КГБ = Клуб на Готините Баби - 214

• 42 817
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
  • Вила Великула

Вижте какво намерих : 27септември 11.05ч от София -29 септември 11.25 от Wиена за 66 Е/двете посоки/Това е само с ръчен багаж./Ryanair/
Яжке, като продължиш нататък обаче ще ти сложи и такси и става 85 евро, за съжаление само лична вещ е включена в цената, т.е. дамската чанта. Ако добавим багажа, той е още 33 евро.

# 121
  • София
Промяна ли има?Нали можеше с пътна чанта с размерите на клетката на входа.Скоро не съм пътувала,но последния път беше така.А дамската чанта  като плик с дръжка през глава не беше проблем.Тя става и под връхната дреха.Аз пътувах с най-малкото куфарче от комплекта,то ставаше по размер.Пижамата и два,три парцала се събират.Айша пътува скоро-да каже!

# 122
  • София

Вижте какво намерих : 27септември 11.05ч от София -29 септември 11.25 от Wиена за 66 Е/двете посоки/Това е само с ръчен багаж./Ryanair/
Яжке, като продължиш нататък обаче ще ти сложи и такси и става 85 евро, за съжаление само лична вещ е включена в цената, т.е. дамската чанта. Ако добавим багажа, той е още 33 евро.
Пипи според мен това е доста добра оферта. Размера на  ръчния багаж е описан в сайта на авиокампанията. Според мен е пътна чанта или раница, което е съвсем достатъчно за 2-3 дни. По рано през септември има ли други предложения, за да не носим дебели дрехи - якета и т.н.

# 123
  • София
11:05 SOF
13 сеп (ср)
1h 35minдиректен
11:40 VIE
13 сеп (ср)

Ryanair
11:25 VIE
15 сеп (пт)
1h 30minдиректен
13:55 SOF
15 сеп (пт)

Ryanair  67Е

# 124
  • София
МАЙЧЕ, хубаво, че се появи, че аз пък теб щях да издирвам.
Ще правим църковен брак, здраве и живот. Златната сватба ще е след 3 години. Решихме да не смесваме събитията, а и така ще има повече купони!
Сега да ви кажа, че ще го обявим като среща,  на която всички ще сте поканени. Ще бъде в началото на септември, понеже шаферките в края на август живи и здрави ще се приберат от лятната си ваканция. Още от сега се вълнуват как ще бъде и те какво ще правят. Зарадваха се, като им казахме, че ще хвърлят бонбони и стотинки. Голяма веселба! Сега остава да решим ще има ли моминско парти. Stuck Out Tongue Winking Eye Така че, стягайте се. момичета!
Сега по организационните въпроси.
Апартамент за 4 и апартамент за 3 е по 50 евро на нощ. Т.е. тези, които са в четворката ще платят по 12,50€ на нощ, а тези, които са в тройката - по 17 € на нощ.
За багажа - може раница, но не огромна, а среден размер. Всяка компания си има сайт и там са упоменати размерите на багажа.
Заформя се по-голяма компания. Ще се наложи да се резервират още места за спане. За инфо да ви кажа, че упоменатите места са в 22 бецирк. Ако намерите в този район места ще е много добре.
Не е лошо да направим списък. Да се преброим. Simple Smile
Само си мисля, че ако това са датите, ще изпуснем първия учебен ден на внучетата.

# 125
  • София
При Райън ер билета включва багаж с размери 40 х 30 х 20 см. Други пътни и летищни такси няма. Ако искаш определено място в самолета - плащаш допълнително 5 - 10 - 20 Е и си го резервираш. Ако не - чекиране 24 ч. преди полета и случайно избрано място. Ако не ти хареса - винаги може да купиш, ако има останали.
Може да е раница, може да е пътна чанта, малко куфарче, торбичка от Била. Важното е в самолета да влезе под предната седалка. Имаме с Пл. такива  чанти - събират доста неща и пътуваме само с тях. Големия багаж го изпращам в колет по Спиди до адреса на Ани, излиза по-евтино и не мъкнем куфари. Същите са и условията на Уиз ер.
Тук, в първия пост са обяснени видовете багаж, ако ви е интересно - https://www.bg-mamma.com/?topic=1564185
Яжке, каква е тази ФБ група, за която си дала линк.  Присъединих се и след 30 мин. разглеждане избягах. Ега ти измекярите са се събрали - само търсят от къде какво да вземат. Цял живот се правили на болни и не работили, сега .... Ядосаха ме, нали бъхтих 40 г. за по-малко пари от телковците.
Мая, наминавай по-често. За среща във вашия мол - аз съм ЗА.
То и за китайско съм ЗА, ако стане.
За Виена - иска ми се, но като уточните датите ще се произнеса. Все пак съм зависима от германците. Вчера Мрънч ни покани официално на 5тия си рожден ден през септември. А и не се знае те кога ще са тук. Но мен не ме мислете и не се съобразявайте.

