СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 137 501
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 1 470
  • София
Колкото има истерия за там, толкова има и за немската и испанската. Хората и за профилите в НПМГ се вълнуват много. Нормално.

Ами не е същата истерия, уви. В езиковите в София има квоти (не спорим  в момента дали трябва да ги има или не)  и за момчетата примерно не е чак толкова висока топка приемът в НЕГ или 164 ГПИЕ. Последният приет младеж в Испанската миналата година на 1 класиране е с бал 441, в НЕГ - с 450. Това са почти - 30  за  испанската и съответно  -25 точки за немската сборно от двете НВО. С такъв актив в СМГ влизане няма на което и да е класиране, затова и най-често се спряга..

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 16:23 от пенсионирана русалка

# 1 471
  • София
Иначе, че всяко дете ще си намери мястото е ясно. Simple Smile
Ще намери мястото СИ или ще намери място, това е въпросът! Не е като да не се случва деца да попадат в неподходящо училище. Отглеждам изключително чувствително дете и имам много горчив опит. Добрата среда му беше главният мотиватор да се бори да получи прилични оценки на НВО миналата година.

# 1 472
  • Някъде на край света
Русалке, за момичетата си е тегаво. Sad

Те и за МГ са в недобра позиция, и в ЕГ. Виж момчетата минават между капките.

Ариана, в много училища има добра среда, дори и от т.нар. "неелитни". Но и в много от елитните нещата не са розови. Тук трябва да има късмет детето. Confused

# 1 473
Колкото има истерия за там, толкова има и за немската и испанската. Хората и за профилите в НПМГ се вълнуват много. Нормално.

Ами не е същата истерия, уви. В езиковите в София има квоти (не спорим  в момента дали трябва да ги има или не)  и за момчетата примерно не е чак толкова висока топка приемът в НЕГ или 164 ГПИЕ. Последният приет младеж в Испанската миналата година на 1 класиране е с бал 441, в НЕГ - с 450. Това са почти - 30 и или съответно  -25 точки сборно от двете НВО. С такъв актив в СМГ влизане няма на което и да е класиране, затова и най-често се спряга..
Да обсъждаме тази половинчата справедливост, тепърва предстои.

# 1 474
  • София

Ами не е същата истерия, уви. В езиковите в София има квоти (не спорим  в момента дали трябва да ги има или не)  и за момчетата примерно не е чак толкова висока топка приемът в НЕГ или 164 ГПИЕ. Последният приет младеж в Испанската миналата година на 1 класиране е с бал 441, в НЕГ - с 450. Това са почти - 30 и или съответно  -25 точки сборно от двете НВО. С такъв актив в СМГ влизане няма на което и да е класиране, затова и най-често се спряга..
Да обсъждаме тази половинчата справедливост, тепърва предстои.

Хаха, затова подчертах, че пиша в конкретен контекст, упоменавайки квотите. Simple Smile
Buzzy, от личен опит в ролята на родител на 3 моми знам колко беше тегаво за момичета в София и преди, колко тегаво е и сега. Wink

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 16:47 от пенсионирана русалка

# 1 475
Как, практически, се случва проверката на работата на детето, ако искам да я видя черно на бяло след като е оценена? Къде трябва да се явя, за да ми я покажат?

# 1 476
В София баловете са най-високи и затова тук децата, доколкото разбрах, от 6ти клас започват школи и учители. Какво мерим на образованието тогава в училище.
Иначе, че всяко дете ще си намери мястото е ясно. Simple Smile

Ако някой разчита само курсовете или учителите да направят чудо, и детето с магическа пръчка да влезе в СМГ или НЕГ, жестоко се лъже.

Да излязат точките и аз ще коментирам колко точно е тегаво и несправедливо.

# 1 477
Как, практически, се случва проверката на работата на детето, ако искам да я видя черно на бяло след като е оценена? Къде трябва да се явя, за да ми я покажат?
РУО обявява място, график и ред за запознаване.
Ето как е изглеждало съобщението за София  през 2020. Това ми излезе първо в търсачката.

# 1 478
Благодаря, Дидева!

# 1 479
зададох въпрос, но се коригирам: на 22 задача е написал вместо че втората, че първата бригада е направила 2 стаи повече, но е решавал докрай (вече сбърканото условие), 0 или все пак някакви точки да очакваме? (не мога да чакам още 10 дни...)

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 17:24 от alen mak

# 1 480
зададох въпрос, но се коригирам: на 22 задача е пропуснал минуса, но е решавал докрай (вече сбърканото условие), 0 или все пак някакви точки да очакваме? (не мога да чакам още 10 дни...)
Отнемат се точките където е сбъркал. Нататък, ако е решавал правилно, но с грешни стойности, не се отнемат точки, доколкото знам

# 1 481
Благодаря, редактирах, защото не беше ми обяснил добре и не искаше, сега склони...

# 1 482
зададох въпрос, но се коригирам: на 22 задача е пропуснал минуса, но е решавал докрай (вече сбърканото условие), 0 или все пак някакви точки да очакваме? (не мога да чакам още 10 дни...)
Отнемат се точките където е сбъркал. Нататък, ако е решавал правилно, но с грешни стойности, не се отнемат точки, доколкото знам
Зависи каква разбивка на точките ще получат проверяващите и какви ще са инструкциите. Би трябвало детето да получи точки за изразяване на брой боядисани стаи от едната и от другата бригада, но не и за правилен модел на уравнението, ако това имате предвид под грешка с минуса.

# 1 483
Резултатите точно на 28ми ли се очаква да бъдат обявени или евентуално може да ги качат ден -два по-рано? Каква е практиката от предишните години?

# 1 484
Резултатите точно на 28ми ли се очаква да бъдат обявени или евентуално може да ги качат ден -два по-рано? Каква е практиката от предишните години?
Ден-два по-рано, но не е задължително. Аз се настройвам за 28.06, а ако са по-рано ще е добре дошло.

Общи условия

Активация на акаунт