СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 137 488
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 1 515
Статистиката на успеваемостта представлява своеобразно класиране, в което ученикът заема определено място ( позиция). Тази графика е изработена въз основа на резултатите от второ класиране през годините и се отнася за паралелка с профил Чужди езици - английски и испански за 164 ГПИЕ в София - девойки. Най-общо показва, че интересът към тази паралелка през годините расте, съответно балът се покачва. През 2014 година момичето с най-нисък бал, прието в тази паралелка е било на 498 позиция ( т. е. имало е 497 девойки с по-висок или равен на неговия сбор от НВО БЕЛ+ МАТ), а през 2021 последното прието момиче на второ класиране е 199-то по сбор. Приемаме, че кандидатите са с две шестици от свидетелството. Но всички тези обяснения не са толкова важни. Ясно се вижда възходящата тенденция. С две думи, ако си девойка и искаш да учиш АЕ-ИЕ в Испанската, всяка година необходимият резултат от НВО става все по-висок.

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 22:42 от Анонимен

# 1 516
Графика, не таблица. По абсцисата е годината, по ординатата е позиция в старистиката (мат+БЕЛ)  на последната приета девойка на второ класиране Hands V
ПП: Дидева, превода в ефир точен ли е?
Бях правила подобна графика за  испанската и за 2 АЕГ за младежи, но в далечната 2017 с 4 години назад... Ама къде съм я записала по компютрите нямам спомен, а и сега ме интересува за девойки, та няма да ровя Wink

# 1 517
Дидева, таралеж си сложи в гащите. Satisfied  Ей, сега ще те емнат да даваш графики и за другите училища.

# 1 518
Ти как мислиш, че го намерих това? Търсех нещо съвсем друго в архива и случайно ми изкочи.  Боже, какви неща съм правила за темата във форума през годините. Joy Ако ми остане време, ще гледам да измисля нещо интересно и сега.
FortyTwo, имам заготовки за някои от most wanted. Може да ги допълня с риск отново да напиша нечия статия.

# 1 519
  • София
Графика, не таблица. По абсцисата е годината, по ординатата е позиция в старистиката (мат+БЕЛ)  на последната приета девойка на второ класиране Hands V
Я вкарай още някой термин, че да стане още по-ясно. Joy

# 1 520
Стига пък ти.
Понякога си давам ясна сметка, че като напиша нещо като това:
Английски език A2 - втори чужд без да е ПП
Английски език B1 - първи чужд НИНРИЧЕ ПП или РИЧЕ ООП
Английски език B1.1 - втори чужд ПП или НИНРИЧЕ ООП
Английски език B2.1 - първи чужд ИИЧЕ или РИЧЕ ПП
Ако не е ПП, трябва да е трети или четвърти по желание върху ООП.
трябва да слагам и легенда. Joy
Малко пояснение, защото може да се окаже полезно и при избора на паралелки в настоящата тема. Това са нивата върху които се полага ДЗИ по чужд език в 12. клас според начина на изучаване на езика.

# 1 521
peneva_a, ако случайно ти изпадне тази графика докато се ровиш в архива, като Дидева .... с младежите за 2 АЕГ, нищо че е стара...би била полезна Wink

Cold SweatCold SweatCold Sweat
"Английски език A2 - втори чужд без да е ПП
Английски език B2.1 - първи чужд ИИЧЕ или РИЧЕ ПП"

моля те Дидева още легенди
ПП - ...........
НИНРИЧЕ ...../тук бих се ориентирала и за РИЧЕ/ Satisfied
ООП - .....................
ИИЧЕ - интензивно изучаване чужд език /само това ми е ясно/ Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 22:54 от ЗориБ

# 1 522
  • София
За другите не знам, но Нина Ричи със сигурност има нужда от подробна легенда. Joy

[моля те Дидева още легенди
ПП - ...........Профилирана подготовка
НИНРИЧЕ ...../тук бих се ориентирала и за РИЧЕ/ Satisfied - Неинтензивно и неразширено изучаване на чужд език
ООП - ..................... Общообразователна подготовка
ИИЧЕ - интензивно изучаване чужд език /само това ми е ясно/ Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 22:59 от sanaka

# 1 523
ООП - общообразователна подготовка
ПП - профилирана подготовка
ИИЧЕ - интензивно изучаване на чуждия език
РИЧЕ - разширено изучаване на чуждия език
НИНРИЧЕ  ( БИБРИЧЕ) - нито интензивно, нито разширено ( без интензивно и без разширено) изучаване на чуждия
 език
Оказа се, че съм пропуснала, че на Нина Ричи на галено и викат бъбрече. Joy

# 1 524
  • София
peneva_a, ако случайно ти изпадне тази графика докато се ровиш в архива, като Дидева .... с младежите за 2 АЕГ, нищо че е стара...би била полезна Wink
Аз графики не правя, но ето данните за последните две години:

Скрит текст:
                        2021        2022
2АЕГ –
ИЕ, М               843      812

2 АЕГ –
ИЕ,ИЦ, БЕЛ       979       877

2АЕГ-
ИЕ, И,Г                     987       841

2АЕГ –
НЕ,БЕЛ           815        911

2АЕГ-
НЕ,М           815        536

АЕГ –
НЕ,Б,Х            969         899

2АЕГ - РЕ         870         735

Между другото, тези данни илюстрират колко много могат да се различават предпочитанията на децата дори в две поредни години. Поради това и прогнозните балове никога не могат да бъдат абсолютно точни, защото няма как да отчетат този фактор.

# 1 525
  • София
Стига пък ти.
Понякога си давам ясна сметка, че като напиша нещо като това:
Английски език A2 - втори чужд без да е ПП
Английски език B2.1 - първи чужд ИИЧЕ или РИЧЕ ПП
Ако не е ПП, трябва да е трети или четвърти по желание върху ООП.
трябва да слагам и легенда. Joy
Малко пояснение, защото може да се окаже полезно и при избора на паралелки в настоящата тема. Това са нивата върху които се полага ДЗИ по чужд език в 12. клас според начина на изучаване на езика.

Това как се случва на практика? Правят се няколко ДЗИ по английски ли?

# 1 526
  • София
Графика, не таблица. По абсцисата е годината, по ординатата е позиция в старистиката (мат+БЕЛ)  на последната приета девойка на второ класиране Hands V
Я вкарай още някой термин, че да стане още по-ясно. Joy

Що, бе, съвсем тематично си е, в тон със задачата за координатна система от вчера Simple Smile

# 1 527
Даа, наистина големи амплитуди ... особено немски с математика ... хм...това са цифри за момчета, нали?

Цитат
sanaka  сб, 17 юни 2023, 23:06

аз графики не правя, но ето данните за последните две години:

Скрит текст:

Между другото, тези данни илюстрират колко много могат да се различават предпочитанията на децата дори в две поредни години. Поради това и прогнозните балове никога не могат да бъдат абсолютно точни, защото няма как да отчетат този фактор.

# 1 528
Това как се случва на практика? Правят се няколко ДЗИ по английски ли?
Да. Просто в някои случаи изпитът се полага като трети или четвърти по желание ( там, където е ООП може да е само ДЗИ по желание. За ПП може да е и втори задължителен).

# 1 529
  • София
Да, цифрите са позициите на момчетата.

Русалка, знам, знам. Всичките математици си мислят, че всички са математици. Joy

Общи условия

Активация на акаунт