# 126
  • София
Боряна, не го мисли повече. Станалото да си остане в миналото и горе главата!
Виена ми е стара мечта. Пишете ме в групата. Аз бих отишла и за повече от 3 дни, но както реши мнозинството. Надявам се да ме приемете, въпреки, че не се познаваме на живо. Само да кажа, че през ноември вече си е студено на север и вероятно ще е неприятно навън.

# 127
Леле, колко теми за приятни размисли ми дадохте - то Виена,  то църковна сватба, то скорошна среща-гореща ....

Прочетох ви.
Приятни вълнения ми създадохте, имах остра нужда от точно такива, че последно време съм зациклила в едни семейно-битови драми, не е за разправяне...

За Виена - и аз като Айша ще кажа, нека мнозинството обяви датата и веднага ще кажа да   или не.
Просто имам вече фиксирани ангажименти септември и октомври.

Друго - колкото по късно есента, толкова е по - голяма е вероятността да е студено, а и дните стават по-къси и е по не уютно за разходки.

За среща - много е хубаво, но пак казвам, че чакам вашите предложения.
Вторник и сряда - мога, ако решим- когато и да е и където и да е. Ако има желаещи и можещи да отделят време -  да определяме място и час.  Сега денят е дълъг- може и в по късния следобяд .

# 128
  • София
За Виена ще го умуваме още,но за сряда има ли желаещи за МОЛа на Хан Кубрат.Примерно от 15 до 19ч,та да дойдат и работещи и пътуващи -кой кога стигне.Ще ми е приятно да видя и новите момичета и всички останали също.Ще се набърборим на воля.

# 129
  • София
Яжке, аз съм ОК за сряда.

# 130
И аз.
От 15.00 до когато решим, мила ЯЖКЕ Simple Smile
И после още 30-40 минути ,,като пред затвора Simple Smile Simple Smile

Поправка!
Поправям Яжка -
в кв. Надежда не сме дорасли да имаме МОЛ - мястото на срещата ще е в Търговски център Надежда в пицария Каза Есперанца, на 2-3 мин. от метростанция Хан Кубрат

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 22:58 от Важна клечка

# 131
  • Вила Великула
За сряда и аз съм ок. Относно Виена, при мен е невъзможно пътуване от 3 до 20 число на месеца поради служебните ми ангажименти.
Дайте да уточним дати, на които има и полети до там за да видим колко човека ще бъдем. После предлагам всяка, да преведе определена сума за билет на идин човек, който ще купи билетите. Другия вариант е всеки по отделно да си ги купува за определените дати.

# 132
  • София
Днес и в тази тема, и в други пиша за авиокомпаниите, практиките им и подобни. И сега поглеждам ФБ - имам покани за приятелство от прошарен пилот на самолет и  собственик на авиокомпания от Тексас. Вдовци с отгледани деца и търсят приятелство завалиите.
Май изкуствения интелект и тук е налазил.
Тия дни ще пробвам да попиша за круизи - може пък адмирал да ми се лепне. Или някой собственик на флотилия търговски танкери.

# 133
Пипилотка, като се видим в сряда ще уточним всичко.
Хо, хооо, Айшич, излезе ти късмета Simple Smile

Поправка!
Поправям Яжка -
в кв. Надежда не сме дорасли да имаме МОЛ - мястото на срещата ще е в Търговски център Надежда в пицария Каза Есперанца, на 2-3 мин. от метростанция Хан Кубрат

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 23:05 от Важна клечка

# 134
  • София
Добро слънчево утро, мили момичета!
Слънцето вече "сериозно" изгря и дано не ни излъже. В тази връзка кафето днес е със слънчеви усмивки:
Днес е  голям ден, защото почитаме Св.Паисий Хилендарски- българинът, които ни събуди и накара да се гордеем с историята и народа ни:
За срещата в кв. Надежда ще се постарая да дойда и дано да е лесно придвижването да там. Щом метрото е близо за мен няма  проблем.
За пътуването до Виена със самолет също смятам да бъда с вас. Ще ми се да не се отлага за есента, даже си мисля за края на август и началото на септември, но датите да са така, че да не затрудняват Пипи.
Хубав ден  и бъдете здрави вие и всички, които обичате.

Общи условия

Активация на акаунт