СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 137 501
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 1 485
  • Sofia
Резултатите точно на 28ми ли се очаква да бъдат обявени или евентуално може да ги качат ден -два по-рано? Каква е практиката от предишните години?
Пише, че ще ги обявят ДО 28.06, така че мисля че ще ги качат на 27.06, а може би и на 26.06 късния следобяд.

# 1 486
Както писах вече, мин. година са излезли на 24.06 в 13:30ч. При обявено отново до 28.06.

# 1 487
Как, практически, се случва проверката на работата на детето, ако искам да я видя черно на бяло след като е оценена? Къде трябва да се явя, за да ми я покажат?
                Няма да е точно черно на бяло , защото ще я видите на монитора пред вас.Не на хартия.

# 1 488
Резултатите точно на 28ми ли се очаква да бъдат обявени или евентуално може да ги качат ден -два по-рано? Каква е практиката от предишните години?
Преди две години при големия ми син ги качиха точно на 28.06 и то около обяд. Разбих се да рефрешвам. Сега съм се настроила пак така, пък ако излязат по- рано ще е супер Simple Smile

# 1 489
Лично аз когато казвам, че трябва промяна имам предвид програмите в училищата, компетентността на самите учители ( от ден на ден все по-незаинтересовани), отношението им към децата, обидите, унижението....Защо трябва да плащаме за частни уроци, за да сме сигурни,че ще бъдат обяснени задачите както трябва, че ще напишат тезите според изискванията и т.н. В повечето случаи именно тези учители са същите, които обучават децата ни в училище. Става дума за пари, това е истината. Смело мога да твърдя, че моето няма липса на знания, друго му е повлияло. Даде всичко от себе си, ние като родители също и се гордеем с него много . Обаче ето, че е объркал лесни за него задачи, това го прави незнаещ, неможещ или разсеян...ами не съм съгласна с някои обобщения.

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 19:06 от Radina

# 1 490
зададох въпрос, но се коригирам: на 22 задача е пропуснал минуса, но е решавал докрай (вече сбърканото условие), 0 или все пак някакви точки да очакваме? (не мога да чакам още 10 дни...)
Отнемат се точките където е сбъркал. Нататък, ако е решавал правилно, но с грешни стойности, не се отнемат точки, доколкото знам
Зависи каква разбивка на точките ще получат проверяващите и какви ще са инструкциите. Би трябвало детето да получи точки за изразяване на брой боядисани стаи от едната и от другата бригада, но не и за правилен модел на уравнението, ако това имате предвид под грешка с минуса.
Обратното имам предвид - разменил е стойностите, относими към всяка от бригадите, а моделът е верен по-нататък.

# 1 491
Момичета, има ли от вас такива с деца вече приети в някои от следните училища - НЕГ/ СМГ и/или Американски колеж?
Ако да - ще повторите ли избора си ако другото ви дете има съответния бал?
Ако не - какво бихте избрали ако детето харесва и трите училища еднакво…
При нас може да се очертае такава дилема и искам да проуча нещата още от сега, не да ги оставям за последния момент.
Детето категорично не може да реши само. Очаква аз да го ориентирам, а нямам никаква идея ако се стигне до там, че можем да избираме - кое ще е по-добрия вариант.
Знам, че проблеми има навсякъде, както и субективна оценка, разбира се,  но би ми била интересна евентуална дискусия за тези училища.
Когато излязат резултатите и имам по-точна ориентация за шансовете за прием ще пусна и отделна тема във форума.
Знам че другата седмица всеки ще смята балове и ще има много емоции и въпроси за реденето на паралелки и т.н - та макар и наистина рано все пак ще се радвам да чуя мненията ви Simple Smile

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 19:16 от Дамасцена

# 1 492
А как стоят нещата с въпросните статистики? В нашето желано училище миналата година на първо класиране минималният бал е бил 306, максимален 460. Очакваме детето да има в най-лошия възможен случай 340. Колко най-много биха се променили минималните стойности и има ли някаква ориентировъчна граница от-до?

# 1 493
  • на Мелмак
Моят е решил последната задача и я е задраскал. Освен, че е пренесъл грешно друга. Да видим какво ще покаже накрая сайта на МОН.

# 1 494
А как стоят нещата с въпросните статистики?
....................................
Колко най-много биха се променили минималните стойности и има ли някаква ориентировъчна граница от-до?
Приблизителни прогнози ще могат да се направят едва когато публикуват статистиката от тази година.

# 1 495
Моето дете така отпусна душицата,как ще ходи в понеделник на училище,идея нямам.
И не са оформени по нито един предмет.И класните работи не са им върнати.Тепърва предстои да ги изпитват,а тя е толкова почивно настроена.

# 1 496
  • Sofia
При нас училището приключи още преди седмица. Другата са на зелено училище, следващия понеделник ще ги водят някъде и ще е неучебен. И остават вторник- петък.

# 1 497
И в нас е ваканционно, а има да прави три контролни другата седмица. Нямат още срочни оценки по нито един предмет. Нея ще я изпитват и по математика за да реши госрожата колко да и остави за годината.

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 20:41 от FortyTwo

# 1 498
  • София
И в нас тийнът днес го е удари на живот и аз напълно го подкрепям! Имат зелено училище от понеделник, после 2-3 дни, в които да им напишат годишните оценки, после още 2 да си върнат учебниците. Пълна безсмислица. Вместо годината да приключи преди изпитите, те имат още 2  седмици, в които е напълно ясно, че вече (почти) всички са загубили концентрация и им е все тая. В 6 клас свършиха на 15.06, нали? Голям зор точно в седми да са 30.06....

# 1 499
Резултатите и от двата изпита по едно и също време ли излизат?

Общи условия

Активация на акаунт