  • около Варна
Някой има ли информация с колко повече са седмокласниците във Варна в сравнение с миналата година?

# 1 420
Някой има ли информация с колко повече са седмокласниците във Варна в сравнение с миналата година?
От сайта на вашето РУО. Предната година сигурно е някъде в архивите.
Информация за броя на учениците,
обучаващи се в 7 клас през учебната 2022/2023 година по общини

№   Община   Брой ученици
1   Аврен   96
2   Аксаково   170
3   Белослав   107
4   Бяла   21
5   Варна   3384
6   Ветрино   32
7   Вълчи дол   65
8   Девня   66
9   Долни чифлик   181
10   Дългопол   124
11   Провадия   204
12   Суворово   43
   ОБЩО:   4493

# 1 421
  • Варна
Wiwi - 300

# 1 422
  • Някъде на край света
Трябва да се променят критериите за прием. В момента БЕЛ е решаващ за МГ, а МАТ за езиковите, което е лудост. Ощетено са децата. Cry
И мога да твърдя, че НВО в големите градове не показва реалните знания от училище.

# 1 423
Какво предлагате?

И не съм напълно съгласна. Все пак за СМГ МАТ се умножава *3. А и до 7 клас се придобиват знания по родния език, които служат за ограмотяване. Не може съвсем да се елиминира БЕЛ.
Втори модул, като тазгодишния или идея по-труден, си е напълно ок да отсее математиците.

А пък езиковите не са хуманитарни, че да искате изобщо да няма математика. Те са нормални общообразователни гимназии с усилено изучаване на език. Поради това след 10 клас в тях има профили с точни науки и дори математика. И между другото, са едни от най-предпочитаните.

# 1 424
....... Истината е, че трудният преразказ и задачите от 6 клас спънаха много от децата. При нас всичко от 7клас е перфектно, а въпросните грешни......

Вие сериозно ли!? Не се заяждам, но математиката е точна наука и всеки пропуск в нея оказва влияние върху по-нататъшните знания. Едва ли сте очаквали изпитният материал да е само от 7 клас...

Общи условия

Активация на акаунт